No. 29 Onderricht in het tafelversieren. er is ook nog een natuurwet, die er toe leidt, dat het koppige blondje zegt„maar ik wil trouwen." Nu komt het meer dan eens voor, dat het jonge meisje zelf bij hoog en bij laag volhoudt dat de studie haar roeping is (ach ja, ik ken dat), maar dat zij op een kwaden of liever op een zeer goeden dag haar Siegfried, of moderner, haar Willy Fritsch tegen komt en dan is het gedaan met de eens zoo stand vastige overtuiging. Dan moet ze haast je rep je gaan leeren wat het ver schil is tusschen een ossenlap en een karbonade, dat bloemkool op negen manieren kan worden toebereid, hoe Ze schrijft hem twee maal per week hoe goed ze vor- derten hoe prettig hij het in de toe komst hebben zal. je op 'n visch moet voelen om te weten of hij versch is, hoe je het pak van je man moet oppersen, en hoe je een baby een luier aandoet. Voor die gelukkige stakkers is nu in Eisenach in Thürin- gen een model spoedcursus geopend, lederen dag kan een meisje hier een cursus beginnen en zeer velen maken er dankbaar gebruik van. Maar nu komt het erge: aan het einde van den cursus krijgen de lieve leerlingen een diploma. Moge het den toekomstigcn eega goed bekomen. Om goed te kunnen koken dient de huis vrouw eerst te weten hoe zij het keuken gerei moet hanteeren. Kan een vrouw de das van haar man strikkenzoo is er een aanleiding tot ruzie minder in het gezin. De groote dagde gediplomeerde jongedame wordt door haar verloofde afgehaald. /'vie :/9 •-<* -

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1932 | | pagina 5