KALZAN VERKADES ■"Tv* heeft ld de 1 "Kalzan de ger terugkeeren klachten verdreven wm W p 121a. Complet van effen stof, gladde rok, eenvoudige blouse, man'el met groo'e revers, wijde baUonmouw. Benoodigde s'of voor cosluum 3.25 m. a 140 om. breedvoor blouse 1.75 m. d 96 cm. breed. 122a. Raglanjapon van genopte stof, hals met strik, taille met schootje, wijde mouw. Benoodigde d 140 cm. breed. VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 42, 44. 46, 48. GEKLEEDE JAPONNEN 119a. Japon van effen stof, tuniekmodel, japon versierd met gekleurde tres. Benoodigde stof 3.50 m. 140 cm. breed. 120a. Japon van effen slof, ballonmouw, voorpand, rug en rok als biezen verwerkt. Benoodigde stof 3.50 m. a 140 cmbreed. l'an alk- iii (leze rubriek afgebeelde genummerde kostuum-., du- ontleend zyn V mode album „Wintcrwcelde", zijn patronen verkrijgbaar legen den prijs van sO ets. comDlets v> ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleedinr. Bij bestelling vooral opgeven het gcwenschtc mantiiuminer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger: door girostorling op No. 142700; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (alleen van en o ct.) aan hel PATRONENKANTOOR „PANOI1A" - NASSAUPLEIN 1, HAARLEM ezenuui£ pet izi«t .winv...-.,..,," -o. afhalen aan liet bureau van dit blad. waarbij 10 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook fiet bureau van dit blad. Waf zullen wij eien Zondag Vermicellisoep. V arkenscarbonade. Spruitjes. Aardappelen. Noorsob gerecht. Maandag Runderschijf. Gestoofde selderij. Aardappelen. Rijst met krenten. Vinsdag Koud vleesch. Andijvie. Aardappelen. Maizenapudding. Woensdag VTarkenslapjes. Appelmoes. Aardappelen. Grutjes met stroopsaus. Donderdag Gehakt. Roodekool. Aardappelen. Broodschotel met appel moes. Vrijdag .Magere groentesoep. Gebakken hokking. Gestoofde bieten. Aardappelen. Zaterdag Rookworst. Stamppot van wittekool en aardappelen. Gestoofde pruimen. een schoon wit doekje goed droog. Wrijf ze in met wat peper en zout. Maak hoterolie of slaolie zóó heet in een- koekepan, dat ze begint te dampen. Zorg, dat er voldoende olie in de pan is, zoodat de viscli onder de olie kan gebakken worden. Bak nu de bokking eerst aan den binnensten en daarna aan den buitensten kant bruin. De overblijvende olie wordt gezeefd en kan in een jampotje of flescb be waard worden, om later weer voor het bakken van visch dienst te doen. Hom en kuit worden, nadat ze met peper en zout bestrooid zijn, afzonder lijk gebakken en bij de bokking opge diend. GRUTJES MET STROOPSAUS 4 PERSONEN 1 1. karnemelk, 150 gram boekweite gort, een mespuntje zout. Laat de karnemelk onder af en toe roeren aan de kook komen. Strooi er de boekweitegort in en blijf roeren tot de pap gaar is. Laat de pap koud en stijf worden en snijd er vierkante plakjes van. Maak wat frituurvet in de koekepan goed heet en bak er de vierkante plakjes in. Dien ze zoo beet mogelijk op met stroopsaus. Voor deze stroopsaus laat men wat stroop op een zacht vuurtje smelten, roert er een stukje boter doorheen en dient ze zoo heet mogelijk op. EEN KLEINE WENK UIT ONS A^ENU Wanneer we na het uienschillen onze GEBAKKEN BOKKING handen afwrijven met een stukje Maak de visch schoon en splijt ze selderij, zal de onaangename geur open. Wasch ze en wrijf ze daarna met worden weggenomen, ,,Met het gebruik van Kalzan heb ik zeer gunstige resultaten bereikt. Niet alleen, dat het de pijnen en het verlies verminderde, ook de algemeene gezondheid verbeterde aanmer kelijk." schreef Mevr. A. A. te Rotterdam. Gebrek aan mineralen is de oorzaak van vele on regelmatigheden bij de vrouw. Kalzan zal al de moeilijkheden overwinnen. Begin nog vandaag met de gezondheid-gevende Kalzan-tabletten. Het Calcium-Natrium Voedsel. Bij alle Apoth. en Drog. in tablet- en poedervorm a H. 1.25 en 11.2.25 per verpakking. Hf -laS /A 7% Een makkelijke stoel, de krant, een heerlijk kopje thee en hel Verkade's Waxine lichtje, zij behooren bij de sfeer vaneen gezelligen avond „thuis". Let er vooral op, dat U voor Uw thee lichtjes het merk „Waxine" neemt. Dan hebt U de zekerheid, dat ze van Verkade zijn. Dal is Uw garantie voor kwaliteit. IN-I' ll»(»*i MUI l i MII l.s 25 WAXIÏl THEELICHT

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1936 | | pagina 39