Aardbeien, direct van den struikappelen, zóó van den boom, niet geschild, alleen een beetje opgewreveneen haring van het karretje, niet netjes op gediend met bordje en ser vetje en al; allerlei lekker- nijen.die de een echter lekker der lekkernij vindt dan de an der, zoo „uit 't vuistje" dat is je ware, zeggen velen, misschien niet beantwoor dend aan alle moderne eischen van de hygiëne, maar lekkerder, „echter", smake lijker, dan wanneer er ge dekte tafels en servies en servetten aan te pas komen. In ieder land schijnt men er zoo over te denken; overal houdt men er van, op straat of in een primitief ingericht kraampje, in het voorbij gaan even een nationale lek kernij te ,genieten. Op deze pagina ziet men die genie tingen, in Japan (rijstgerech ten in een markttentje). Cairo (knoflook), Napels (maca roni), Albanië (een draag bare nougat-„winkel") en Nederland (natuurlijk haring)

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1933 | | pagina 7