ut
RD
„PROTOS" APPARATEN
r-
Electrische Apparaten Maatschappij
XÜDDELBJtó
ItËL:34Ö
f^V
uit de SIEMENS-SCHUCKERT-fabrieken
WAS CH AUTO MATEN
VAN RIJN'S
d'bJ'IcMOSTERD
A^SEDËLTTMM
Zomermantels
Regenmantels
Hoofdkantoor: AMSTERDAM, Nieuwe Doelenstraat 6
Vraag demonstratie Stofzuigers, Zeilwrijvers,
Strijkijzers, Strijkmachines
Verkoop «ventueel Huurkoop Billijke prijzen
LANQE LEVENSDUUR
8
ONS ZEELAND
VOOR HET JONGE MEISJE.
Zomerjurkje no. 352.
Een aardig jurkje van licht gele mousseline, bedrukt met
blauwe stippen. De breede berthé-kraag met het strikje
voor den hals, zal vooral de jeugd goed staan. De rok be-
|M 3S3
staat uit twee strooken, waarvan de voorpanden in het
midden gescheiden zijn en even over elkaar vallen. Om de
taille een ceintuur met grooten strik van effen blauwe
mousseline. Een heel smalle ruche loopt langs de zoomen
van rok en berthé-kraag.
No. 353.
Jonge meisjes moeten vooral eenvoudige kleeren dragen.
Daarom is dit model zoo bijzonder goed. Het is van licht
blauwe marocain en heeft geen andere garneering dan de
broderie van rechte steken zijde in dezelfde kleur, langs
voor- en onderzoom, op de mouwen en het kraagje. Ves
tigen wij nog de aandacht op den ongelijken zoom.
TELEFOON 49281
SOUFFLE VAN HAM.
4 eieren
150 gr. goede ham 80 gr. boter 30 gr. bloem
3 theekopjes melk 1 bordeauglas cognac.
Snij de ham in kleine dobbelsteentjes en laat er 30 gram
van weeken in de cognac. Maak een saus van de bloem,
30 gram boter en de melk. Roer hier door 120 gram fijn
gehakte ham, 50 gram der tot room geslagen boter, het
geel der eieren, daarna het zeer stijf geklopte wit. Zout
en andere kruiderijen naar
smaak. Vervolgens de in
cognac geweekte ham er
door roeren en het geheel
overgieten in een geboterde
souffléschotel, die men 35
minuten in een goed warmen oven zet. Dadelijk opdienen
daarna,
RIJST MET KAAS.
Laat de rijst in water koken tot ze gaar is, onder bij
voeging van de gewone hoeveelheid zout. Bestrijk den
bodem van een vuurvasten schotel met boter en leg daarop
een laagje der gare rijst, dan een laagje geraspte oude
Goudsche kaas, weer een laag rijst en zoo vervolgens,
zorg dragend, dat de bovenste laag kaas is. Daarop legt
men hier en daar een stukje boter en laat verder in een
goed warmen oven gaar worden.
Woorden, door uw moeder eens gesproken, leven soms
na jaren nog in het hart.
Chique sorteering
en
Atelier voor maatwerk.