UAKER en nil
DIONNE VIJFLING
feiten?
I^WARM EN ELEGANT
WAT ZULLEN WIJ ETEN?
UIT ONS MENU
DE GEHEELE WERELD
KENT DE BEROEMDE
Maar kent U deze verbazingwekkende
mi, HAVERMOUT ISEa"!RK'
nHHBB
39
151a. Morgenjapon van
ejjen stol, doorgestikte sa
tijnen kraag .manchetten en
zakbies. Benoodigde stoj
3 to. a 140 cm. breed.
152a. Morgenjapon van
geruite stoj, donkere kraag,
manchettenceintuur en
bies, twee rijen knoopen.
Benoodigde stoj 4.50 m.
A 96 cm. breed.
153a. Pyemia van koord-
fluweel, sluiting met koord,
kraag en split in pantalon
gegarneerd met koord. Be
noodigde stof 6 m. a
70 cm. breed.
Verkrijgbaar in de maten
42, 44, 46, 48.
Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn
inude-albuui „Wintcrweelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van W ets. voor
complets, Ti ets. voor mantels en japonnen en 20 els. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes
en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenselite maatnuinmer. Bestellingen
kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op No. 29361 I door toezending
van het bedrag per postwissel of in postzegels (alléén van 3 en 6 et.) aan hel
PATRON ÉN KAN TO OR „PA NO RA" - NASSAUPLEIN I. HAARI.EM
waarbü 3 ets. extra voor bestelkosten verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen
aan het bureau van dit blad.
Zondag: Kerriesoep.
Kalfslapjes.
Rabarbermoes.
Aardappelen.
Koffievla.
Maandag: Wittekool met spek
en aardappelpuree.
Broodschotel met rabarber.
DinsdagRunderrollade.
Brusselseh lof.
Aardappelen.
Gruttenpap met melk.
Woensdag: Koude rollade.
Spruitjes.
Aardappelen.
Gebakken grutjes met
stroopsaus.
Donderdag: Gehakt.
Gestoofde koolraap.
Aardappelen.
Chocoladepudding.
Vrijdag: Gebakken schol.
Bietensla.
Aardappelen.
V ermioellischotel
Zaterdag: Erwtensoep met hamschijf.
Pannekoekjes met jam.
ERWTENSOEP (6 personen)
3 1. water, 350 gram spliterwten,
20 grain zout, 1 knolselderij, een paar
stukken prei, Wat selderijgroen, 500
gram hamschijf, dobbelsteentjes, ge
roosterd brood.
Zout 't vleesch, liefst een dag tevoren,
daar de soep en ook het vleesch dan veel
smakelijker zullen zijn.
Breng het water aan de kook, voeg
er de spliterwten bij en laat deze onder
af en toe roeren gaar koken. Wasch de
groenten en snijd ze fijn. Voeg ze bij de
erwtensoep en tevens ook het vleesch.
l)oe er desverkiezend nog wat bouillon-
extract hij en laat de soep koken tot
de hamschijf volkomen gaar is.
Dien ze op met kleine stukjes in boter
gebakken of geroosterd brood.
In plaats van hamschijf kan men
ook worst, varkensooren of varkens-
pooten, versch spek, schenkelvleescli
enz. nemen. Van vleesch met beenen
moet men natuurlijk een grootere hoe
veelheid nemen.
GEBAKKEN GRUTJES MET STROOP
SAUS
Deze maakt men van overgebleven
gruttenpap, die met melk of karnemelk
is bereid. Men rekent op 1 1. melk 100
gram boekweitegrutten en wat zout,
laat de melk aan de kook komen, strooit
er de grutten in, voegt er het zout bij
en roert voortdurend tot de grutten
gaar zijn (ongeveer 15 minuten). Dan laat
men de pap koud en stijf worden, snijdt
er plakjes van, bakt deze plakjes in wat
boter bruin en dient ze op met basterd
suiker of met stroopsaus. Teneinde te
voorkomen, dat de plakken aan de pan
blijven kleven, bestrooit men ze vóór
liet bakken met wat meel.
Voor stroopsaus wordt stroop ge
smolten, een stukje boter toegevoegd,
waarna deze saus Wordt gepresenteerd
bij de gebakken grutten of ook wel bij
trommelkoek, broeder enz.
KOFFIEVLA (6 personen)
11. melk, 80 gram suiker, 2 eierdooiers
30 gram maïzena, dl. koffie-extract of
zéér sterke koffie.
Breng de melk met de suiker aan de
kook. Roer de eierdooiers met de maï
zena tot een gladde massa. Voeg er de
kokende melk voorzichtig bij, doe alles
in de pan terug en laat de vla onder
voortdurend roeren aan de kook komen
en een paar minuten doorkoken. Roer er,
van het vuur, het koffie-extract door
heen en dien de vla op met biscuits.
O Het is de eerste keer, dat
een vijfling langer dan een
een uur in leven is gebleven.
O De geboorte van een
vijfling is buitengewoon
zeldzaamslechts 1 keer op
57 milHoen geboorten komt
een vijfling voor.
©In de afgeloopen vijf
eeuwen werd slechts 32
maal de geboorte van een
vijfling geregistreerd.
O De vijf Dionnetjes waren
zevenmaandsch kinder
tjes, die bij hun geboorte te
zamen slechts 12 pond en
24 gram wogen.
©Het is wonderbaarlijk, dat
deze vijflingen in leven
bleven en dat zij in blakende
gezondheid voorspoedig op
groeiden. Dit is voor een goed
deel te danken aan het voor
geschreven voedsel, w.o. het
wereldbekende Quaker Ha
vermout.
©In Juni 1935, toen ze 13
maanden oud waren,
woog elk Dionnetje 15 pond
en 201 gram. In September
1935 was hun gemiddelde ge
wicht 17 pond en 107 gram en
bedroeg hun lengte 781/2 cM.
De verbazingwekkende le
venskracht van deze vijfling
wordt in hooge mate toege
schreven aan het Quaker Ha
vermout, dat beroemde me
dische specialisten hun, reeds
vóór hun eersten verjaardag,
voorschreven.
Quaker en H-O Haver
mout worden, in de
Nederlandsche Quaker
fabriek, van de beste haver ter
wereld gemaakt, welke vol
gens een speciaal procédé
wordt geroosterd, waardoor
die unieke nootachtige smaak
verkregen wordt
World Copyright reserved - Nadruk verboden
VLUGKOKEND
GRATIS BESCHIKBAAR
zoolang de voorraad strekt, vijf groote kleuren
reproducties (elk 18x23 cM.) zonder eenigen reclame-
opdFuk, van de Canadeesche vijflingen, tegen in
zending van de uit 2 pakken geknipte Quaker-
mannetjes, franco als drukwerk met Uw adres aan
Quaker, Postbus 905, Rotterdam.