OVER DE NAJ A ARS-KOORTSEN. 203
en fchapen-vleeschmet gefchikte
aard- boom- halm- en peul-vrugten
naar dat de tyd opleevert, worden
verwisfelddan dat 'er dagelyks niet
anders, dan tot bederf hellende voed-
fels genuttigd worden
Zal het niet beeter zyn, dat men
des avonds dan eens een goede boter
ham met een glas goed vier gulden
bier; of faladen, naar den tyd, met
comcommers en karooten; of roode
kool, of zeeuwfche uijen-faladen met
boter en azyn; een goede peekelha-
ring of gebakken vischen dan eens
een pot melk, met brood en zuure ap
pelen of met ryst, grutten of zoge
naamde pap of bry nuttigedan dat
men des avonds gebakken worst, fpek,
hard gerookten engelfchen bokking,
fprot, op zich zelve of met eijeren in
de pan gebakken, fpek-pannekoeken,
een boterham met rotte kaas, of ge
droogde zoute fchollen en fcharren,
vergezeld met een groote hoeveelheid
heete flurpdranken, gebruike?
Zal het niet beeter zyn, nu en dan
goedenverfchen zee-rivier-, behoor-
lyk ge weekten zoute- en Hok visch, met
het geen 'er toe behoort, te eeten;
dan