w
Talais des
RINGERS
'Dames
AfJECDELfTJib
jllDDLLGJPS
ItËL;34Ö
BONTMANTELS
AVONDTOILETTEN
WINTERMANTELS
JAPONNEN
ONS ZEELAND
13
Rose lamee als we hiervan spreken, den
ken we dadelijk aan luxueuze avond-japonnen. Maar
de wintermode heeft hier verandering in gebracht,
want we zien nu mantels van zwart bont of wollen
stof, gevoerd met rose lamee....
JAPON no. 223. We zien hier een dier meer
eenvoudige modellen, die zoowel voor geregeld ge
bruik als wel voor middag-visites gedragen kunnen
worden. Als stof neme men een zwarte crêpe van
zeer soepele kwaliteit. Zooals aan de meeste zwarte
japonnen, zien we ook
hier een wat vroolij-
ker element in den
vorm van een gar
neering van rose crêpe
satin aangebracht
als voering van de
kleine draperie aan
het overslaand borst-
pand, zich voortzet
tend als biesje langs
de hals-opening. Men
lette op, dat de punt
van deze hals-opening
meer naar rechts is
geplaatst, dus niet in
het midden valt. De
strik in de taille en
ook het boordsel der
mouwen zijn van ge
noemde rose zijde.
ROBE-MANTEAU
no. 212. Een sobere
zeer correcte robe-
manteau van donker
terra cotta wollen
crêpe. De garneering
bestaat uit dunne
biesjes van dezelfde
stof ze simuleeren
tevens een ceintuur,
waarvoor in het mid
den een groot sluit-
garnituur van zilver
is aangebracht. De
bloem op de revers in
geel en groene tinten,
de hoed van vilt in zwart of dezelfde kleur als de
japon.
Een nieuw idee Blouses van panne of satijn
of ook wel enkel corsages van deze stoffen zullen ge
dragen worden bij zwart satijnen rokken....
APPELGELEI.
Ï^Iokka- caramel, om.
huid door fijne melk.-
chocolade Een zeer p
geslaafde BONBON.
i Le} op den naam aan den onder.
Éw kant van eJk&s bonbon.
Schil de appels (goud-
reinetten) en snijdt ze
in kleine parten, na het
klokhuis verwijderd te
hebben. Opzetten met
koud water, juist zoo,
dat ze onder staan.
Voeg tijdens het koken
op elke 20 appels het
sap van een citroen bij.
Zoodra ze zóó gaar zijn,
dat ze onder den druk
der vingers zacht aan
voelen, de appels van
het vuur nemen en door
'n schoone linnen doek
zeeven, zoodat het sap
opgevangen wordt. Op
iedere 500 gram sap
neemt men nu 400
gram suiker en lost deze in water op een zacht vuur
tot een siroop op voeg deze nu al roerende bij het
appelsap en laat even koken. Men giet de gelei, zoodra
ze niet te warm meer is,
in glazen potten geheel
afgekoeld, bedekt men ze
met een dun laagje gesmol
ten parafine, waardoor de
lucht afgesloten wordt.
Ten overvloede kan men
de potten met perkament
of een schroefdeksel slui
ten. Op deze wijze kan de
gelei zeer langen tijd be
waard worden.
WINTERKOST.
Snijdt een witte kool, na
hem van de buitenbladeren
ontdaan te hebben, met het
koolmes fijn. Tevens pre
pareert men van resten van
rundvleesch, versch var-
kensvleesch, ham, peterse
lie en andere kruidgroen-
ten, een geheel ei, zout en
peper, een bal gehakt. Doe
in een pan een stuk boter,
een vette zwoert en de bal
gehakt en leg rondom de
gesneden kool. Zet dit 3
uur te koken en giet van
tijd tot tijd wat van de af
gekookte jus weer boven
op de kool.
Hoe meer wij met iemand
in aanraking komen, des te meer gebreken merken wij
in hem op. De karakters, die de proef van een dage-
lijkschen omgang kunnen verdragen, zijn even zeld
zaam als klavertjes van vier.