Malt- Crèmë' Qamrwlen HexlmJèirtshA^jik- ototmw geoen ck oooi&zuk. aan MAGGI3 bouillon KOLYNOS CREAM overweging Snelle Kolynos Methode voor Schitterend Heldere Tanden 37 WAT ZULLEN WE ETEN? Zondag Groentesoep Kalfslapjes Gestoofde peren Aardappelen Sinaasappelvla Mtuindag Gebraden worst Roodekool Aardappelen Macaronischotel Dinsdag Varkenshaas Postelein Aardappelen Wentelteefjes inet bes sensap Woensdag Koud vleesch Gestoofde selderijknol Aardappelen M aizenapudd ing Donderdag Erwtensoep Runderlapjes Andijvie Aardappelen Vrijdag Gekookte schelvisch Worteltjes Aardappelen Karnemelkpap Zaterdag Gehakt Wittekool Aardappelpuree Fruit VOEDZAME KAASGERECHTEN TOMATENEIEREN MET KAASSAUS (6 PERSONEN) 1 eetlepel fijn gesnipperde ui, 2 y2 kopje tomatensap, theelepeltje zout, 4% theelepeltje azijn, thee lepeltje suiker, 2 eetlepels poederge- latine, 6 gepelde hard gekookte eieren. Yz theelepeltje mosterd, een gespleten eayenne-peper, 1 eetlepel mayonnaise. 1 laurierblaadje, sla, kaassaus. Laat hei uitje, 2 kopjes tomatensap, y2 theele peltje zout, 3 theelepels azijn, laurier blaadje en suiker gedurende 5 minu ten zachtjes koken (zgn. pruttelen of sudderen). Week de gelatine 10 minuten in koud water. Verwijder het water en doe de gelatine bij de rest van het to matensap. Voeg dit sap bij de heelt massa en blijf roeren, tot de gelatine vol komen is opgelost. Neem nu het meng sel van het* vuur en laat het bekoelen Dan giet men de helft ervan in een schaaltje en laat het afkoelen en bijna stijf worden. Snijd de eieren overlangs doormidden, haal de eierdooiers eruit, maak deze fijn en vermeng ze met di rest van het zout, den azijn, mosterd. peper en mayonnaise. Vul de eiwitten met dit mengsel en zet ze in de bijna gestolde tomatenmassa. Giet er de rest van de tomatenmassa overheen en laat alles volkomen stijf worden. Snijd dan deze „tomateneieren" in 6 gelijke porties (per persoon rekent men 2 halve eieren) en zet iedere portie afzonderlijk op wat frissche blaadjes sla. Giet er tenslotte de kaassaus over heen, die men op dezelfde wijze be reid heeft als de bloemkoolsaus voor den gestoofden selderijknol (zie vorige blz.), maar waardoor men, van het vuur, nog 75 gram geraspte kaas heeft geroerd. KAASSOUFFLÉ (4 6 PERSONEN) 3 afgestreken eetlepels boter of mar garine, 3 afgestreken eetlepels meel, y2 kopje melk, theelepeltje zout, een gespleten stukje Spaansche peper, ruim 1 kopje geraspte kaas, 3 eieren. Smelt de boter in een pannetje. Ver meng de boter met het meel en blijf zoo lang roeren tot er geen klontjes meer in zijn. Voeg er dan de melk bij, zet de massa op een puntje van de kachel en roer tot deze dik en gebonden is. Nu zout, peper en kaas er aan toe voegen en blijven roeren, tot de kaas ge smolten is. Klop de eierdooiers, voeg er, van het vuur, het kaasmengsel bij (voorzichtig voor schiften Klop de eiwitten zoo stijf mogelijk en roer deze zoo luchtig mogelijk door het overige mengsel. Doe nu alles in een vuurvas ten schotel of in een soufflé-pot en laat de soufflé gedurende 1 uur in een matig warmen oven bakken De wetenschap heeft uitgevonden dat onooglijk gele tandfilm en bederf ver oorzaakt wordt door kiemen in den mond. Geeft uw tanden een antisep tische schoonmaak beurt met Kolynos en doodt gevaarlijke kiemen. Telkens na het poetsen zijn uw tanden reiner en witter. Spoedig toonen zij weer den paarlenden glans, die uw glimlach nieuwe charme verleent. Gebruikt slechts 1 c.M. Kolynos op een drogen borstel en gij zult verheugd en verwonderd zijn over het goede resultaat. Weest zuinig koopt de groote tube. De klassieke schoonheids-crème geeft Uw huid de zoo begeerde zacht matte teint en is de beste onderlaag voor poeder. Zou hij" niet beier doen, deze dame wat te ontlasten in plaats ran zijn hand ter begroeting uit te steken en een vrien delijk gesprek te be ginnen t liet is nooit verkies lijk dergelijke ge voelsuitingen in het openbaar te doen omdat MAGGIS Bouillon in alle opzich ten overeenkomt met het beste, zelfge maakte vleesnat, doch in een oogwenk is bereid, minder kost en door geen enkele namaak ook zelfs maar wordt geëvenaard. Let op de geel rode etiketten en de fabrieks-^^ merken: de naam „Maggi" en de Kruisster TT

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1936 | | pagina 37