A oma r RINGERS l^üoorl Iin naarvull met maivepein w na^wa^i/de/maak even h©<wlijk,a!s de naam welluidend i/ van deze bonbon- KERSTNUMMER ,0 N S ZEELAND' DECEMBER 1928 bit op don naam y////////s,. en kaneel, zout en geraspte nootmuskaat. Hak het vet fijn en bestrooi het daarna met bloem om het vastplakken te voorkomen maak het brood heel fijn doe de rozijnen in een vergiet en wasch ze goed schoon, zorg dragend dat alle steeltjes verwijderd worden. Snijdt dan de geconfeite vruchten in stukjes, pers de citroen uit en rasp de schil. Doe dit alles met de overige ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar met een houten lepel. Al roerende worden een voor een de eieren bijgevoegd en ver volgens de melk. Het deeg moet zoo stevig zijn, dat het uit de kom ge licht kan worden, zonder dat het aan de kanten vast blijft zitten. Nog steeds roerende wordt er nu nog de boter bij ge daan en ten slotte de rum. Doe de pudding nu in een vorm en dek deze af met een servet. Zet den vorm nu 4 a 5 uur in kokend water. Bij het opdienen wordt de vorm (BZZZzJ verwijderd, giet men nog wat rum over de pudding en steekt deze aan. PUNCH. De oorzaak hiervan is, dat de stof door atmosferische invloeden is aangetast en dus één en hetzelfde klee- dingstuk uit vrijwel verschillende stoffen bestaat, ten opzichte waarvan de verfstof zich verschillend ge draagt. In geval de goederen zeer sterk verschoten zijn, doet u het best het betreffende stuk óf zwart óf in het geheel niet te laten verven. Bij matig of weinig verschoten goe deren staan ons kennis en middelen ter beschik king, om alles weer mooi egaal te krijgen, wat u zelf met pakjes verf nooit kunt bereiken. Het komt dikwijls voor, dat u, wan neer u een kleedingstuk laat verven, dit tegelij kertijd wilt vermaken. In dit geval doet u goed, het geheel los te tornen, en het in lappen te laten verven, waardoor het ons mogelijk is, de stoffen beter te apprêteeren, om ze zoodoende weer een geheel nieuw aanzien te doen verkrijgen. Uit het bij „stoomen" opgemerk te wat betreft heerencos- tuums, volgt, dat u het beste doet, vóór het ver ven de linnens uit kraag en revèrs te laten verwij deren en na het verven weer opnieuw in te laten zetten, waardoor het pak weer nieuw is, terwijl de goede snit anders vrijwel verloren gaat. Wat baat het, als alle menschen u prijzen, als uw geweten u beschuldigt 11 Laat de schil van 2 ci troenen trekken in een liter vrij slappe thee, doe er daarna 350 gram suiker bij en vlug een halve liter rum of cog nac en het sap van een citroen. Laat de punch koken en steek haar aan. Roer eenigen tijd met een zilveren lepel en houdt er dan mee op om de vlam uit te laten gaan. IETS OVER STOOMEN EN VERVEN Wanneer u goederen laat verven, mag u in ieder geval niet uit het oog verliezen, dat de stof en ook de gesteld heid door het gebruik van grooten invloed zijn. Vooral sterk verschoten en kaal geworden goe deren zijn dikwijls de onkosten van het verven niet waard, daar 't kale van zelf sprekend kaal blijft en 't onderscheid tusschen verschoten en onver- schoten plaatsen dikwijls zichtbaar blijft. nh m rlnn nmm .4ü MACARONI-BROOD. 2 ons macaroni, 1 liter melk, 125 gram goudsche kaas, 125 gram gekookte ham, 4 eieren, 50 gram boter. Laat de macaroni gaar worden in de kokende melk met wat zout. Giet het water daarna af en laat uitlekken, en daarna de boter, de kaas, ham (in kleine vierkantjes gesneden) en de geklopte eieren er bij. Naar smaak zout en peper. Doe het mengsel nu in een vorm, vooraf met boter bestre ken en zet deze in den oven, totdat er een mooi bruin korstje op gekomen is. Na verwijdering uit den vorm op een platte schotel opdienen en overgieten met een tomatensaus.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1928 | | pagina 15