OVER DE SCHEPEN ENZ. 427
{lellende, dat wierd het laatfte nage-
laaten, het eerfte niet zou gefchieden.
Het fcheeps-brood of biscuit,
wordt op tweederlei wys, hier te land
gebakken, dat is met zuurdeeg of
gist; het fcheeps-brood met gist ge
bakken, is aangenaam en fmaaklyk,
maar heeft geen vermoogen, om lang
te duurenwordt fpoedig muf en duf,
waarom het maar alleen voor haring-
of vischbuizen, en kleine koopvaardy-
togten dienstbaar is.
Wil men goed, nuttig en heil aan
brengend fcheeps-brood, voor lang-
duurige zeetogten bakkenhet hoofd-
zaaklyke moet zyn: beste tarwe, wel
gemaalenzo als die van de moolen
komt, genaamd uit de krop van de
zak, onvervalschten dan verder met
fterk zuurdeeg, aangezet.
Om goed en gezond fcheeps-brood,
aan de Manfchap, in dienst der O. I.
Maatfchappy te verzorgen, verftrek-
ken de Edele HeerenBewindhebbers,
twee deelen beste rogge en één deel
beste Zeeuwfche tarwe, het welk wel
gemaalen, gebakken en gezuurd, kos-
telyke fcheeps-biscuit uideevert.
,De deugd en duurzaamheid van het
fcheeps*