Een primitieve broodbakkerij direct aan de
straat in Tripolis; de broodcn worden versch
en nog warm dadelijk in den „winkel" ge
bracht, die niet meer is dan een plank op de straat.
De typische Fransche lange smalle broodstangen of stokken.
Huis-bakkerij in Tratalia op Sardiniëwaar men, zooals overal
op 't platteland nog dikwijls gebruikelijk is, zelf zijn brood bakt.
Het dagelijksch brood,
overal verschillend,
terwijl het overal
't zelfde beteekentde
mogelijkheid om in zijn
onderhoud te voorzien,
het symbool van den
meest geringen welstand,
een gave die we als van
zelfsprekend aanvaarden,
maar ook een voorwerp
van de angstigste zorgen,
wanneer de nood zoo
hoog gestegen is, dat zelfs
het hoogst noodzakelijke
voedsel een bijna onbe
reikbare weelde wordt.
De bakker van Cairo
gaat naar zijn klanten.
Het dagelijksch brood voor den hotelgast dat weer
lijksch brood voor den hotelier en t personeel moet c