KRUSCHEN
VERPLEEGSTER KON VOETEN
NIET OP
DEN GROND
ZETTEN
Welke
is moderner?
CORRESPONDENTIE
SALTS
37
Van kunstbloemen zijn liet meestal
niet zoozeer de bloemen als wel de
bladeren, die er verfomfaaid uitzien.
We leggen het geheel op den rand van
een strijkplankje, leggen de bladeren
met de vingers in model en zetten er
dan ineens den matig warmen bout op.
l)e bladeren worden nu niet alleen weer)
Wol moet altijd onder een vochtigen
doek met een matig warm ijzer worden ,noo; glad, maar zien er ook voor het j
opgeperst. Om te voorkomen, dat de stof 0veri<*e beter uit.
gaat glimmen moeten we het ijzer niet
te zeer op het goed drukken, terwijl we
verder op moeten houden en een andere
plek onder handen nemen wanneer er
nog wat damp van den doek slaat.
Een stukje fijn schuurpapier kan
wonderen verrichten wanneer we het
gebruiken om vuile plekken op vilthoe-
den te verwijderen. Trouwens, de heele
hoed zal bij zoo'n schuurbehandeling
wél varen. Het heele bovenste, smoeze
lige en verschoten laagje van het vilt
immers wordt door het schuurpapier
verwijderd, waarna de hoed er als nieuw
uitziet.
Om fijne kraagjes, jabots en derge
lijke te stijven is het wel eens lastig de
juiste dikte van het stijfselwater te
weten. Een goed recept is het volgende
Meng één afgestreken theelepeltje
stijfsel met één royaal theelepeltje koud
water tot een glad papje. Roer door dit
papje een kopje kokend water en voeg
er dan een kopje koud water bij. We
hebben nu stijfselwater gekregen, dat
precies de gewenschte dikte heeft en
bovendien, wat de temperatuur betreft,
direct voor het gebruik geschikt is.
U ziet hier twee kousen, een fijne
en een wat grovere. De fijne kous
is moderner. Zulk een fijne kous is
de ,.Elbeo zoo voortreffelijk van
pasvorm, zoo volmaakt van weefsel,
dat zij als een waas over het been
ligt Laat U deze nieuwe fijne
kous eens toonen.
WAT ZULLEN WE ETEN?
Zondag: Pouletsoep.
Gestoofde varkensnieren.
Spercieboonen (uit blik).
Aardappelen.
Rabarberta art
Maandag: Gebakken spek.
Sla.
Aardappelen.
Broodpannekoekjes.
DinsdagRunderrollade.
Gedroogde appelen.
Aardappelen.
Rödgrüd met vanillesaus.
Woensdag: Kop bouillon.
Koude rollade.
Raapstelen.
Aardappelen.
Fruit.
Donderdag: Slakropjes met gehakt.
Aardappelen.
Custard.
Vrijdag: Gestoofde schelvisch.
Witte boonen.
Eiersaus.
Aardappelen.
Karnemelkpap.
ZaterdagWitte-boonensoep
Spiegeleieren.
Spinazie.
Gebakken aardappelen.
Mevr. J. H. N. te Wieringen. De berei
ding van banketbakkersroom is als volgt
Y* 1. melk, 4 eierdooiers, stokje va
nille, 50 gram bloem, 50 gram suiker.
Breng de melk met 't gespleten vanille-
tokje langzaam aan de kook. Roer de
eierdooiers glad met de suiker en voeg er
de gezeefde bloem steeds roerende, bij.
Neem de melk, zoodra deze kookt, van
het vuur, giet aanvankelijk druppels
gewijze wat van de heete melk bij de i
eierdooiers, onder voortdurend roeren, j
Doe er langzamerhand meer melk bij en j
ga zoo door tot alle melk bij de dooiers is
gevoegd. Breng dan de massa onder
voortdurend roeren, op een niet te fel j
vuur, weer opnieuw aan de kook. Laat
het mengsel een paar minuten flink
doorkoken en laat den room vervolgens
bekoelen, nadat men eerst van 't vuur j
nog eenigen tijd geroerd heeft om het j
vormen van een vlies te voorkomen. Vul J
er na bekoeling een taart, soezen of een j
ander soort gebak mee. Het eiwit kan
men den volgenden dag gebruiken voor
sneeuwpudding, die bestaat uit gewone
maizenapudding zonder eieren, waar- 5
door van het vuur de stijfgeklopte j
eiwitten worden geroerd.
Mej. JB. te Amsterdam. Pindakaas
bereidt men aldus500 gram gepelde, j
gebrande pinda's, 30 gr. boter, zout
en desverkiezend een weinig peper naar I
smaak.
Verwijder de bruine velletjes der j
pinda's en maal ze vervolgens in een
amandel- of vleeschmolen fijn. Roer de
boter tot room, voeg er, steeds roerende,
de gemalen pinda's en zout en peper j
naar smaak bij.
Verzoeken zijn genoteerd vanmevr. i
V. te Ossmevr. C. te Ginniken (bij
Breda): abonné N.N. te (gehaakte
gordijntjes); mevr. M. W. te Delftmevr.
A. K. te Amsterdam abonné te Sou- i
burg (gebreid vloerkleedje).
Mogen wij al onze abonné's dringend
verzoeken, geduld te willen hebben, daar
het ons absoluut onmogelijk is, onmid
dellijk aan alle aanvragen te voldoen.
Het volqende schrijft ons Zr. M. F.
te W.:
„Ik begon Kruschen Salts te nemen na
een hevigcn aanval van rheumatische pijn
in beide knieën. Het was zoo erg dat ik
drie weken lang zelfs mijn voeten niet op
den grond kon zetten, en 's nachts was de
pijn bijna niet te verdragen. Mijn knieën
kraakten van stijfheid, en ook mijn hu
meur werd beneden peil. Ik begon met
Kruschen Salts en hield vol. liet eerste
wat ik opmerkte was verbetering, totdat
tenslotte mijn rheumatische pijnen geheel
verdwenen, en mijn knieën weer soepel
werden. Ik ben een vrouw van -50 en moet
mijn kost verdienen met verplegen in een
gesticht, en ik doe nu zonder eenige moeite
precies hetzelfde werk als vrouwen half zoo
oud als ik. U kunt dus trotsch zijn op de
voordekten van Kruschen Salts."
(Origineele brief ter inzage.)
De voortreffelijke eigenschappen van
Kruschen Salts, die het ontleent aan
de zes minerale zouten, welke het bevat,
kunnen niet genoeg herhaald worden.
Deze zouten sporen Uw afvoerorganen
aan tot betere, meer intensieve werking.
Het gevolg hiervan is dat de afval
stoffen weer snel en geregeld uit het
lichaam worden verwijderd, zoodat er
geen ophooping kan ontstaan van scha
delijke stoffen, o.a. van het urinezuur,
dat in vele gevallen de rheumatische
pijnen veroorzaakt. Hierdoor wordt Uw
bloed gezuiverd en Uw rheumatische
pijnen zullen geleidelijk verminderen
om tenslotte geheel te verdwijnen.
is uitsluitend verkrijgbaar bij alle apo
thekers en erkende drogisten a 0.40,
ƒ0.75 en 1.60 per flacon, omzetbelas
ting inbegrepen. Let op, dat op het etiket
op de flesch, zoowel als op de buiten
verpakking de naam Rowntree Handels-
Maatschappij, Amsterdam, voorkomt.
Nu bevrijd van
rheumaiische
pijn