428 J. HARGER ANTWOORD
fcheeps-brood, hangt grootendee
van het zuurdeeg.
Het zuurdeeg, kan men als de
aanmerken, waar op het brood
teeren, hier van kan een iegely
proef neem en, als men maar een
gedroogd roggenbrood, met gi
zuurdeeg gebakken, teegen elk;
over ftelt, om te duuren*
Maar zal nu het zuurdeeg goed
zo dient 'er gezorgd, dat men
avonden, als men den volgenden
gen 'er mede bakken wil, het j
deeg, met wat versch meel a;
en verllerkt; op dat het zuur
kragtig en vermoogend zy, on
veel deegals 'er verbakken zal
den, tot lugtig en voldoend fch<
brood te brengen.
'Er dient gezorgd, dat de oven,
juiste en gepast graad van hitte h
dit is van zeer veel belangwai
het brood, de eerfte reis niet vol
men gaar en doorbakken isdai
men fcheeps-brood, van een het
tigen en ongezonden aart be
men. Als het fcheeps-brood,
de tweedemaal, in den oven gaat,
moet de oven niet te heet zyn; -