De gevolgen van Tandfilm - PEPSODENT Verwijder de TANDFILM op de volgende wijze, om schoone, gezonde tanden te krijgen. WA T ZULLEN WE ETEN? doorheen. In plaats van vanille-essence kan men ook sinaasappel-essence of Zondag Kerrysoep. Gebraden haas. Appelmoes. Aardappelen. Koffiepudding. Maandag: Hazepeper. Roode kool. Aardappelen. Fruit. Dinsdag: Runderrolletjes. Gestoofde bieten. Aardappelen. Broodomelet. Woensdag: Kop bouillon. Varkenslapjes. Andijvie. Aardappelen. Donderdag: Ilachée (van soepvleeseh). Chineesche kool Aardappelen. Amandelgriesmeel. Vrijdag: Gebakken spiering. Witte boonen. Zure saus. Aardappelen. Trommelkoek. Zaterdag: Gekookt spek. Stamppot van appelen en aardappelen. V ermicellischoteltje. WARME NAGERECHTEN Dadel- en nolenpudding (4 personen) 1 ei, 1 theelepel gemalen soda, amandel-essence gebruiken. Geef deze saus zoo heet mogelijk bij den pudding. Turksche honing-pudding 1 kopje rijst, s/4 kopje honing, 1j4 kopje rozijnen, 13/4 kopje melk of room, 2 eetlepels boter, y2 theelepeltje kaneel, 1/4 kopje gehakte noten of amandelen. Kook de gewasschen rijst in kokend water met wat zont droog en gaar. Laat den honing in een pannetje onder voortdurend roeren bruin worden, maar zorg dat hij uiet aanbrandt. Voeg den honing bij de droge rijst en giet er dan de melk of den room bij. Vervolgens de rozijnen, boter, kaneel, noten of amandelen er bij voegen. Doe deze massa in een vuurvasten schotel. Bak den pudding in een tamelijk heeten oven totdat hij goudbruin van kleur is. Voeg er liet sap van 1 citroen bij en roer dit er goed doorheen. Laat nu den pudding nog vijftien minuten in den oven bakken en dien hem dan in het vuurvaste schaaltje warm op. CORRESPONDENTIE Mevr. A. W.-v. T. te Amsterdam. Is uw bedoeling gebreide slobkousen of slobkousen van stof gemaakt Mis schien wilt u zoo vriendelijk zijn, ons dit nader op te geven. Hier volgen de door u gevraagde re cepten Kroepoek: Maak wat frituurvet of sla- kopje stroop, y2 kopje water, 1 y2 olie in een ijzeren pannetje zóó heet kopje zelfrijzend meel, y2 theelepeltje dat de vloeistof begint te dampen. Doe zout, y2 theelepeltje kaneel, l/g thee- er de kroepoek in en bak deze aan weers- lepeltje nagelgruis, 1/8 theelepeltje ge- zijden lichtbruin en gaar. Men moet er raspte nootmuskaat, 3/4 kopje fijn ge- goed op letten, dat de kroepoek licht- hakte dadels, 1/4 kopje fijn gehakte bruin van kleur blijft, anders is ze niet noten of amandelen, 2 eetlepels ge- smakelijk meer. smolten vet of olie. Haal de kroepoek er met een schuim- Klop het ei en voeg er de stroop bij. spaan uit en laat ze op grauw papier Smelt de soda in het water, dat even- uitdruipen. Bestrooi ze daarna met wat tjes verwarmd is en daarna weer wordt fijn tafelzout. Bewaar overgebleven" afgekoeld. Voeg dit laatste bij de stroop kroepoek in goed sluitende trommels, en het ei. Doe er dan het meel en het zout bij, dat met de kruiden twee keer Bami (6 personen). Ongeveer 4 ons is gezeefd. Roer er vervolgens zoo mie, 150 gram varkensvleesch, .1 ons luchtig mogelijk de noten en dadels garnalen, 1 ons ham, 2 bosjes selderij, doorheen en ten slotte het gesmolten en een paar preien, een uitje, 1 knoflookpit, zooveel mogelijk weer afgekoelde vèt, y2 theelepel gemberpoeder, peper en of de olie. Bestrijk een puddingvorm zout. Voor de omelet 2 eieren, 2 eet- voor warme puddingen met wat boter lepels water, wat peper en zout. en bestrooi hem met wat paneermeel Week de mie gedurende 2 y2 a .'1 uur of bloem. Vul den vorm voor s/4 ge- in warm water. Laat ze vervolgens op deelte met het mengsel. .Sluit hem dan een vergiet uitlekken. Doe het varkens- zorgvuldig en stevig met een goed vleesch in ruim y2 1. kokend water met sluitend deksel af. Zorg intusschen, dat wat peper en zout en laat het gedurende er een pan met kokend water gereed 3 uur zachtjes trekken, staat, waarin de vorm onmiddellijk Haal het varkensvleesch uit den kan geplaatst worden. Het water moet bouillon en snijd het in kleine stukjes, even onder den rand staan en onder Snijd de preien en de selderij fijn. het koken telkens worden bijgevuld. Kook deze in den bouillon gaar. Bij gebrek aan een puddingvorm Maal het uitje fijn, laat de boter met deksel kan men ook een goed smelten en fruit het uitje in de boter sluitende cacaobus gebruiken. Laat (lichtbruin laten worden). Maak dan den pudding, voor hij gestort wordt, van boter, gehakte ham, uitje, vleesch even in de opening van de ovendeur en de fijn gestampte kruiden (knof- opdrogeu en uitdampen. Stort hem lookpit en gemberpoeder) een bruine daarna op een vochtigen schotel en ragout, door al deze bestanddeelon geef er warme saus bij. goed met elkaar te vermengen. De volgende saus is bij dezen pudding Voeg deze ragout bij de groenten en zeer smakelijk doe er de geweekte en in stukken ge- Schuimsaus: y2 kopje boter, 1 kopje sneden mie en de garnalen bij. suiker, l ei, een snufje zout, 1 thee- Klop de eieren met het water, peper lepel vanille-essence. Laat de boter met en zout. Smelt wat boter in de koeke- de suikér, het ei en het zout, nadat pan en giet hierin de geklopte eieren, deze bestanddeelen goed door elkaar Laat deze aan een kant bruin worden geroerd zijn, op den damp van kokend en geef telkens een prikje met een vork water of op een zacht vuurtje gebonden erin om de omelet ook aan den boven- worden. Blijf zoo lang roeren tot de kant gaar te laten worden, massa schuimig en licht van kleur is Snijd er smalle reepjes van en garneei geworden, maar niet kookt. hiermee de bami, die in een schotel Roer er van 't vuur de vanille-essence wordt opgediend. i .TT l i I r 's morgens twee^^ 's avonds twee VERKRIJGBAAR BIJ ALLE APOTHEKERS EN DROGISTEN ONOOGLIJKE KLEUR Het behoud Uwer tanden hangt af van de wijze, waarop tandfilm verwijderd wordt. Waarom zoudt ge risico nemen met onafdoende methoden, waar tand film zulke ernstige gevolgen kan heb ben Stel het kostbare glazuur Uwer tanden niet bloot aan iedere willekeu rige tandpasta. 21 jaar geleden ontdekte men een we tenschappelijk feit, n.l. dat het nood zakelijk is voor het behoud van schoone en gezonde tanden en tandvleesch, tandfilm te verwijderen. Een speciale formule werd vastgesteld, welke steeds verbetering heeft ondergaan, hetzelfde doel werd evenwel steeds voor oogen gehouden, n.l. om tandfilm op onschadelijke wijze te verwijderen. De tandpasta, die de tandfilm verwijdert 12-P-H Pepsodent is ongeëvenaard in de wijze, om tandfilm.dat de bacteriën in voort durend contact met de tanden houdt, te verwijderen. Het polijst de tanden tot ze op natuurlijke wijze blinken, zonder ze in het minst te beschadigen, want Pepsodent bevat geen schurende bestanddeelen, die het tandglazuur kunnen aantasten. Om witte, blinken de en gezonde tanden te krijgen, moet men dus Pepsodent, de tandpasta die tandfilm verwijdert, gebruiken. NU in NIEUWE 10% GROOTERE TUBES

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1936 | | pagina 37