A
oma
r
RINGERS
l^üoorl
Iin
naarvull
met maivepein w
na^wa^i/de/maak
even h©<wlijk,a!s de
naam welluidend i/
van deze bonbon-
KERSTNUMMER
,0 N S ZEELAND'
DECEMBER 1928
bit op don naam
y////////s,.
en kaneel, zout en geraspte nootmuskaat. Hak het
vet fijn en bestrooi het daarna met bloem om het
vastplakken te voorkomen maak het brood heel fijn
doe de rozijnen in een vergiet en wasch ze goed schoon,
zorg dragend dat alle steeltjes verwijderd worden.
Snijdt dan de geconfeite
vruchten in stukjes, pers
de citroen uit en rasp de
schil. Doe dit alles met
de overige ingrediënten
in een kom en roer het
goed door elkaar met een
houten lepel. Al roerende
worden een voor een de
eieren bijgevoegd en ver
volgens de melk. Het
deeg moet zoo stevig zijn,
dat het uit de kom ge
licht kan worden, zonder
dat het aan de kanten
vast blijft zitten. Nog
steeds roerende wordt er
nu nog de boter bij ge
daan en ten slotte de
rum. Doe de pudding nu
in een vorm en dek deze
af met een servet. Zet
den vorm nu 4 a 5 uur
in kokend water. Bij het
opdienen wordt de vorm (BZZZzJ
verwijderd, giet men nog
wat rum over de pudding
en steekt deze aan.
PUNCH.
De oorzaak hiervan is, dat de stof door atmosferische
invloeden is aangetast en dus één en hetzelfde klee-
dingstuk uit vrijwel verschillende stoffen bestaat, ten
opzichte waarvan de verfstof zich verschillend ge
draagt. In geval de goederen zeer sterk verschoten
zijn, doet u het best het
betreffende stuk óf zwart
óf in het geheel niet te
laten verven. Bij matig
of weinig verschoten goe
deren staan ons kennis
en middelen ter beschik
king, om alles weer mooi
egaal te krijgen, wat u
zelf met pakjes verf nooit
kunt bereiken. Het komt
dikwijls voor, dat u, wan
neer u een kleedingstuk
laat verven, dit tegelij
kertijd wilt vermaken. In
dit geval doet u goed, het
geheel los te tornen, en
het in lappen te laten
verven, waardoor het ons
mogelijk is, de stoffen
beter te apprêteeren, om
ze zoodoende weer een
geheel nieuw aanzien te
doen verkrijgen. Uit het
bij „stoomen" opgemerk
te wat betreft heerencos-
tuums, volgt, dat u het
beste doet, vóór het ver
ven de linnens uit kraag
en revèrs te laten verwij
deren en na het verven
weer opnieuw in te laten
zetten, waardoor het pak
weer nieuw is, terwijl de
goede snit anders vrijwel
verloren gaat.
Wat baat het, als alle menschen u prijzen, als uw
geweten u beschuldigt
11
Laat de schil van 2 ci
troenen trekken in een
liter vrij slappe thee,
doe er daarna 350 gram
suiker bij en vlug een
halve liter rum of cog
nac en het sap van een
citroen. Laat de punch
koken en steek haar
aan. Roer eenigen tijd
met een zilveren lepel
en houdt er dan mee
op om de vlam uit te
laten gaan.
IETS OVER STOOMEN
EN VERVEN
Wanneer u goederen
laat verven, mag u in
ieder geval niet uit het
oog verliezen, dat de
stof en ook de gesteld
heid door het gebruik
van grooten invloed zijn.
Vooral sterk verschoten
en kaal geworden goe
deren zijn dikwijls de
onkosten van het verven
niet waard, daar 't kale
van zelf sprekend kaal
blijft en 't onderscheid tusschen verschoten en onver-
schoten plaatsen dikwijls zichtbaar blijft.
nh m rlnn nmm .4ü
MACARONI-BROOD. 2 ons macaroni, 1 liter
melk, 125 gram goudsche kaas, 125 gram gekookte
ham, 4 eieren, 50 gram boter. Laat de macaroni
gaar worden in de
kokende melk met
wat zout. Giet het
water daarna af en
laat uitlekken, en
daarna de boter,
de kaas, ham (in
kleine vierkantjes
gesneden) en de
geklopte eieren er
bij. Naar smaak
zout en peper. Doe
het mengsel nu in
een vorm, vooraf
met boter bestre
ken en zet deze in
den oven, totdat
er een mooi bruin
korstje op gekomen is. Na verwijdering uit den vorm
op een platte schotel opdienen en overgieten met een
tomatensaus.