w Talais des RINGERS 'Dames AfJECDELfTJib jllDDLLGJPS ItËL;34Ö BONTMANTELS AVONDTOILETTEN WINTERMANTELS JAPONNEN ONS ZEELAND 13 Rose lamee als we hiervan spreken, den ken we dadelijk aan luxueuze avond-japonnen. Maar de wintermode heeft hier verandering in gebracht, want we zien nu mantels van zwart bont of wollen stof, gevoerd met rose lamee.... JAPON no. 223. We zien hier een dier meer eenvoudige modellen, die zoowel voor geregeld ge bruik als wel voor middag-visites gedragen kunnen worden. Als stof neme men een zwarte crêpe van zeer soepele kwaliteit. Zooals aan de meeste zwarte japonnen, zien we ook hier een wat vroolij- ker element in den vorm van een gar neering van rose crêpe satin aangebracht als voering van de kleine draperie aan het overslaand borst- pand, zich voortzet tend als biesje langs de hals-opening. Men lette op, dat de punt van deze hals-opening meer naar rechts is geplaatst, dus niet in het midden valt. De strik in de taille en ook het boordsel der mouwen zijn van ge noemde rose zijde. ROBE-MANTEAU no. 212. Een sobere zeer correcte robe- manteau van donker terra cotta wollen crêpe. De garneering bestaat uit dunne biesjes van dezelfde stof ze simuleeren tevens een ceintuur, waarvoor in het mid den een groot sluit- garnituur van zilver is aangebracht. De bloem op de revers in geel en groene tinten, de hoed van vilt in zwart of dezelfde kleur als de japon. Een nieuw idee Blouses van panne of satijn of ook wel enkel corsages van deze stoffen zullen ge dragen worden bij zwart satijnen rokken.... APPELGELEI. Ï^Iokka- caramel, om. huid door fijne melk.- chocolade Een zeer p geslaafde BONBON. i Le} op den naam aan den onder. Éw kant van eJk&s bonbon. Schil de appels (goud- reinetten) en snijdt ze in kleine parten, na het klokhuis verwijderd te hebben. Opzetten met koud water, juist zoo, dat ze onder staan. Voeg tijdens het koken op elke 20 appels het sap van een citroen bij. Zoodra ze zóó gaar zijn, dat ze onder den druk der vingers zacht aan voelen, de appels van het vuur nemen en door 'n schoone linnen doek zeeven, zoodat het sap opgevangen wordt. Op iedere 500 gram sap neemt men nu 400 gram suiker en lost deze in water op een zacht vuur tot een siroop op voeg deze nu al roerende bij het appelsap en laat even koken. Men giet de gelei, zoodra ze niet te warm meer is, in glazen potten geheel afgekoeld, bedekt men ze met een dun laagje gesmol ten parafine, waardoor de lucht afgesloten wordt. Ten overvloede kan men de potten met perkament of een schroefdeksel slui ten. Op deze wijze kan de gelei zeer langen tijd be waard worden. WINTERKOST. Snijdt een witte kool, na hem van de buitenbladeren ontdaan te hebben, met het koolmes fijn. Tevens pre pareert men van resten van rundvleesch, versch var- kensvleesch, ham, peterse lie en andere kruidgroen- ten, een geheel ei, zout en peper, een bal gehakt. Doe in een pan een stuk boter, een vette zwoert en de bal gehakt en leg rondom de gesneden kool. Zet dit 3 uur te koken en giet van tijd tot tijd wat van de af gekookte jus weer boven op de kool. Hoe meer wij met iemand in aanraking komen, des te meer gebreken merken wij in hem op. De karakters, die de proef van een dage- lijkschen omgang kunnen verdragen, zijn even zeld zaam als klavertjes van vier.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1928 | | pagina 13