wc RC y r%ij VAN RIJN'S ^MOSTERD G. ROBIJN Co. ONS ZEELAND IN ONZE OPRUIMING zijn nog verschillende chique MODELLEN uit WEENEN en PARIJS Ver beneden de waarde 8 NIEUWE MANTELS. Nos. 408 en 409. De nieuwe wintermantels zijn zoo uiteenloopend van lijn, stof en vorm, dat men, twee zeer verschillende modellen naast elkaar ziend, nauwelijks kan gelooven, dat ze van een zelfde modejaar zijn. Men ziet het op de teekening: de eerste mantel, bijna Engelsch stijf van voorkomen, zou een reismantel kunnen zijn, maar is integendeel even goed voor den namiddag bestemd als het andere model (no. 409), dat zoo volkomen de uitdrukking is van Fransche zwier en elegance. We hoeven hier niet verder op door te gaan, maar volstaan met een raadgeving aangaande de stof, die voor het eerste model een lichtblauwe zibeline laken kan zijn, gegarneerd met immitatie chinchilla, terwijl voor jiet andere model zwart fluweel te verkiezen is, dat men garneert met langharig zwart bont. iv? Vö SPORTHOEDJE. Men ziet tegenwoordig de meest charmante lee- ren hoedjes. Ze worden bij voorkeur gedragen bij de lange leeren jassen voor den regen en in de auto; maar ook ge bruikt men ze bij de nieuwe sportmantels. Bij een leeren jas is het hoedje in den re gel van de zelfde kleur; zelfs worden ze dikwijls als ensemble geleverd. Bij een sportmantel kieze men een kleur, die harmoniëert met de stof of, zoo aanwezig, met den bontkraag. ZUURKOOL. Zet de zuurkool ongeveer twee uur in schoon koud water om er het zout te laten uit trekken. Vernieuw het water verscheidene keeren en verwijder de peperkorrels en even tueel andere kruiderijen. Daarna laten uitlekken, persen en in een pan 4 a 5 uren te koken zetten met een stuk vet, overgeschoten vleeschjus, zout, peper, en minstens een glas witte wijn. Als de kool half gaar is, dunne sneden doorwas sen gerookt spek, rookworst en ham toevoegen. Vervolgens weer zacht laten doorkoken en zoo noodig wat jus toe voegen. Dien de zuurkool samen met aardappelpuree en bedekt door het spek, de ham en de rookworst, op een groote platte schotel op. WORTELTJES A LA VICHY. Kies zoo mogelijk mooie jonge worteltjes of andere groo- tere, in dunne reepjes gesneden. Natuurlijk moeten ze vooraf geschrapt worden. Na ze gewasschen te hebben, wor den ze in boter gebraden onder toevoeging van wei nig zout. Onderwijl voort durend roeren, opdat ze zich niet aan den bodem vastzetten. Als ze bijna gaar zijn, met poedersuiker bestrooien en mooi gebruind opdienen. Verlang niet van een ander, dat hij verdraagt, wat gij niet verdragen wilt. Volharding moet bij ons streven voorzitten; wie iets ten halve doet, doet niets en is het beter niet begonnen te zijn. Met zijn leed ga men op reis; met zijn geluk blijve men thuis. Hoe hooger gij stijgt in het leven, des te kouder wordt de lucht om u heen. Wie te veel denkt, zal waarschijnlijk te weinig doen. LANGE DELFT H 14 MIDDELBURG

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1929 | | pagina 6