lyk zeer geestryk, en van fmaak als
Rhabarberde reuk was aangenaam
zachten de kleur veel fterker dan ge-
woonlyk. Wyl de doorlekking zeer
langzaam gefchieddeheb ik, om de Tinc
tuur op het filtrum niet te lang aan de
lucht bloot te ftellen, dezelve door ftil
ftaan laten helder worden. Het over
geblevene fchoon fterk uitgepersthad-
de, door de noch aanhangende deeltjes
der Tinctuur, een noch eenigzins bitteren
en famentrekkenden fmaak.
Ik goot derhalven op dit overblyfzel
noch i| once wyngeest: roerde alles in
een fteenen mortiertje wel door malkan-
deren en perfte het vocht door een lin
nen lap. Dit aftrekzei was licht rood van
kleur. De hier van overgeblevene fr
ees, lang gekaauwd, waren byna fma-
keloos, en op het laafte flymig. Naze
langzaam te hebben gedroogd, ftoote ik
ze tot poeder, en kookte ze met 8 oneen
water. Het afkookzel was eenigzins
vuil geelachtig van kleur, en de fmaak
zeer weinig famentrekkende. Een fterke
binding van Vitriolum Marris bracht zeer
Weinig verandering hier by te weeg.
Deze proeven, met alle naauwkeurig-
heid
2JO B. TIEBOEL OVER DE