BEREIDING VAN VISCH SCI-IERK I^Ukum poeder voor toilettafel en poederdoosje FRISSCHE HAPJES CRÈME SIMON M. A. T. Echter. CRÈME SIMON .Mt-uren Ï€Uf iaarkleur deroo^i blat"i: naii'r( Oogen: blu.il W 39 Mystikum Poeder 0.50, 0.95, 1.50. Mystikum Compact 0.60 Een mooi gevormde roode mond met Scherk Lip penstift Trisena-Cre- me maakt de huid wonderlijk mat. Pro beert U het eens! 283. Mantel van effen stof. Bug met figuur. Twee rijen knoopen. Groote bontkraag. Mouw met aan - gesneden bies. Verkrijgbaar in 'maat 40, 42, 44, 46. Benoodigd 3 M. stof A 140 e.M. bree<l. 282. Mantel met ingezette pun - ten in den rug. Groote bontkraag. Sluiting met lip. Verkrijgbaar in maat, 40, 42, 44, 46. Benoodigd: 3.20 M. stof A 140 e.M. breed. WANNEER er in kookrecepten ge sproken wordt over koken, dan is dit, visch opzetten met zoo veel water, dat ze goed onderstaat. Het water moet goed doorkoken, en men voegt 20 gram zout of twee afge streken eetlepels toe per liter water. Het water moet met het zout weer door koken en men kookt dan de visch gaar. Men laat visch driemaal opkomen en licht het deksel der pan op, als men den stoom uit de pan ziet komen dan voor komt men het overkoken en bederven van de keukenkachel. Men probeert of de vin gemakkelijk loslaat, door met de vingers een vin beet te nemen en uit den visch te trekken. Is de visch niet geheel gaar, dan laat men hem nog een paar minuten in het water. Men doet de visch op een ver warmden vischschotel en legt er peter selie omheen. Wanneer er gezegd wordt braden, dan geschiedt dit in een braadpan in den oven. Wanneer er gesproken wordt over stoven, dan geschiedt dit op een zacht vuur met weinig water, boter, zout en citroensap. De visch moet goed in de pan passen de pan kan bijv. zijn een braadslee met passend dekselde visch wordt rauw in den oven gezet met boter, een weinig- water, zout, peterselie en moet onder telkens bedruipen gaar worden. Wanneer men spreekt van bakken, geschiedt dit in een koekenpan met boter boterolie is evengoed als boter en de prijs hiervan is veel lager. In sla olie gebakken visch smaakt aanmerke lijk minder vet. Wanneer men visch stoomt wordt do visch op een vergiet van den stoom- koker gelegd, 't reservoir met kokend water gevuld, door dezen stoom moet de visch gaar worden. Is de visch eenigen tijd van tevoren gezouten, dan is 't stoomen de eenvoudigste manier van bereiden ItAMENAS. Borstel de ramenas flink af met water. Snijd er met een goed scherp mes zéér dunne schijfjes van of rasp ze, bestrooi ze met fijn zout en laat ze hierin uur staan, alvorens ze te gebruiken. KOMKOMMERSLA. In de meeste gevallen worden de komkommers geschaafd. Hierdoor krijgt men echter zaad erbij, wat minder smakelijk is. In plaats daarvan kan men met behulp van een sambaltrekker er sambal van maken en trekken tot men aan het zaad is. Hetzelfde bereikt men ook, indien men de komkommer, van de schil ontdaan, in de rondte afschilt tot bij het zaad. Rol de banden komkommer op en snijd er dunne reepjes van. Zet ze met zout bestrooid in een vergiet, verzwaard door een bord met gewicht, 1 hiy2 uur weg. Wring ze dan nog goed uit, giet er sterken azijn over en wat peper, waarin men ze twee uur laat staan Men kan ook tomaten- en komkommer sla combineeren. Dinsdag Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: Zondag: Jachtschotel van vleescli resten. Rabarber met custard Kalfsgehakt met ge stoofde tomaten. Rijstebrij. Varkenscarbonaden met Chineesche kool. Appelbeignets. Runderrolletjes met ge stoofde selderij. Vruchtensla. Roereieren met tomaten. Gekookte schartong met garnalensaus. Bitterkoekjesvla. Bloemkool met gebraden saucijzen. Fruit. Ossestaartsoep Varkensoesters met dop erwten uit blik. Koffiecrême met biscuits. Beide potten hebben een grooten inhoud en zijn geheel gevuld Haar: lichtblond Xfan alle ia deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums 'lie ontleen* I zijn aan bet modealbum „Wiuterweelde zijn patronen verkrijgbaar tegen den prij- van 50 ets. voor complets, 35 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rok ken, blouses. kleine avondjasjes en kinder- kleeding. Bij bestelling vooral opgeven bet geweusehtc maatnuminer.Bestellingen kun nen geschieden bij uw agent of bezorgen door girostorting op No. 142700; door toe zending van 't bedrag (ter postwissel of in postzegels aan het PVTRONENKANTOOR „PA NO RA NAHSAUPLE1N 1. HAARLEM waarbij 10 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. Een bleek gelaal met blauwe oogen en blonde haren, daarbij naturel Mystikum Poeder en een zweempje Blonde-Rouge - en ziet, zoo maakt men zich mooi vol gens de Scherk-tabel. Probeert het eens! U vindt spelenderwijs de harmonische volmaking Uwer schoonheid! Want, blond, bruin, zwart of rossig: Mystikum Poeder en Mystikum Compact volgens de Scherk-tabel passend bij de kleur van haar, oogen en teint gekozen, vormt Uw type en maakt U tot een bijzondere boeiende verschijning. Het is volkomen onzichtbaar, beschermt de huid tegen stof en vuil en verleent haar het voornaamste: de persoonlijke noot. Zendt U Uw nauwkeurig adres aan de Firma S. Blindeman Co., v. Baerlestraat 89, Amsterdam. Wij zenden U kosteloos de interessante Scherk-tabel. wordt opgenomen door een lichte massage der nog vochtige huid, welke zij versterkt en dadelijk soepel en mooi maakt. Men kan dus de intensiviteit der werking regelen. Deze crème beschermt U overdag en werkt weldadig des nachts. On misbaar voor iedereen bij het toilet. Crème Simon is 'n ware familiecrème gemakkelijk in het gebruik, verleent direct en zelfs aan de meest vette huid een heerlijk matte teint. Zij verzacht en verfraait de trekken van het gelaat en biedt een frissche, gezonde en houdbare basis voor het poeder. Crème Simon M.A.T. is in den waren zin een weldadig schoonheidsmiddel van de twee potten kiest U Beide houden dezelfde werkzame be- standdeelen in, welke door hun diepe werking de gezondheid van de huid verzekeren, den strijd aanbinden tegen de aanvallen van den ouderdom en U een aantrekkelijk en verzorgd uiterlijk geven.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1935 | | pagina 39