UAKER en nil DIONNE VIJFLING feiten? I^WARM EN ELEGANT WAT ZULLEN WIJ ETEN? UIT ONS MENU DE GEHEELE WERELD KENT DE BEROEMDE Maar kent U deze verbazingwekkende mi, HAVERMOUT ISEa"!RK' nHHBB 39 151a. Morgenjapon van ejjen stol, doorgestikte sa tijnen kraag .manchetten en zakbies. Benoodigde stoj 3 to. a 140 cm. breed. 152a. Morgenjapon van geruite stoj, donkere kraag, manchettenceintuur en bies, twee rijen knoopen. Benoodigde stoj 4.50 m. A 96 cm. breed. 153a. Pyemia van koord- fluweel, sluiting met koord, kraag en split in pantalon gegarneerd met koord. Be noodigde stof 6 m. a 70 cm. breed. Verkrijgbaar in de maten 42, 44, 46, 48. Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn inude-albuui „Wintcrweelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van W ets. voor complets, Ti ets. voor mantels en japonnen en 20 els. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenselite maatnuinmer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 29361 I door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels (alléén van 3 en 6 et.) aan hel PATRON ÉN KAN TO OR „PA NO RA" - NASSAUPLEIN I. HAARI.EM waarbü 3 ets. extra voor bestelkosten verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. Zondag: Kerriesoep. Kalfslapjes. Rabarbermoes. Aardappelen. Koffievla. Maandag: Wittekool met spek en aardappelpuree. Broodschotel met rabarber. DinsdagRunderrollade. Brusselseh lof. Aardappelen. Gruttenpap met melk. Woensdag: Koude rollade. Spruitjes. Aardappelen. Gebakken grutjes met stroopsaus. Donderdag: Gehakt. Gestoofde koolraap. Aardappelen. Chocoladepudding. Vrijdag: Gebakken schol. Bietensla. Aardappelen. V ermioellischotel Zaterdag: Erwtensoep met hamschijf. Pannekoekjes met jam. ERWTENSOEP (6 personen) 3 1. water, 350 gram spliterwten, 20 grain zout, 1 knolselderij, een paar stukken prei, Wat selderijgroen, 500 gram hamschijf, dobbelsteentjes, ge roosterd brood. Zout 't vleesch, liefst een dag tevoren, daar de soep en ook het vleesch dan veel smakelijker zullen zijn. Breng het water aan de kook, voeg er de spliterwten bij en laat deze onder af en toe roeren gaar koken. Wasch de groenten en snijd ze fijn. Voeg ze bij de erwtensoep en tevens ook het vleesch. l)oe er desverkiezend nog wat bouillon- extract hij en laat de soep koken tot de hamschijf volkomen gaar is. Dien ze op met kleine stukjes in boter gebakken of geroosterd brood. In plaats van hamschijf kan men ook worst, varkensooren of varkens- pooten, versch spek, schenkelvleescli enz. nemen. Van vleesch met beenen moet men natuurlijk een grootere hoe veelheid nemen. GEBAKKEN GRUTJES MET STROOP SAUS Deze maakt men van overgebleven gruttenpap, die met melk of karnemelk is bereid. Men rekent op 1 1. melk 100 gram boekweitegrutten en wat zout, laat de melk aan de kook komen, strooit er de grutten in, voegt er het zout bij en roert voortdurend tot de grutten gaar zijn (ongeveer 15 minuten). Dan laat men de pap koud en stijf worden, snijdt er plakjes van, bakt deze plakjes in wat boter bruin en dient ze op met basterd suiker of met stroopsaus. Teneinde te voorkomen, dat de plakken aan de pan blijven kleven, bestrooit men ze vóór liet bakken met wat meel. Voor stroopsaus wordt stroop ge smolten, een stukje boter toegevoegd, waarna deze saus Wordt gepresenteerd bij de gebakken grutten of ook wel bij trommelkoek, broeder enz. KOFFIEVLA (6 personen) 11. melk, 80 gram suiker, 2 eierdooiers 30 gram maïzena, dl. koffie-extract of zéér sterke koffie. Breng de melk met de suiker aan de kook. Roer de eierdooiers met de maï zena tot een gladde massa. Voeg er de kokende melk voorzichtig bij, doe alles in de pan terug en laat de vla onder voortdurend roeren aan de kook komen en een paar minuten doorkoken. Roer er, van het vuur, het koffie-extract door heen en dien de vla op met biscuits. O Het is de eerste keer, dat een vijfling langer dan een een uur in leven is gebleven. O De geboorte van een vijfling is buitengewoon zeldzaamslechts 1 keer op 57 milHoen geboorten komt een vijfling voor. ©In de afgeloopen vijf eeuwen werd slechts 32 maal de geboorte van een vijfling geregistreerd. O De vijf Dionnetjes waren zevenmaandsch kinder tjes, die bij hun geboorte te zamen slechts 12 pond en 24 gram wogen. ©Het is wonderbaarlijk, dat deze vijflingen in leven bleven en dat zij in blakende gezondheid voorspoedig op groeiden. Dit is voor een goed deel te danken aan het voor geschreven voedsel, w.o. het wereldbekende Quaker Ha vermout. ©In Juni 1935, toen ze 13 maanden oud waren, woog elk Dionnetje 15 pond en 201 gram. In September 1935 was hun gemiddelde ge wicht 17 pond en 107 gram en bedroeg hun lengte 781/2 cM. De verbazingwekkende le venskracht van deze vijfling wordt in hooge mate toege schreven aan het Quaker Ha vermout, dat beroemde me dische specialisten hun, reeds vóór hun eersten verjaardag, voorschreven. Quaker en H-O Haver mout worden, in de Nederlandsche Quaker fabriek, van de beste haver ter wereld gemaakt, welke vol gens een speciaal procédé wordt geroosterd, waardoor die unieke nootachtige smaak verkregen wordt World Copyright reserved - Nadruk verboden VLUGKOKEND GRATIS BESCHIKBAAR zoolang de voorraad strekt, vijf groote kleuren reproducties (elk 18x23 cM.) zonder eenigen reclame- opdFuk, van de Canadeesche vijflingen, tegen in zending van de uit 2 pakken geknipte Quaker- mannetjes, franco als drukwerk met Uw adres aan Quaker, Postbus 905, Rotterdam.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1937 | | pagina 39