wm m Dc jM MOST Hen pakpers perst het sap uit de pulp. |oor de propaganda, welke vanwege 't la boratorium wordt gevoerd, zijn 7 fabrieken zicli op 't vervaardigen van zoele most gaan toeleggen en deze fabrieken hebben zich onderworpen aan een controle, welke door het laboratorium zal worden uitgeoefend, teneinde het publiek te waarborgen, dat het product, dat onder den naam „zoete most" wordt aangeboden, dit ook in werkelijkheid is. Het publiek moet echter 't woord „zoete most" op het etiket eischen, daar het anders geen waarborg heeft den juisten drank te ont vangen. Zoete most is het zuivere ongegiste sap van versclie vruchten, dat niet onder worpen werd aan verhitting of toevoeging van chemische stoffen. Deze drank wordt steriel gemaakt door alle micro-organismen, die in het natuursap voorkomen, te verwijderen door den Seitz E.K. filter. Alle stoffen, die van nature in het vruchtensap voorkomen en hieraan waarde verleenen, zijn in den zoeten most dus nog aanwezig, zonder dat ze ook maar eenigermate verandering hebben ondergaan. Het is daarom zoo'n uitstekende drank voor allen die prijs stellen op een goede gezondheid en die de fijne aromatische stoffen van het versche fruit kunnen waardeeren. W. v. d. RANDEN. Ten laatste wordt het sap opnieuw gefilterd en ver volgens door een baeteriefilter in steriele flesschen gepompt. De vruchten worden in een molen tot-pulp gemalen. Het gebottelde sap blijft twee maanden in den kelder liggen.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1935 | | pagina 7