VOOR DEN ZONDAG 1 Mn vrije tijd - die is van mijStel je voor om die onnoodig te laten bederven. Dat was vroeger misschien zoo, maar nu, dank zij Nefa, beweegt de moderne vrouw zich 365 dagen van 't jaar vrij en onbelemmerd. Doet opgewekt haar werk. Geniet volop van haar vrijen tijd. Werkelijk. Nefa is 'n uitkomst. Praetiseh! Veilig! Hygiënisch! Nefa. ,,'n uit komst voor de Moderne Vrouw." 39 112. Japon van effen zijdegeplisseerde rag- lanmouw, kraag met jabot,taille met schootje voornaad met waaier- plooi. Verkrijgbaar in maai 40, 42, 44, 46. Benoodigde stof4.50 M. d 100 e.M. breed. 113. Japon van crêpe utojrocain, hals en mouwen met jabot, rok met overrok. Verkrijgbaar in maat 40, 42, 44, 46. Benoodigde stof: 6 M. d 100e.M. breed. \Tan alle in deze rubriek afge- beelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het mode album „Zomerpracht", zijn patro nen verkrijgbaar tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 55 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine a vond- jasjes en kinderkleeding. Bij be stelling vooral opgeven'! gewensch- te maatnummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger door girostorting op No. 142700; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels aan het PATRONENKANTOOR „PANORA" NASSAUPLEIN 1, HAARLEM waarbij 10 ets. extra voor toezen ding per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook af halen aan het bureau van dit bla d Aardappelkoekjes meikaas (4 pers.). Ö00 gram gekookte aardappelen, 40 gr. boter, 2 eieren, 125 gr. geraspte kaas, zout, noot, ongeveer 40 gr. boter of vet van jus voor 't bakken. Maak de aardappelen fijn, vermeng ze met de gesmolten boter, eierdooiers, geraspte kaas, zout en noot naar smaak. Klop het eiwit zeer stijf en klop het luchtig door de aardappelmassa. Maak hiervan platte ronde koekjes van gelijke grootte en bak deze in de koekepan in vet van jus of boter aan weerszijden mooi bruin van kleur. Presenteer de koekjes warm, o.a. bij sla. Macaroni mei ham en kaas. 100 gram macaroni, 60 gr. magere kaas, 60 gr. ham, 30 gr. boter. Breek de macaroni in stukken van een halven vinger lengte, zet ze op met zooveel kokend water (10 gram zout per liter) dat ze een handbreed onder staat. Als de macaroni gaar is (ongeveer 3/a uur), moet het water nagenoeg verkookt zijn. Voeg nu de geraspte kaas toe op een hoekje van de kachel (doorroeren tot de kaas draden trekt), daarna de fjjn gesneden ham en de boter. Doe de massa over in een vuur vast schoteltje, bestrooi ze met paneer meel, leg hier en daar een kluitje boter en zet het schoteltje in 'n warmen oven, ongeveer 15 minuten tot er een licht bruin korstje is ontstaan. Citroenpudding. Roer 3 eierdooiers schuimig met 8 lepels basterdsuiker. Voeg, flink roerende, het sap van twee en de geraspte schil van citroen toe, desge- wenscht een half glas Rijnwijn. Laat dit au bain Marie binden en doe er, eenigszins afgekoeld, 3 a 4 geweekte blaadjes gelatine, in zoo weinig mogelijk kokend water opgelost, bij. Klop de 3 zeer stijf geklopte eiwitten luchtig erdoor en, aangestijfd, vul er dan den met water omgespoelden vorm mee. Slagroom met ananas-surprise. Maak citroenpudding en laat hem, bijna stijf, langs den bodem en zijwan den van een Timbal-vorm (hoogen gladden puddingvorm) glijden, tot deze er geheel mee bedekt is vul den vorm dan verder met 't vrij stijf geworden vulsel van ananas-pudding, die op de volgende wijze klaar gemaakt wordt. Snijd y2 blikje ananas in stukjes, los in 't vocht van de ananas, dat ver warmd is, 8 blaadjes geweekte witte gelatine en 8 lepels suiker op, voeg er desgewenscht 1 d.Jj. marasquin of Kirsch bij, en doe dat alles bij L. stijfgeklopten slagroom, en kleur dit met een paar druppels keukenrood. Geef slagroomsaus erbijLaat hier voor 'n opengespleten stokje vanille trekken in L. melk. Doe dit van 't vuur voorzichtig bij 4 eierdooiers, die schuimig geklopt zijn met 4 lepels suiker en laat dit opzij van de kachel of au bain Marie binden. Sla L. room met 1 eiwit stijf en klop hier luchtig de koude vla door. FABRIEK TE NIJMEGEN 3 x wat Amilda-Zonnebruin s 30 Zonnebaden. Vacantie dat is buiten zijn, zonneschijn drinken, bruin worden. Weet U dat U thans de natuur te hulp kunt komen om I direct Uw mooiê vacantieachtige huidkleur J te hebbénl Eenige malen inwrijven met I Amilda-Zonnebruin maakt U zoo bruin als anders 30 zonnebaden. Ja, en zonder ge- vaar van die pijnlijke zonnebrand, want Amilda-Zonnebruin bevat pigmentol, dat in geen andere crème of olie voorkomt en de schadelijke inwerking der zonnestralen volkomen opheft. Koopt nog heden een flacon of tube Amilda-Zonnebruin. Ver krijgbaar in de zaken, waar gij ook Uw IVOROL-tandpasta koopt. Amilda-Zonnebruin per tube 60 cent, per flacon 90 cent. A m i ld a-c r m e in luxe- doozen- van 25 en 45 cent. Ook bij een be dekte lucht bruint Ami!da prachtig.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1935 | | pagina 39