te Rotterdam
111'41
\aI is, dan gaat 't verder op de varkens-
>attoir „gesmeerd".
Aan den slager wordt, in
de oleeschhal, een flink
stuk oleeseh verkocht.
Ze zjjn, helaas, ten doode opgeschreven.
oude plaats in het appa
raat terug. Bij hetschiet-
masker moest men met
een hamer slaan, zooals
men weet. Op bovenge
noemde wijze worden in
het Rotterdamsche, ge
meentelijke slachthuis
(Directeur Dr. G. G. J.
Westholz) heel wat die
ren dood gemaakt. Wilt
U een statlstiekje In 't
afgeloopen jaar 1930)
werden in 't Abattoir
geslacht35832 runderen,
5163 paarden, 82736
varkens, 6691 vette kal
veren, 3267 graskalveren,
20363 nuchtere kalveren, 7111 scha
pen, 4427 bokken, 816 speenvarkens,
238 veulens, 0 ezels. Te samen is dit
circa 167000, dus ongeveer 550 dieren
per dag. Bij deze cijfers komt het
groote nut van de instelling der ge
meente wel goed tot zijn recht. Zoo
lang we nog niet allen vegetariërs
zijn, voor wier opvattingen wij intus-
schen alle respect kunnen hebben, is
een abattoir van groot belang en dient
men voor zijn werking en doel in elk
geval interesse, zoo mogelijk waar
deering te hebben, omdat deze inrich
ting nuttig en noodzakelijk is. Aan
het Rotterdamsche Slachthuis, waar
ongeveer twee duizend menschen direct
en indirect hun brood verdienen, zijn
zeven veeartsen verbonden en tien
keurmeesters. Het laboratorium bezoch
ten we ook, waar de heer Raukens,
onder-dir., verschillende zaken expli
ceerde. Doch gaan we nu over tot de
bezichtiging der foto's, met welwillende
toestemming der directie genomen, die
ons als deskundig leider een der drie
opzichters meegaf, den heer VanTonge-
ren, welke ons op prettige wijze den
weg wees. d. H.
Een kykje in 't varkenshanglokaal. Men
is juist met de stempeling bezig.
Ook zg leefden 't langst. Nog even doen ze zich te goed aan het voeder. Ze hebben er gelukkig
geen besef van mat hun te machten staat.