ut RD „PROTOS" APPARATEN r- Electrische Apparaten Maatschappij XÜDDELBJtó ItËL:34Ö f^V uit de SIEMENS-SCHUCKERT-fabrieken WAS CH AUTO MATEN VAN RIJN'S d'bJ'IcMOSTERD A^SEDËLTTMM Zomermantels Regenmantels Hoofdkantoor: AMSTERDAM, Nieuwe Doelenstraat 6 Vraag demonstratie Stofzuigers, Zeilwrijvers, Strijkijzers, Strijkmachines Verkoop «ventueel Huurkoop Billijke prijzen LANQE LEVENSDUUR 8 ONS ZEELAND VOOR HET JONGE MEISJE. Zomerjurkje no. 352. Een aardig jurkje van licht gele mousseline, bedrukt met blauwe stippen. De breede berthé-kraag met het strikje voor den hals, zal vooral de jeugd goed staan. De rok be- |M 3S3 staat uit twee strooken, waarvan de voorpanden in het midden gescheiden zijn en even over elkaar vallen. Om de taille een ceintuur met grooten strik van effen blauwe mousseline. Een heel smalle ruche loopt langs de zoomen van rok en berthé-kraag. No. 353. Jonge meisjes moeten vooral eenvoudige kleeren dragen. Daarom is dit model zoo bijzonder goed. Het is van licht blauwe marocain en heeft geen andere garneering dan de broderie van rechte steken zijde in dezelfde kleur, langs voor- en onderzoom, op de mouwen en het kraagje. Ves tigen wij nog de aandacht op den ongelijken zoom. TELEFOON 49281 SOUFFLE VAN HAM. 4 eieren 150 gr. goede ham 80 gr. boter 30 gr. bloem 3 theekopjes melk 1 bordeauglas cognac. Snij de ham in kleine dobbelsteentjes en laat er 30 gram van weeken in de cognac. Maak een saus van de bloem, 30 gram boter en de melk. Roer hier door 120 gram fijn gehakte ham, 50 gram der tot room geslagen boter, het geel der eieren, daarna het zeer stijf geklopte wit. Zout en andere kruiderijen naar smaak. Vervolgens de in cognac geweekte ham er door roeren en het geheel overgieten in een geboterde souffléschotel, die men 35 minuten in een goed warmen oven zet. Dadelijk opdienen daarna, RIJST MET KAAS. Laat de rijst in water koken tot ze gaar is, onder bij voeging van de gewone hoeveelheid zout. Bestrijk den bodem van een vuurvasten schotel met boter en leg daarop een laagje der gare rijst, dan een laagje geraspte oude Goudsche kaas, weer een laag rijst en zoo vervolgens, zorg dragend, dat de bovenste laag kaas is. Daarop legt men hier en daar een stukje boter en laat verder in een goed warmen oven gaar worden. Woorden, door uw moeder eens gesproken, leven soms na jaren nog in het hart. Chique sorteering en Atelier voor maatwerk.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1929 | | pagina 8