428 J. HARGER ANTWOORD fcheeps-brood, hangt grootendee van het zuurdeeg. Het zuurdeeg, kan men als de aanmerken, waar op het brood teeren, hier van kan een iegely proef neem en, als men maar een gedroogd roggenbrood, met gi zuurdeeg gebakken, teegen elk; over ftelt, om te duuren* Maar zal nu het zuurdeeg goed zo dient 'er gezorgd, dat men avonden, als men den volgenden gen 'er mede bakken wil, het j deeg, met wat versch meel a; en verllerkt; op dat het zuur kragtig en vermoogend zy, on veel deegals 'er verbakken zal den, tot lugtig en voldoend fch< brood te brengen. 'Er dient gezorgd, dat de oven, juiste en gepast graad van hitte h dit is van zeer veel belangwai het brood, de eerfte reis niet vol men gaar en doorbakken isdai men fcheeps-brood, van een het tigen en ongezonden aart be men. Als het fcheeps-brood, de tweedemaal, in den oven gaat, moet de oven niet te heet zyn; -

Tijdschriftenbank Zeeland

Archief | 1784 | | pagina 462