Malt-
Crèmë'
Qamrwlen HexlmJèirtshA^jik-
ototmw geoen ck oooi&zuk.
aan MAGGI3 bouillon
KOLYNOS CREAM
overweging
Snelle Kolynos Methode
voor Schitterend Heldere Tanden
37
WAT ZULLEN WE ETEN?
Zondag Groentesoep
Kalfslapjes
Gestoofde peren
Aardappelen
Sinaasappelvla
Mtuindag Gebraden worst
Roodekool
Aardappelen
Macaronischotel
Dinsdag Varkenshaas
Postelein
Aardappelen
Wentelteefjes inet bes
sensap
Woensdag Koud vleesch
Gestoofde selderijknol
Aardappelen
M aizenapudd ing
Donderdag Erwtensoep
Runderlapjes
Andijvie
Aardappelen
Vrijdag Gekookte schelvisch
Worteltjes
Aardappelen
Karnemelkpap
Zaterdag Gehakt
Wittekool
Aardappelpuree
Fruit
VOEDZAME
KAASGERECHTEN
TOMATENEIEREN MET KAASSAUS
(6 PERSONEN)
1 eetlepel fijn gesnipperde ui,
2 y2 kopje tomatensap, theelepeltje
zout, 4% theelepeltje azijn, thee
lepeltje suiker, 2 eetlepels poederge-
latine, 6 gepelde hard gekookte eieren.
Yz theelepeltje mosterd, een gespleten
eayenne-peper, 1 eetlepel mayonnaise.
1 laurierblaadje, sla, kaassaus. Laat hei
uitje, 2 kopjes tomatensap, y2 theele
peltje zout, 3 theelepels azijn, laurier
blaadje en suiker gedurende 5 minu
ten zachtjes koken (zgn. pruttelen of
sudderen). Week de gelatine 10 minuten
in koud water. Verwijder het water en
doe de gelatine bij de rest van het to
matensap. Voeg dit sap bij de heelt
massa en blijf roeren, tot de gelatine vol
komen is opgelost. Neem nu het meng
sel van het* vuur en laat het bekoelen
Dan giet men de helft ervan in een
schaaltje en laat het afkoelen en bijna
stijf worden. Snijd de eieren overlangs
doormidden, haal de eierdooiers eruit,
maak deze fijn en vermeng ze met di
rest van het zout, den azijn, mosterd.
peper en mayonnaise. Vul de eiwitten
met dit mengsel en zet ze in de bijna
gestolde tomatenmassa. Giet er de
rest van de tomatenmassa overheen en
laat alles volkomen stijf worden. Snijd
dan deze „tomateneieren" in 6 gelijke
porties (per persoon rekent men 2 halve
eieren) en zet iedere portie afzonderlijk
op wat frissche blaadjes sla.
Giet er tenslotte de kaassaus over
heen, die men op dezelfde wijze be
reid heeft als de bloemkoolsaus voor
den gestoofden selderijknol (zie vorige
blz.), maar waardoor men, van het vuur,
nog 75 gram geraspte kaas heeft geroerd.
KAASSOUFFLÉ (4 6 PERSONEN)
3 afgestreken eetlepels boter of mar
garine, 3 afgestreken eetlepels meel,
y2 kopje melk, theelepeltje zout,
een gespleten stukje Spaansche peper,
ruim 1 kopje geraspte kaas, 3 eieren.
Smelt de boter in een pannetje. Ver
meng de boter met het meel en blijf zoo
lang roeren tot er geen klontjes meer in
zijn. Voeg er dan de melk bij, zet de
massa op een puntje van de kachel
en roer tot deze dik en gebonden is.
Nu zout, peper en kaas er aan toe
voegen en blijven roeren, tot de kaas ge
smolten is. Klop de eierdooiers, voeg
er, van het vuur, het kaasmengsel bij
(voorzichtig voor schiften Klop de
eiwitten zoo stijf mogelijk en roer deze
zoo luchtig mogelijk door het overige
mengsel. Doe nu alles in een vuurvas
ten schotel of in een soufflé-pot en laat
de soufflé gedurende 1 uur in een matig
warmen oven bakken
De wetenschap heeft uitgevonden dat
onooglijk gele tandfilm en bederf ver
oorzaakt wordt door kiemen in den
mond. Geeft uw tanden een antisep
tische schoonmaak beurt met Kolynos
en doodt gevaarlijke kiemen. Telkens
na het poetsen zijn uw tanden reiner en
witter. Spoedig toonen zij weer den
paarlenden glans, die uw glimlach
nieuwe charme verleent.
Gebruikt slechts 1 c.M. Kolynos op
een drogen borstel en gij zult verheugd
en verwonderd zijn over het goede
resultaat.
Weest zuinig koopt de groote tube.
De klassieke
schoonheids-crème
geeft Uw huid de
zoo begeerde zacht
matte teint en is
de beste onderlaag
voor poeder.
Zou hij" niet beier
doen, deze dame wat
te ontlasten in plaats
ran zijn hand ter
begroeting uit te
steken en een vrien
delijk gesprek te be
ginnen t
liet is nooit verkies
lijk dergelijke ge
voelsuitingen in het
openbaar te doen
omdat MAGGIS Bouillon in alle opzich
ten overeenkomt met het beste, zelfge
maakte vleesnat, doch in een oogwenk
is bereid, minder kost en door geen
enkele namaak ook zelfs maar wordt
geëvenaard.
Let op de geel rode etiketten en de fabrieks-^^
merken: de naam „Maggi" en de Kruisster TT