„PROTOS" APPARATEN
I
xjlDDELDJtó
lTfLi34Ó
Electrische Apparaten Maatschappij
uit de SIEMENS-SCHUCKERT fabrieken
WASCHAUTOMATEN
VAN RIJ N S
„^MOSTERD
AlfGEDQmiW
Groote
Opruiming
HoofdkantoorAMSTERDAM, Nieuwe Doelenstraat 6
Vraag demonstratie Stofzuigers, Zeilwrijvers,
Strijkijzers, Strijkmachines
Verkoop eventueel Huurkoop Billijke prijzen
LANGE LEVENSDUUR
Damesconfectie
8
ONS ZEELAND
KINDERJURKJE. No. 225. Een groene wollen
fantasiestof is het materiaal geweest voor dit aardige
meisjesjurkje. Het lijfje heeft van voren een bolero
effect, doordat de beide panden vanaf de zijnaden ge
heel vrij hangen. Onder deze losse panden is een lijfje
geplaatst van witte crêpe de chine, voorzien van een
sluiting met knoopjes en een gefestonneerd randje.
Het wit leeren ceintuurtje wordt door lusjes op z'n
plaats gehouden. De mouwtjes eindigen op een nauw
manchetje en het kraagje van de witte crêpe de
chine heeft behalve het festonnetje een zichtbare
valsche zoom.
TELEFOON 49281
allen min of meer van weinig bekendheid zijn, minder
althans dan de traditioneele lekkernijen. Het zijn
Kerstpudding, variatie op de oorspronkelijke plum
pudding, maar minder zwaar en meer geschikt ook
voor kinderen, dan dit Engelsche gerecht Sneeuw-
ball als Oudejaarsavond-gebak en Knijpkoekjes, die
een speciale versnapering zijn voor Nieuwjaar.
We beginnen met u aanwijzingen te geven voor de
Kerstpudding, die we denken voor 4 personen. Voor
een grooter gezelschap kunnen de hoeveelheden naar
evenredigheid worden verhoogd.
Benoodigd 5 groote beschuiten, 100 gram boter,
75 gram tarwebloem, 3 eieren, 125 gram rozijnen, 50
gram amandelen, 75 gram suiker, 1 afgestreken thee
lepeltje bakpoeder, 'n
ietsje zout, geraspte
schil van een halve
citroen, een half thee
kopje melk.
Bereiding Roer de
boter met de suiker
tot room, voeg daarbij een voor een de eierdooiers,
daarna de bloem, waardoor de bakpoeder en het zout
is vermengd, voeg er eveneens bij de gebrokkelde be
schuiten, de rozijnen, de gemalen amandelen en de
geraspte citroenschil met de melk en tot slot het stijf
geklopte eiwit.
Doe dit mengsel in een met boter besmeerden en
met gestampte beschuiten bestrooiden warme-pudding-
vorm, sluit den vorm, zet hem in een pan met kokend
water ft water moet onder den sluitingsrand van den
vorm blijven) en kook de pudding gedurende II a 2
uur. Vul in dien tijd nu en dan de pan met kokend
water bij. -Keer daarna de pudding op een verwarm
den schotel en presenteer er een warme saus bij.
van alle nog voorradige
EENIGE KEUKEN
GEHEIMEN
Voor Kerstmis,
Oud- en Nieuwjaar.
Als December zijn in
trede gedaan heeft,
schijnt er geen eind te
komen aan de heer
lijkheden en tracta-
ties. Het begint met
borstplaat, speculaas
en boterletter dat
gaat voort met Kerst
tulband, kransen en
plumpudding en het
eindigt nog maar ter
nauwernood met de
oliebollen, de appel
beignets, het zalm-
si aadje want reeds
den dag daarna is 't
weer feest en wordt
er aan Nieuwjaars-
tractatie gedacht, Na
tuurlijk zal de ver
standige huisvrouw er
voor zorgen niet te
overdrijven ook al
omdat ze door haar
huishoudbeurs binnen
bepaalde grenzen zal
moeten blijven. Toch
zal ze ieder feest tot
een waar feest trachten te maken en de gezelligheid
te verhoogen, door iets extra's te serveeren, t zij bij
lunch, middagmaal of des avonds bij de thee of andere
warme dranken. En 't zal ook al weer de verstan
dige huisvrouw zijn, die als 't eenigszins mogelijk is,
deze extra-tjes zelf bereiden gaat. Niet omdat ze
banket- en pasteibakker in de schaduw stelt bij haar
bekwaamheden, maar omdat het in huis bereiden altijd
een zekere „voorpret" met zich mee brengt, die min
of meer door het geheele gezin wordt meegevoeld.
Uit de lange lijst van tractaties voor deze aanstaande
feestdagen, hebben we er dit keer drie gekozen, die