ft
i
„PROTOS" APPARATEN
Electrische Apparaten Maatschappij
MOSTERD
fllDDELOJtó
TËL:34Ö
uit de SIEMENS-SCHUCKERT fabrieken
WAS CH AU TO MAT EN
AtlSEDELnjIM
Groote
Opruiming
rnr r.
Hoofdkantoor: AMSTERDAM, Nieuwe Doelenstraat 6
Vraag demonstratie Stofzuigers, Zeilwrijvers,
Strijkijzers, Strijkmachines
Verkoop eventueel Huurkoop Billijke prijzen
LANGE LEVENSDUUR
Damesconfectie
8
ONS ZEELAND
IJ
V/'J
JAPON. No. 251. Een gemakkelijke, min of
meer huiselijke japon, waarvoor als stof een dof zwart
crêpe weefsel genomen kan worden. Zooals de tee-
kening laat zien, hangt het lijfje los over een aan
den rok bevestigd onderlijfje. Dit onderlijfje is met
de mouwen van een andere stof, en wel een wit crêpe
weefsel met kleurig broderie of drukpatroon. Zuinig
heidshalve neemt men natuurlijk alleen de onderste
helft van het lijfje in deze stof de rest kan van katoen
of japanzijde genomen worden. De rok heeft een tot
in de zijde reikenden overslag, die hier met een aar
dige plooi eindigt,
Van onderen heeft 't
zwarte lijfje 'n bree-
den band met eenige
nervures en boven
dien de eigenaardig
heid, dat het van vo
ren juist over 't mid
den een sluiting heeft
door middel van stof-
overtrokken knoopen
en lusjes, zoodat het
als een jasje aan- en
uitgetrokken kan wor
den.
MODERNE HOED.
Onder de hoeden van
dit seizoen neemt de
beret vooral een zeer
groote plaats in. Men
stelle zich zoo n be
ret toch vooral niet
te veel voor als het
traditioneele kinder
hoofddeksel. Er zijn
zoo vele variaties in,
dat men er vaak nau
welijks eenige verge
lijkenis met een beret
nog in kan vinden.
Men zie bijvoorbeeld
dit model. Beret ge
doopt kan men het
evengoed een hoed
noemen. We willen
echter tegen de ont
werpster, een bekend
Parijsch modehuis
niet revolteeren en
haar uitspraak gaar
ne aannemen we
kunnen hier aan toe
voegen, dat als mate
riaal zwarte panne is
gekozen, behalve het smalle bandje over het voorhoofd,
dat van vilt is.
SNEEUWBALLEN. (Ongeveer 40 stuks). Benoo-
digd 250 gram tarwebloem, 100 gram boter, 8 eieren,
TELEFOON 49281
4 theekopjes water, iets zout, slaolie en poedersuiker.
Bereiding Breng het water met het zout en de
boter aan den kook, strooi er onder gestadig roeren
vlug de bloem in en blijf roeren tot het deeg als één
geheel op den lepel te nemen is. Neem dan de pan
van het vuur, laat in het deeg één van de ongeklopte
eieren vallen. Roer dan flink tot het ei zich gelijk
matig met de massa heeft vermengd. Breng op de
zelfde wijze de andere eieren in het deeg, allen één
voor één. Het deeg moet daarna zoo zijn, dat het
zich gemakkelijk tusschen twee lepels tot balletjes laat
vormen. Blijkt het mengsel daarvoor te stijf, verdun
het dan voorzichtig met een scheutje water is het
daarentegen te slap, voeg dan nog wat bloem toe.
Maak in een ijzeren
potje wat slaolie heet,
echter niet dampend,
leg er met behulp
van twee lepels klei
ne kluitjes van het
deeg in, zooveel dat
er voldoende ruimte overblijft voor het uitzetten der
ballen ze bereiken het dubbele van hun oorspronke-
lijken omvang. Laat de ballen ongeveer 10 minuten
in het vet. Als ze bruin zien, is dit nog geen teeken,
dat ze gaar zijn. Eerst na 10 minuten is dit het geval.
Schep dan de ballen met een schuimspaan uit de olie,
laat ze goed droog uitlekken en leg ze voor verder
drogen op grauw papier. Als ze van buiten bekoeld
zijn, kunnen ze door poedersuiker gewenteld worden.
KNIJPKOEKJES. Benoodigd 300 gram bloem,
140 gram boter en 100 gram suiker. Bereiding
Kneed bloem, boter en suiker flink dooreen. Maak
van het deeg balletjes ter grootte van een knikker.
Plaats deze één voor één tusschen het wafel-ijzer,
van alle nog voorradige