WC VAN RIJN S „^""MOSTERD ONS ZEELAND Linnen Stempelbanden G. ROBIJN Co. Avond-en Middagjaponnen Wintermantels 10 Wij verwijzen onze abonné's naar de advertentie van de Fa. Gebrs. Ritter, N. Molstraat 26 te Den Haag, alwaar linnen stempelbanden voor den vierden jaargang van „Ons Zeeland" verkrijgbaar zijn, terwijl ook de administratie van dit blad gaarne bestellingen aanneemt. Prijs franco per post 1.70. TWEE COMPLETS. No. 416. We toonden reeds eerder aan, dat de mode gekenmerkt wordt door zeer verschillende aspecten. We zien dat ook weer in deze modellen, die beiden een complet van een mantel met een japon voorstellen. No. 416 is een ensemble van gemengde grijze en groene wol, doch waarvan het bovendeel der japon van lichtgrijze crêpe de chine. Hoewel het eigenlijke rokgedeelte zeer laag is aangezet, heeft de robe den princessevorm (dus met een hooge aansluitende taille). Van de twee strooken, die de halsopening omgeven, is de onderste gegarneerd met een strik. Geheel onderaan, vlak boven het begin van den rok zien we enkele dwarse plooitjes, waarop in het midden met stof overtrokken knoopjes geplaatst zijn. De mantel is gegarneerd met grijs langharig bont en heeft een grijze lakceintuur. No. 417. Ziehier een ander, maar fraaier geheel. Er zit meer lijn in en een moeilijker coupe; het is eleganter. De stof voor mantel en rok is zwart laken, waarbij natuurlijk wit voor het bovendeel der japon gekozen is. Dit witte bovendeel heeft een strook over het midden van den voorkant, van boven bekroond door een strik. De rok bestaat uit een aantal naar boven smaller wordende strooken, terwijl de geheele japon den princessevorm heeft. Bij deze lijn sluit de mantel zich nauwkeurig aan. Langs z'n zoomen zijn breede strooken gezet, die gedeeltelijk bedekt worden door randen zwart kortharig bont. MELKMISERE. „Die melk is niet te drinken, Ze smaakt zoo vrees'lijk naar." Zoo jammert meen'ge huisvrouw In dezen tijd van 't jaar. „Er zijn toch zooveel wetten, Op allerlei gebied, Alleen aan pulp in 't voeder, Dacht de minister niet." „Kom, kom, niet al te tragisch, Het kwaad kan best gekeerd; Pak 't koetje bij de horens, En fluks deez' les geleerd: Wanneer ge melk gaat koken, Voeg een stukje houtskool toe. Het resultaat? doeltreffend. 't Wordt U weer blij te moe." Eene lotgenoote. BIEFSTUK MET gebakken aardappelen zult gij natuurlijk aanvullen. Dat is inderdaad een uitstekende kost. Maar zoo gewoon. Men eet het overal, thuis en in elk restaurant. Die twee hooren bij elkaar als zusje en broertje en dat wordt op den duur vervelend. Probeer daarom eens het volgende: Bestel uw bief stuk in stukjes van een a anderhalf ons in aantal zooveel als er leden van het gezin zijn of tafelgenooten (desgewenscht een paar stuks extra). Bak deze op de gewone wijze in boter. Even voor ze gaar zijn, bereidt men eenzelfde aantal spiegeleieren als er stukken vleesch zijn. Rangschik daarna de biefstuk op een vleeschotel en beleg elk stuk met een spiegelei. Verder kan opgediend worden naar traditie: aardappelen, spercieboonen. LANGE DELFT H 14 MIDDELBURG In onze Opruiming vindt U nog chique tegen zeer voordeelige prijzen. Mr ZIET ONZE ETALAGES

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1929 | | pagina 8