WC
VAN RIJN S
„^""MOSTERD
ONS ZEELAND
Linnen Stempelbanden
G. ROBIJN Co.
Avond-en Middagjaponnen
Wintermantels
10
Wij verwijzen onze abonné's naar de advertentie van de
Fa. Gebrs. Ritter, N. Molstraat 26 te Den Haag, alwaar linnen
stempelbanden voor den vierden jaargang van „Ons Zeeland"
verkrijgbaar zijn, terwijl ook de administratie van dit blad
gaarne bestellingen aanneemt. Prijs franco per post 1.70.
TWEE COMPLETS.
No. 416.
We toonden reeds eerder aan, dat de mode gekenmerkt
wordt door zeer verschillende aspecten. We zien dat ook
weer in deze modellen, die beiden een complet van een
mantel met een japon voorstellen.
No. 416 is een ensemble van gemengde grijze en groene
wol, doch waarvan het bovendeel der japon van lichtgrijze
crêpe de chine. Hoewel het eigenlijke rokgedeelte zeer laag
is aangezet, heeft de robe den princessevorm (dus met een
hooge aansluitende taille). Van de twee strooken, die de
halsopening omgeven, is de onderste gegarneerd met een
strik. Geheel onderaan, vlak boven het begin van den rok
zien we enkele dwarse plooitjes, waarop in het midden met
stof overtrokken knoopjes geplaatst zijn.
De mantel is gegarneerd met grijs langharig bont en heeft
een grijze lakceintuur.
No. 417.
Ziehier een ander, maar fraaier geheel. Er zit meer lijn
in en een moeilijker coupe; het is eleganter. De stof voor
mantel en rok is zwart laken, waarbij natuurlijk wit voor
het bovendeel der japon gekozen is. Dit witte bovendeel
heeft een strook over het midden van den voorkant, van
boven bekroond door een strik. De rok bestaat uit een
aantal naar boven smaller wordende strooken, terwijl de
geheele japon den princessevorm heeft. Bij deze lijn sluit
de mantel zich nauwkeurig aan. Langs z'n zoomen zijn
breede strooken gezet, die gedeeltelijk bedekt worden door
randen zwart kortharig bont.
MELKMISERE.
„Die melk is niet te drinken,
Ze smaakt zoo vrees'lijk naar."
Zoo jammert meen'ge huisvrouw
In dezen tijd van 't jaar.
„Er zijn toch zooveel wetten,
Op allerlei gebied,
Alleen aan pulp in 't voeder,
Dacht de minister niet."
„Kom, kom, niet al te tragisch,
Het kwaad kan best gekeerd;
Pak 't koetje bij de horens,
En fluks deez' les geleerd:
Wanneer ge melk gaat koken,
Voeg een stukje houtskool toe.
Het resultaat? doeltreffend.
't Wordt U weer blij te moe."
Eene lotgenoote.
BIEFSTUK MET
gebakken aardappelen zult gij natuurlijk aanvullen. Dat
is inderdaad een uitstekende kost. Maar zoo gewoon. Men
eet het overal, thuis en in elk restaurant. Die twee hooren
bij elkaar als zusje en
broertje en dat wordt op
den duur vervelend.
Probeer daarom eens het
volgende: Bestel uw bief
stuk in stukjes van een a
anderhalf ons in aantal zooveel als er leden van het gezin
zijn of tafelgenooten (desgewenscht een paar stuks extra).
Bak deze op de gewone wijze in boter.
Even voor ze gaar zijn, bereidt men eenzelfde aantal
spiegeleieren als er stukken vleesch zijn. Rangschik daarna
de biefstuk op een vleeschotel en beleg elk stuk met een
spiegelei. Verder kan opgediend worden naar traditie:
aardappelen, spercieboonen.
LANGE DELFT H 14
MIDDELBURG
In onze Opruiming vindt U nog chique
tegen zeer voordeelige prijzen.
Mr ZIET ONZE ETALAGES