w* f Jtsk JK& Brengtzonne^/ans en (dennengeurin Ai Voor den Namiddag Over Pudding „Koelen" de heerlijke zuivere S3 wrijfwas "tSgm. WOLLEN TRUIEN, SJAALS EN HANDSCHOE NEN BLIJVEN PRACHTIG HELDER EN ON- GEKROMPEN, MITS GEWASSCHEN IN V? 2 EN ZOO MEER £«SfJï? voor vloeren en meubelen ERDALFABRIEK AMSTERDAM •c.', rw5 1Q7. Wederom vragen wij de aandacht onzer lezeressen voor een drietal elegante namiddagmodellen. No. 197 toont u een zeer chic model van groene crêpe de chine. Het corsage heeft een ronde hals opening, lange nauwsluitende mouwen en is van achter zoowel als van voren zoodanig ingerimpeld, dat een aardig drappé-effect verkregen wordt. Het rokje wordt versierd door een dubbele zijden franje. Een smal sjaaltje, van dezelfde stof, dat eveneens van franje is voorzien, voltooit dit aardige geheel. No. 198. Een smaakvol deux-pièces costuum, het welk bestaat uit een rechte casaque van bedrukte crêpe marocain en een zwart'satijnen rokje, waarvan het voorpand is gefronst. Het corsage bloest een weinig over een soepel ceintuurtje, heeft een ronde halsuitsnijding en lange wijde mouwen, welke vrij laag zijn aangerimpeld. No. 129 brengt een gedistingueerd mantelcostuum van Engelsche fantasiestof in beeld, hetwelk is gegarneerd met bonten sjaalkraag en manchetten in bijpassende tint. De verdere garneering wordt ge vormd door de zakken en de daaraan geknipte cein tuur, welke met een peau de suède gesp sluit. MARGUERITE. Hoe dikwijls komt het niet voor, dat we nu eens heel snel een of ander gerecht „koelen" willen om het dadelijk te kunnen nuttigen. Het kan een pud ding zijn, een „geiatine"-pudding bijvoorbeeld, die heel wat tijd noodig heeft om zich te „zetten", d.w.z. stijf te worden, het kan ook eigengekookte limonade zijn, of een vlaatje, dat koud gegeten moet worden c»f zoo iets. En we zijn niet in Amerika, waar lang zamerhand een electrische koel- en ijskast tot de keukenuitrusting is gaan behooren. Maar we kunnen we een handvol gewoon keukenzout in 't blauwe water. Dit is ons koel- middel. We zetten de kan of de schaal, die koud gemaakt moet worden, in de kom met blauw water en dan moet u eens opletten, hoe snel het gerecht of de drank koud wordt. We moeten er na tuurlijk goed voor op passen, dat er geen blauwselwater in de pud ding of vla terecht komt. U zult zien, dat het net zoo gauw gaat, als had u ijs gebruikt. Om een gelatinepudding snel te doen stijven doet men wel een schijfje wortel of citroen in het mengsel. Het opmerkelijke is, dat de pudding dan heel vlug en goed stijf wordt, terwijl er geen spoor van een wor tel- of citroensmaak aan den pudding komt. Nog een vlugge methode om gelatine-pudding snel te maken, is de gelatine op te lossen in een heel klein scheutje heet water en de rest van het benoodigde water of de andere vloeistoffen er koud bij te doen. Ten slotte is het verstandig, den vorm, waarin de ge latine-pudding gemaakt wordt, vooraf vet te maken met wat boter. Dan komt de pudding er makkelijk uit. WENK. Gebak blijft een paar dagen versch, als we het wikkelen in een lap neteldoek, die stevig uitge wrongen is in koud water. Vervolgens in een geheel drogen doek wikkelen en op een koele plaats bewaren. BERICHT Wij stellen onze le zeressen in de gelegenheid, van onze mode-ontwerpen naar maat geknipte patronen te betrekken tegen zeer matigen prijs. Men neme daarvoor nauwkeurig de maat op de volgende wijze. Voordat men de maat gaat nemen, bindt men een bandje om de taille, waardoor men de juiste lengte van voor-, zij- en ruglengte af kan meten. Bovenwijdte. De ge- heele bovenwijdte wordt genomen over het breedst van den rug. (volg het voorbeeld.) De Taillewijdte, De taillewijdte wordt genomen strak om de taille. Heupwijdte De heupwijdte wordt genomen 15 c.M. onder de taille, vooral niet te strak. Voorlengte. De voorlengte wordt genomen vanuit den hals tot het bandje. Zijlengte. De zijlengte wordt genomen vanuit het oksel tot het bandje. Ruglengte. De rug lengte wordt genomen vanuit den rugwervei tot het bandje. Schou der-, elleboog- en polslengte, waar bij men steeds den centimeter bij den hals laat liggen (volg voorb.). Elleboog wijdte. Hierbij houdt men den arm gebogen, daar anders de mouw te nauw zou kunnen worden. Polswijdte. Vuistwijdte. Armsgat wijdte. Heele lengte. De geheele lengte van japon of mantel wordt vanuit den hals gemeten. Met het maatnemen gelieve men nauwkeurig op het voorbeeld te letten. De ma ten gelieve men bij bestelling van een patroon met het nummer van het gewenschtc model duidelijk op tegevenaan „HetPatronenkantoor", Postbus no, 1, Haarlem, onder bij voeging van het bepaalde bedrag in postzegels. Men verwijze daarbij naar den naam van dit blad. Binnen enkele dagen volgt dan franco toe zending van het patroon. Nr. 197 f 1.20, nr. 198 f 1.10 nr. 199 f 1.25. ons met een heel doel treffend en eenvoudig middel behelpen. Dat even goed en snel werkt als ijsDaartoe gieten we wat koud water in een kom en roeren er het zakje blauw in rond, dat we anders voor de wasch gebruiken. Roeren, tot de kleur van het water donkerblauw is geworden. Dan werpen Is het veilig in water 't is veiiig in Lux WascUalle fijn goed VRAAGT GRATIS CAMERA - PROSPECTUS! L 401-27

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1928 | | pagina 16