„PROTOS" APPARATEN I xjlDDELDJtó lTfLi34Ó Electrische Apparaten Maatschappij uit de SIEMENS-SCHUCKERT fabrieken WASCHAUTOMATEN VAN RIJ N S „^MOSTERD AlfGEDQmiW Groote Opruiming HoofdkantoorAMSTERDAM, Nieuwe Doelenstraat 6 Vraag demonstratie Stofzuigers, Zeilwrijvers, Strijkijzers, Strijkmachines Verkoop eventueel Huurkoop Billijke prijzen LANGE LEVENSDUUR Damesconfectie 8 ONS ZEELAND KINDERJURKJE. No. 225. Een groene wollen fantasiestof is het materiaal geweest voor dit aardige meisjesjurkje. Het lijfje heeft van voren een bolero effect, doordat de beide panden vanaf de zijnaden ge heel vrij hangen. Onder deze losse panden is een lijfje geplaatst van witte crêpe de chine, voorzien van een sluiting met knoopjes en een gefestonneerd randje. Het wit leeren ceintuurtje wordt door lusjes op z'n plaats gehouden. De mouwtjes eindigen op een nauw manchetje en het kraagje van de witte crêpe de chine heeft behalve het festonnetje een zichtbare valsche zoom. TELEFOON 49281 allen min of meer van weinig bekendheid zijn, minder althans dan de traditioneele lekkernijen. Het zijn Kerstpudding, variatie op de oorspronkelijke plum pudding, maar minder zwaar en meer geschikt ook voor kinderen, dan dit Engelsche gerecht Sneeuw- ball als Oudejaarsavond-gebak en Knijpkoekjes, die een speciale versnapering zijn voor Nieuwjaar. We beginnen met u aanwijzingen te geven voor de Kerstpudding, die we denken voor 4 personen. Voor een grooter gezelschap kunnen de hoeveelheden naar evenredigheid worden verhoogd. Benoodigd 5 groote beschuiten, 100 gram boter, 75 gram tarwebloem, 3 eieren, 125 gram rozijnen, 50 gram amandelen, 75 gram suiker, 1 afgestreken thee lepeltje bakpoeder, 'n ietsje zout, geraspte schil van een halve citroen, een half thee kopje melk. Bereiding Roer de boter met de suiker tot room, voeg daarbij een voor een de eierdooiers, daarna de bloem, waardoor de bakpoeder en het zout is vermengd, voeg er eveneens bij de gebrokkelde be schuiten, de rozijnen, de gemalen amandelen en de geraspte citroenschil met de melk en tot slot het stijf geklopte eiwit. Doe dit mengsel in een met boter besmeerden en met gestampte beschuiten bestrooiden warme-pudding- vorm, sluit den vorm, zet hem in een pan met kokend water ft water moet onder den sluitingsrand van den vorm blijven) en kook de pudding gedurende II a 2 uur. Vul in dien tijd nu en dan de pan met kokend water bij. -Keer daarna de pudding op een verwarm den schotel en presenteer er een warme saus bij. van alle nog voorradige EENIGE KEUKEN GEHEIMEN Voor Kerstmis, Oud- en Nieuwjaar. Als December zijn in trede gedaan heeft, schijnt er geen eind te komen aan de heer lijkheden en tracta- ties. Het begint met borstplaat, speculaas en boterletter dat gaat voort met Kerst tulband, kransen en plumpudding en het eindigt nog maar ter nauwernood met de oliebollen, de appel beignets, het zalm- si aadje want reeds den dag daarna is 't weer feest en wordt er aan Nieuwjaars- tractatie gedacht, Na tuurlijk zal de ver standige huisvrouw er voor zorgen niet te overdrijven ook al omdat ze door haar huishoudbeurs binnen bepaalde grenzen zal moeten blijven. Toch zal ze ieder feest tot een waar feest trachten te maken en de gezelligheid te verhoogen, door iets extra's te serveeren, t zij bij lunch, middagmaal of des avonds bij de thee of andere warme dranken. En 't zal ook al weer de verstan dige huisvrouw zijn, die als 't eenigszins mogelijk is, deze extra-tjes zelf bereiden gaat. Niet omdat ze banket- en pasteibakker in de schaduw stelt bij haar bekwaamheden, maar omdat het in huis bereiden altijd een zekere „voorpret" met zich mee brengt, die min of meer door het geheele gezin wordt meegevoeld. Uit de lange lijst van tractaties voor deze aanstaande feestdagen, hebben we er dit keer drie gekozen, die

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1928 | | pagina 8