X X X V I I
kundige en wel onderfcheidende
fmaaknoodig, om het fyne aroma-
tyke in dezen Heen te ontdekken.
Want, dewyl men meer galfleenen
uit andere dieren heeft, die een'
galfmaak afgeven, wordt hier iet
meerder vereischt. Een kenner
dient deze beide en meer foortge-
lyke fmaaken, een en andermaal,
beproefd te hebben, zal hy'er bon
dig over oordeelen. Gelyk het
moeilvkis, over keuze en fmaak
een vonnis te vellenzoo is 't ook
niet gemakkelyk, in dit geval ee-
ne vaste bepalinge te makenen te
befchryven. 'Er is nochtans iet
byzonders in den fmaak van den
Mallakfchen Pedro del Porcote
wetenals men 'er met eene zui
vere en door geen vorige fmaaken
aangedaane tonge aan (Hot, proeft
men een zuiver zacht doordringend
bitter't gene in den nafmaak iet
fchoon zeer geringmuskusachtig
J