wc
RC
y
r%ij
VAN RIJN'S
^MOSTERD
G. ROBIJN Co.
ONS ZEELAND
IN ONZE OPRUIMING
zijn nog verschillende chique
MODELLEN uit WEENEN en PARIJS
Ver beneden de waarde
8
NIEUWE MANTELS.
Nos. 408 en 409.
De nieuwe wintermantels zijn zoo uiteenloopend van lijn,
stof en vorm, dat men, twee zeer verschillende modellen
naast elkaar ziend, nauwelijks kan gelooven, dat ze van een
zelfde modejaar zijn. Men ziet het op de teekening: de
eerste mantel, bijna Engelsch stijf van voorkomen, zou een
reismantel kunnen zijn, maar is integendeel even goed voor
den namiddag bestemd als het andere model (no. 409), dat
zoo volkomen de uitdrukking is van Fransche zwier en
elegance. We hoeven hier niet verder op door te gaan, maar
volstaan met een raadgeving aangaande de stof, die voor
het eerste model een lichtblauwe zibeline laken kan zijn,
gegarneerd met immitatie chinchilla, terwijl voor jiet andere
model zwart fluweel te verkiezen is, dat men garneert met
langharig zwart bont.
iv? Vö
SPORTHOEDJE.
Men ziet tegenwoordig
de meest charmante lee-
ren hoedjes. Ze worden
bij voorkeur gedragen bij
de lange leeren jassen
voor den regen en in
de auto; maar ook ge
bruikt men ze bij de nieuwe
sportmantels. Bij een leeren
jas is het hoedje in den re
gel van de zelfde kleur;
zelfs worden ze dikwijls als
ensemble geleverd. Bij een
sportmantel kieze men een
kleur, die harmoniëert met
de stof of, zoo aanwezig,
met den bontkraag.
ZUURKOOL.
Zet de zuurkool ongeveer twee uur in schoon koud water
om er het zout te laten uit trekken. Vernieuw het water
verscheidene keeren en verwijder de peperkorrels en even
tueel andere kruiderijen. Daarna laten uitlekken, persen en
in een pan 4 a 5 uren te koken zetten met een stuk vet,
overgeschoten vleeschjus, zout, peper, en minstens een glas
witte wijn. Als de kool half gaar is, dunne sneden doorwas
sen gerookt spek, rookworst en ham toevoegen. Vervolgens
weer zacht laten doorkoken en zoo noodig wat jus toe
voegen. Dien de zuurkool samen met aardappelpuree en
bedekt door het spek, de ham en de rookworst, op een
groote platte schotel op.
WORTELTJES A LA VICHY.
Kies zoo mogelijk mooie jonge worteltjes of andere groo-
tere, in dunne reepjes gesneden. Natuurlijk moeten ze vooraf
geschrapt worden. Na ze
gewasschen te hebben, wor
den ze in boter gebraden
onder toevoeging van wei
nig zout. Onderwijl voort
durend roeren, opdat ze
zich niet aan den bodem vastzetten. Als ze bijna gaar zijn,
met poedersuiker bestrooien en mooi gebruind opdienen.
Verlang niet van een ander, dat hij verdraagt, wat gij
niet verdragen wilt.
Volharding moet bij ons streven voorzitten; wie iets ten
halve doet, doet niets en is het beter niet begonnen te zijn.
Met zijn leed ga men op reis; met zijn geluk blijve men
thuis.
Hoe hooger gij stijgt in het leven, des te kouder wordt
de lucht om u heen.
Wie te veel denkt, zal waarschijnlijk te weinig doen.
LANGE DELFT H 14 MIDDELBURG