wm
m
Dc
jM
MOST
Hen pakpers perst het sap
uit de pulp.
|oor de propaganda,
welke vanwege 't la
boratorium wordt gevoerd,
zijn 7 fabrieken zicli op
't vervaardigen van zoele
most gaan toeleggen en
deze fabrieken hebben
zich onderworpen aan een
controle, welke door het
laboratorium zal worden
uitgeoefend, teneinde het
publiek te waarborgen,
dat het product, dat onder
den naam „zoete most"
wordt aangeboden, dit ook
in werkelijkheid is.
Het publiek moet echter
't woord „zoete most" op
het etiket eischen, daar het
anders geen waarborg heeft
den juisten drank te ont
vangen.
Zoete most is het zuivere
ongegiste sap van versclie
vruchten, dat niet onder
worpen werd aan verhitting
of toevoeging van chemische stoffen. Deze drank
wordt steriel gemaakt door alle micro-organismen,
die in het natuursap voorkomen, te verwijderen door
den Seitz E.K. filter.
Alle stoffen, die van nature in het vruchtensap
voorkomen en hieraan waarde verleenen, zijn in den
zoeten most dus nog aanwezig, zonder dat ze ook
maar eenigermate verandering hebben ondergaan.
Het is daarom zoo'n uitstekende drank voor allen
die prijs stellen op een goede gezondheid en die de
fijne aromatische stoffen van het versche fruit
kunnen waardeeren.
W. v. d. RANDEN.
Ten laatste wordt het sap opnieuw gefilterd en ver
volgens door een baeteriefilter in steriele flesschen
gepompt.
De vruchten worden in een molen tot-pulp gemalen.
Het gebottelde sap blijft twee maanden in den kelder liggen.