De gevolgen van Tandfilm -
PEPSODENT
Verwijder de TANDFILM op de volgende wijze,
om schoone, gezonde tanden te krijgen.
WA T ZULLEN WE ETEN? doorheen. In plaats van vanille-essence
kan men ook sinaasappel-essence of
Zondag Kerrysoep.
Gebraden haas.
Appelmoes.
Aardappelen.
Koffiepudding.
Maandag: Hazepeper.
Roode kool.
Aardappelen.
Fruit.
Dinsdag: Runderrolletjes.
Gestoofde bieten.
Aardappelen.
Broodomelet.
Woensdag: Kop bouillon.
Varkenslapjes.
Andijvie.
Aardappelen.
Donderdag: Ilachée (van soepvleeseh).
Chineesche kool
Aardappelen.
Amandelgriesmeel.
Vrijdag: Gebakken spiering.
Witte boonen.
Zure saus.
Aardappelen.
Trommelkoek.
Zaterdag: Gekookt spek.
Stamppot van appelen en
aardappelen.
V ermicellischoteltje.
WARME NAGERECHTEN
Dadel- en nolenpudding
(4 personen)
1 ei, 1 theelepel gemalen soda,
amandel-essence gebruiken. Geef deze
saus zoo heet mogelijk bij den pudding.
Turksche honing-pudding
1 kopje rijst, s/4 kopje honing, 1j4
kopje rozijnen, 13/4 kopje melk of
room, 2 eetlepels boter, y2 theelepeltje
kaneel, 1/4 kopje gehakte noten of
amandelen.
Kook de gewasschen rijst in kokend
water met wat zont droog en gaar.
Laat den honing in een pannetje onder
voortdurend roeren bruin worden, maar
zorg dat hij uiet aanbrandt.
Voeg den honing bij de droge rijst
en giet er dan de melk of den room bij.
Vervolgens de rozijnen, boter, kaneel,
noten of amandelen er bij voegen.
Doe deze massa in een vuurvasten
schotel. Bak den pudding in een tamelijk
heeten oven totdat hij goudbruin van
kleur is. Voeg er liet sap van 1 citroen
bij en roer dit er goed doorheen. Laat
nu den pudding nog vijftien minuten
in den oven bakken en dien hem dan
in het vuurvaste schaaltje warm op.
CORRESPONDENTIE
Mevr. A. W.-v. T. te Amsterdam. Is
uw bedoeling gebreide slobkousen of
slobkousen van stof gemaakt Mis
schien wilt u zoo vriendelijk zijn, ons
dit nader op te geven.
Hier volgen de door u gevraagde re
cepten
Kroepoek: Maak wat frituurvet of sla-
kopje stroop, y2 kopje water, 1 y2 olie in een ijzeren pannetje zóó heet
kopje zelfrijzend meel, y2 theelepeltje dat de vloeistof begint te dampen. Doe
zout, y2 theelepeltje kaneel, l/g thee- er de kroepoek in en bak deze aan weers-
lepeltje nagelgruis, 1/8 theelepeltje ge- zijden lichtbruin en gaar. Men moet er
raspte nootmuskaat, 3/4 kopje fijn ge- goed op letten, dat de kroepoek licht-
hakte dadels, 1/4 kopje fijn gehakte bruin van kleur blijft, anders is ze niet
noten of amandelen, 2 eetlepels ge- smakelijk meer.
smolten vet of olie. Haal de kroepoek er met een schuim-
Klop het ei en voeg er de stroop bij. spaan uit en laat ze op grauw papier
Smelt de soda in het water, dat even- uitdruipen. Bestrooi ze daarna met wat
tjes verwarmd is en daarna weer wordt fijn tafelzout. Bewaar overgebleven"
afgekoeld. Voeg dit laatste bij de stroop kroepoek in goed sluitende trommels,
en het ei. Doe er dan het meel en het
zout bij, dat met de kruiden twee keer Bami (6 personen). Ongeveer 4 ons
is gezeefd. Roer er vervolgens zoo mie, 150 gram varkensvleesch, .1 ons
luchtig mogelijk de noten en dadels garnalen, 1 ons ham, 2 bosjes selderij,
doorheen en ten slotte het gesmolten en een paar preien, een uitje, 1 knoflookpit,
zooveel mogelijk weer afgekoelde vèt, y2 theelepel gemberpoeder, peper en
of de olie. Bestrijk een puddingvorm zout. Voor de omelet 2 eieren, 2 eet-
voor warme puddingen met wat boter lepels water, wat peper en zout.
en bestrooi hem met wat paneermeel Week de mie gedurende 2 y2 a .'1 uur
of bloem. Vul den vorm voor s/4 ge- in warm water. Laat ze vervolgens op
deelte met het mengsel. .Sluit hem dan een vergiet uitlekken. Doe het varkens-
zorgvuldig en stevig met een goed vleesch in ruim y2 1. kokend water met
sluitend deksel af. Zorg intusschen, dat wat peper en zout en laat het gedurende
er een pan met kokend water gereed 3 uur zachtjes trekken,
staat, waarin de vorm onmiddellijk Haal het varkensvleesch uit den
kan geplaatst worden. Het water moet bouillon en snijd het in kleine stukjes,
even onder den rand staan en onder Snijd de preien en de selderij fijn.
het koken telkens worden bijgevuld. Kook deze in den bouillon gaar.
Bij gebrek aan een puddingvorm Maal het uitje fijn, laat de boter
met deksel kan men ook een goed smelten en fruit het uitje in de boter
sluitende cacaobus gebruiken. Laat (lichtbruin laten worden). Maak dan
den pudding, voor hij gestort wordt, van boter, gehakte ham, uitje, vleesch
even in de opening van de ovendeur en de fijn gestampte kruiden (knof-
opdrogeu en uitdampen. Stort hem lookpit en gemberpoeder) een bruine
daarna op een vochtigen schotel en ragout, door al deze bestanddeelon
geef er warme saus bij. goed met elkaar te vermengen.
De volgende saus is bij dezen pudding Voeg deze ragout bij de groenten en
zeer smakelijk doe er de geweekte en in stukken ge-
Schuimsaus: y2 kopje boter, 1 kopje sneden mie en de garnalen bij.
suiker, l ei, een snufje zout, 1 thee- Klop de eieren met het water, peper
lepel vanille-essence. Laat de boter met en zout. Smelt wat boter in de koeke-
de suikér, het ei en het zout, nadat pan en giet hierin de geklopte eieren,
deze bestanddeelen goed door elkaar Laat deze aan een kant bruin worden
geroerd zijn, op den damp van kokend en geef telkens een prikje met een vork
water of op een zacht vuurtje gebonden erin om de omelet ook aan den boven-
worden. Blijf zoo lang roeren tot de kant gaar te laten worden,
massa schuimig en licht van kleur is Snijd er smalle reepjes van en garneei
geworden, maar niet kookt. hiermee de bami, die in een schotel
Roer er van 't vuur de vanille-essence wordt opgediend.
i .TT l i I r
's morgens twee^^
's avonds twee
VERKRIJGBAAR BIJ ALLE APOTHEKERS EN DROGISTEN
ONOOGLIJKE KLEUR
Het behoud Uwer tanden hangt af van
de wijze, waarop tandfilm verwijderd
wordt. Waarom zoudt ge risico nemen
met onafdoende methoden, waar tand
film zulke ernstige gevolgen kan heb
ben Stel het kostbare glazuur Uwer
tanden niet bloot aan iedere willekeu
rige tandpasta.
21 jaar geleden ontdekte men een we
tenschappelijk feit, n.l. dat het nood
zakelijk is voor het behoud van schoone
en gezonde tanden en tandvleesch,
tandfilm te verwijderen. Een speciale
formule werd vastgesteld, welke
steeds verbetering heeft ondergaan,
hetzelfde doel werd evenwel steeds
voor oogen gehouden, n.l. om tandfilm
op onschadelijke wijze te verwijderen.
De tandpasta, die de tandfilm
verwijdert 12-P-H
Pepsodent is ongeëvenaard in de wijze,
om tandfilm.dat de bacteriën in voort
durend contact met de tanden houdt,
te verwijderen. Het polijst de tanden
tot ze op natuurlijke wijze blinken,
zonder ze in het minst te beschadigen,
want Pepsodent bevat geen schurende
bestanddeelen, die het tandglazuur
kunnen aantasten. Om witte, blinken
de en gezonde tanden te krijgen, moet
men dus Pepsodent, de tandpasta die
tandfilm verwijdert, gebruiken.
NU in
NIEUWE
10%
GROOTERE
TUBES