De resultaten Peter: "Verwacht niet dat je een 'grand cru' kunt maken. De wijn is en blijft een vruchten wijn met een eigen specifieke smaak. Het produceren van een droge of zoete wijn heb je redelijk in de hand, maar het komt voor dat een gisting stopt of een wijn niet helder wordt. Maar laat dat je niet weerhouden om door te gaan. Hoe leuk is het niet om samen het glas te heffen met een sprankelende eigen gemaakte wijn". Wim: "In het begin is het net vrij worstelen. Uiteraard ben je vreselijk trots op je eerste eigen wijntje maar de vooruitgang komt door veel te oefenen en experimenteren. Af en toe moet je teleurstellingen kunnen incasseren. Heb je erg je best gedaan, dan wordt die 20 liter soms toch nog wijnazijn. Lekker over de sla, maar daar doe je het niet voor". Wil je meer weten over het wijnmakersgilde kijk dan op: www.luctoretfermento.nl

Tijdschriftenbank Zeeland

Landschapsbeheer Zeeland - de Boom in | 2010 | | pagina 11