No. 7 VRIJDAG 15 JULI 1934 Deze afval-kunst is niet de kunst om ergens af te vallen, maar kunst uit afval, een soort beeldende kunst, waarbij keukenafval en etensresten als materiaal dienen. Deze café- en keukenkunst wordt beoefend door den eigenaar van een restaurant in Parijs, die het blijkbaar jammer vond, om alle etensresten zoo maar weg te gooien. Hij zocht naar een middel om al die beentjes, pooten, vleugels en graten nog voor iets te gebruiken, en hij vond er dit ophij rijgt ze aan elkaar en maakt er beeldjes van. Een stuk van la kip, een visch en een patrijs fatsoeneert hij tot een soort vliegend wezen, en van groentenafval en een kreeftenschaar maakt hij een ander fantastisch wezen, waarmede hij de eetzaal van zijn zaak verfraait Drie hanepooten en een aardappel, die nog moet worden uitgehold, vormen een klein bloemenbakje. Een ui is het voornaamste bestanddeel van dezen uilekop Een vogel die samengesteld is uit lichaams- deelen van kippen, vogels, visschen en kreeften. De struisvogel, waarvan de romp bestaat uiteen dennenappel en de hals met kop uit een kreeften schaar.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1934 | | pagina 23