KRUSCHEN VERPLEEGSTER KON VOETEN NIET OP DEN GROND ZETTEN Welke is moderner? CORRESPONDENTIE SALTS 37 Van kunstbloemen zijn liet meestal niet zoozeer de bloemen als wel de bladeren, die er verfomfaaid uitzien. We leggen het geheel op den rand van een strijkplankje, leggen de bladeren met de vingers in model en zetten er dan ineens den matig warmen bout op. l)e bladeren worden nu niet alleen weer) Wol moet altijd onder een vochtigen doek met een matig warm ijzer worden ,noo; glad, maar zien er ook voor het j opgeperst. Om te voorkomen, dat de stof 0veri<*e beter uit. gaat glimmen moeten we het ijzer niet te zeer op het goed drukken, terwijl we verder op moeten houden en een andere plek onder handen nemen wanneer er nog wat damp van den doek slaat. Een stukje fijn schuurpapier kan wonderen verrichten wanneer we het gebruiken om vuile plekken op vilthoe- den te verwijderen. Trouwens, de heele hoed zal bij zoo'n schuurbehandeling wél varen. Het heele bovenste, smoeze lige en verschoten laagje van het vilt immers wordt door het schuurpapier verwijderd, waarna de hoed er als nieuw uitziet. Om fijne kraagjes, jabots en derge lijke te stijven is het wel eens lastig de juiste dikte van het stijfselwater te weten. Een goed recept is het volgende Meng één afgestreken theelepeltje stijfsel met één royaal theelepeltje koud water tot een glad papje. Roer door dit papje een kopje kokend water en voeg er dan een kopje koud water bij. We hebben nu stijfselwater gekregen, dat precies de gewenschte dikte heeft en bovendien, wat de temperatuur betreft, direct voor het gebruik geschikt is. U ziet hier twee kousen, een fijne en een wat grovere. De fijne kous is moderner. Zulk een fijne kous is de ,.Elbeo zoo voortreffelijk van pasvorm, zoo volmaakt van weefsel, dat zij als een waas over het been ligt Laat U deze nieuwe fijne kous eens toonen. WAT ZULLEN WE ETEN? Zondag: Pouletsoep. Gestoofde varkensnieren. Spercieboonen (uit blik). Aardappelen. Rabarberta art Maandag: Gebakken spek. Sla. Aardappelen. Broodpannekoekjes. DinsdagRunderrollade. Gedroogde appelen. Aardappelen. Rödgrüd met vanillesaus. Woensdag: Kop bouillon. Koude rollade. Raapstelen. Aardappelen. Fruit. Donderdag: Slakropjes met gehakt. Aardappelen. Custard. Vrijdag: Gestoofde schelvisch. Witte boonen. Eiersaus. Aardappelen. Karnemelkpap. ZaterdagWitte-boonensoep Spiegeleieren. Spinazie. Gebakken aardappelen. Mevr. J. H. N. te Wieringen. De berei ding van banketbakkersroom is als volgt Y* 1. melk, 4 eierdooiers, stokje va nille, 50 gram bloem, 50 gram suiker. Breng de melk met 't gespleten vanille- tokje langzaam aan de kook. Roer de eierdooiers glad met de suiker en voeg er de gezeefde bloem steeds roerende, bij. Neem de melk, zoodra deze kookt, van het vuur, giet aanvankelijk druppels gewijze wat van de heete melk bij de i eierdooiers, onder voortdurend roeren, j Doe er langzamerhand meer melk bij en j ga zoo door tot alle melk bij de dooiers is gevoegd. Breng dan de massa onder voortdurend roeren, op een niet te fel j vuur, weer opnieuw aan de kook. Laat het mengsel een paar minuten flink doorkoken en laat den room vervolgens bekoelen, nadat men eerst van 't vuur j nog eenigen tijd geroerd heeft om het j vormen van een vlies te voorkomen. Vul J er na bekoeling een taart, soezen of een j ander soort gebak mee. Het eiwit kan men den volgenden dag gebruiken voor sneeuwpudding, die bestaat uit gewone maizenapudding zonder eieren, waar- 5 door van het vuur de stijfgeklopte j eiwitten worden geroerd. Mej. JB. te Amsterdam. Pindakaas bereidt men aldus500 gram gepelde, j gebrande pinda's, 30 gr. boter, zout en desverkiezend een weinig peper naar I smaak. Verwijder de bruine velletjes der j pinda's en maal ze vervolgens in een amandel- of vleeschmolen fijn. Roer de boter tot room, voeg er, steeds roerende, de gemalen pinda's en zout en peper j naar smaak bij. Verzoeken zijn genoteerd vanmevr. i V. te Ossmevr. C. te Ginniken (bij Breda): abonné N.N. te (gehaakte gordijntjes); mevr. M. W. te Delftmevr. A. K. te Amsterdam abonné te Sou- i burg (gebreid vloerkleedje). Mogen wij al onze abonné's dringend verzoeken, geduld te willen hebben, daar het ons absoluut onmogelijk is, onmid dellijk aan alle aanvragen te voldoen. Het volqende schrijft ons Zr. M. F. te W.: „Ik begon Kruschen Salts te nemen na een hevigcn aanval van rheumatische pijn in beide knieën. Het was zoo erg dat ik drie weken lang zelfs mijn voeten niet op den grond kon zetten, en 's nachts was de pijn bijna niet te verdragen. Mijn knieën kraakten van stijfheid, en ook mijn hu meur werd beneden peil. Ik begon met Kruschen Salts en hield vol. liet eerste wat ik opmerkte was verbetering, totdat tenslotte mijn rheumatische pijnen geheel verdwenen, en mijn knieën weer soepel werden. Ik ben een vrouw van -50 en moet mijn kost verdienen met verplegen in een gesticht, en ik doe nu zonder eenige moeite precies hetzelfde werk als vrouwen half zoo oud als ik. U kunt dus trotsch zijn op de voordekten van Kruschen Salts." (Origineele brief ter inzage.) De voortreffelijke eigenschappen van Kruschen Salts, die het ontleent aan de zes minerale zouten, welke het bevat, kunnen niet genoeg herhaald worden. Deze zouten sporen Uw afvoerorganen aan tot betere, meer intensieve werking. Het gevolg hiervan is dat de afval stoffen weer snel en geregeld uit het lichaam worden verwijderd, zoodat er geen ophooping kan ontstaan van scha delijke stoffen, o.a. van het urinezuur, dat in vele gevallen de rheumatische pijnen veroorzaakt. Hierdoor wordt Uw bloed gezuiverd en Uw rheumatische pijnen zullen geleidelijk verminderen om tenslotte geheel te verdwijnen. is uitsluitend verkrijgbaar bij alle apo thekers en erkende drogisten a 0.40, ƒ0.75 en 1.60 per flacon, omzetbelas ting inbegrepen. Let op, dat op het etiket op de flesch, zoowel als op de buiten verpakking de naam Rowntree Handels- Maatschappij, Amsterdam, voorkomt. Nu bevrijd van rheumaiische pijn

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1937 | | pagina 37