>4 SC II E P- E N,
hoe het water best te bewaren en te zuiveren?
bi. 38a, over de andere dranken, hl. 3S6. Het
derde deel behelst een voorfchrift over de beste
wvaom den mondkost in te leggen hl. 388. te
bewarenhl. 398. en te bereidenaan land en pp
zees bh 400. en tevens een hulpmiddel tegen ge
brek aan eetwaren op zee aan de hand gegeven.
hl. 402. Het vierde deel behelst ecne opgave der
beilzaamfte dranken ter voorkoming van den
fcorhut en andere op de zee heerfchende ziekten;
met derzelver voorfebriften en maten, hl. 403,
Het vyfde deel bevat de noodige verbetering van
het in gebruik zynde tchcepsbrood. hl. 426. Wat
men diene in acht te nemenom de fchepen en
het kooigoed zuiver te houden word in het zesde
deel voorgedragen, hl. 433, D.och dat niets van
meerder aanbelang zyzoo op kuil- als driedeks-
fciiependan dat de zieken van de gezonden wor
den afgefcheidenword in het zevende deel dezer.
Verhandeling aangetoond; en, uitvergelyking van
de gefebiktfte plaatfen, op dezetweeclerleifchepen,
tegen elkanderaangewezen- dat op driedeksicbe-
pen de beste gelegenheid hiertoe zy; hl. 439. en
tevenswat men in alle gevallen hebbe in acht te
nemenzal deze afzondering het gewenschte doei
pereiken, bh 452. Het nchtft.e deel bevat nog
eenige byzonderhedenwelken op den wclftand
der jchepeltngcn verejer betrekking hebben: alseena
matige beweging; bi. 43d- flaap; bh 459, het be
teugelen der driften, bh 460, De vereischte buiks-