ft i „PROTOS" APPARATEN Electrische Apparaten Maatschappij MOSTERD fllDDELOJtó TËL:34Ö uit de SIEMENS-SCHUCKERT fabrieken WAS CH AU TO MAT EN AtlSEDELnjIM Groote Opruiming rnr r. Hoofdkantoor: AMSTERDAM, Nieuwe Doelenstraat 6 Vraag demonstratie Stofzuigers, Zeilwrijvers, Strijkijzers, Strijkmachines Verkoop eventueel Huurkoop Billijke prijzen LANGE LEVENSDUUR Damesconfectie 8 ONS ZEELAND IJ V/'J JAPON. No. 251. Een gemakkelijke, min of meer huiselijke japon, waarvoor als stof een dof zwart crêpe weefsel genomen kan worden. Zooals de tee- kening laat zien, hangt het lijfje los over een aan den rok bevestigd onderlijfje. Dit onderlijfje is met de mouwen van een andere stof, en wel een wit crêpe weefsel met kleurig broderie of drukpatroon. Zuinig heidshalve neemt men natuurlijk alleen de onderste helft van het lijfje in deze stof de rest kan van katoen of japanzijde genomen worden. De rok heeft een tot in de zijde reikenden overslag, die hier met een aar dige plooi eindigt, Van onderen heeft 't zwarte lijfje 'n bree- den band met eenige nervures en boven dien de eigenaardig heid, dat het van vo ren juist over 't mid den een sluiting heeft door middel van stof- overtrokken knoopen en lusjes, zoodat het als een jasje aan- en uitgetrokken kan wor den. MODERNE HOED. Onder de hoeden van dit seizoen neemt de beret vooral een zeer groote plaats in. Men stelle zich zoo n be ret toch vooral niet te veel voor als het traditioneele kinder hoofddeksel. Er zijn zoo vele variaties in, dat men er vaak nau welijks eenige verge lijkenis met een beret nog in kan vinden. Men zie bijvoorbeeld dit model. Beret ge doopt kan men het evengoed een hoed noemen. We willen echter tegen de ont werpster, een bekend Parijsch modehuis niet revolteeren en haar uitspraak gaar ne aannemen we kunnen hier aan toe voegen, dat als mate riaal zwarte panne is gekozen, behalve het smalle bandje over het voorhoofd, dat van vilt is. SNEEUWBALLEN. (Ongeveer 40 stuks). Benoo- digd 250 gram tarwebloem, 100 gram boter, 8 eieren, TELEFOON 49281 4 theekopjes water, iets zout, slaolie en poedersuiker. Bereiding Breng het water met het zout en de boter aan den kook, strooi er onder gestadig roeren vlug de bloem in en blijf roeren tot het deeg als één geheel op den lepel te nemen is. Neem dan de pan van het vuur, laat in het deeg één van de ongeklopte eieren vallen. Roer dan flink tot het ei zich gelijk matig met de massa heeft vermengd. Breng op de zelfde wijze de andere eieren in het deeg, allen één voor één. Het deeg moet daarna zoo zijn, dat het zich gemakkelijk tusschen twee lepels tot balletjes laat vormen. Blijkt het mengsel daarvoor te stijf, verdun het dan voorzichtig met een scheutje water is het daarentegen te slap, voeg dan nog wat bloem toe. Maak in een ijzeren potje wat slaolie heet, echter niet dampend, leg er met behulp van twee lepels klei ne kluitjes van het deeg in, zooveel dat er voldoende ruimte overblijft voor het uitzetten der ballen ze bereiken het dubbele van hun oorspronke- lijken omvang. Laat de ballen ongeveer 10 minuten in het vet. Als ze bruin zien, is dit nog geen teeken, dat ze gaar zijn. Eerst na 10 minuten is dit het geval. Schep dan de ballen met een schuimspaan uit de olie, laat ze goed droog uitlekken en leg ze voor verder drogen op grauw papier. Als ze van buiten bekoeld zijn, kunnen ze door poedersuiker gewenteld worden. KNIJPKOEKJES. Benoodigd 300 gram bloem, 140 gram boter en 100 gram suiker. Bereiding Kneed bloem, boter en suiker flink dooreen. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Plaats deze één voor één tusschen het wafel-ijzer, van alle nog voorradige

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1928 | | pagina 8