UNOX 1 NUR-BLOND HALF ELF S BL00KERTUD RECEPTEN V. WAT ZULLEN WIJ ETEN? KNOLSELDERIJSOEP KOFFIEBORSTPLAAT WIENER SCHNITZEL APPELPUDDING MET VANILLESAUS BLOND-SHAMF I1 I 41 7. otulag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag KnolseUlerijsoep. Wiener Schnitzel. Worteltjes. Aardappelen. Appelpudding niet nillesaus. Gebakken spek. Bruine boonen. Aardappelen. Uiensaus. Wentelteefjes. Bruirie-boonensoep. Varkenslapjes. Postelein. Aardappelen. Fruit. Runderrollade. Savoyekool. Aardappelen. Grutjespap. Koude rollade- Spruitjes. Aardappelen. Gebakken grutjes stroopsaus. Gebakken bot. Gestoofde bieten. Aardappelen. Rijst. Hutspot met klapstuk V ruchtengruwel Breng het water met de suiker aan de kook. Boor en schil intussclien de appels en snijd ze in gelijke blokjes. Kook deze een paar minuten in het suikerstroopje en zorg, dat de blokjes heel blijven. Voeg er wat citroensap en het stukje va" citroenschil bij, terwijl de stukjes appel koken. Week intussclien de gelatine in koud water. Knijp ze na plm. een kwartier uit en laat ze op een zacht vuurtje even oplossen, maar niet koken. Voeg ze, van het vuur, bij de appel- massa, roer hierin voorzichtig tot het mengsel geleiachtig begint te worden en doe het dan in een met eiwit bestre ken puddingvorm. Laat den pudding koud en stijf worden en dien hem op met vanillesaus. Daartoe wordt de melk met het stukje vanille en de suiker aan de kook gebracht. Het ei wordt geklopt en bij de maizena gevoegd. Alle klontjes worden zorgvuldig uit de maizena gewreven, waarna men bij dit mengsel, van het vuur, voorzichtig de melk voegt. Dan doet men alles in de pan m{d terug, laat het sausje roerende aan de kook komen en even doorkoken. De saus wordt warm of koud bij den pudding gegeven. (6 PERSONEN) 1 y2 liter bouillon van rundvleesch, poulet of kalfsvleesch getrokken 1 wordt) tot room. Voeg er lang- groote selderijknol, stukje foelie, 50 - - gram rijst, wat blaadjes selderij. Laat de foelie in den bouillon trekken. Schil den selderijknol en snijd hem in plakken. Verdeel deze weer in dunne Voor een flinke hoeveelheid borst plaat rekent men 2 pond suiker, 2 <11. water, meikof koffieroom (dezen laatsten koopt men in de bekende flesclijes bij den melkboer). Voor het smaakje wat koffie-extract. Desverkiezend kan men ook nog 75 gram boter aan de borstplaat toevoe gen het geheel wordt hierdoor zachter van smaak. Bereiding: Roer de boter (zoo deze zaam roerende de suiker bij en giet ten slotte, steeds roerende, bij dit mengsel water, melk of koffieroom. Voeg plm. 10 eetlepels koffie-extract erbij. Dit bereidt men door den filter op de koffie- reepjes en laat ze tegelijk met de gewas- met fijngemaien koffie te vullen schen rijst in den bouillon gaar koken. lood koffie hierbij i lepeltje Verwijder de foelie voor het opdienen gujsmaus gebrand suikerpoeder toe te voegen, waarna men alles goed aan stampt en voorzichtig opschenkt. Het bijna zwarte extract, dat in druppels uit den filter loopt, is heel sterke koffie. Nu zet men de massa op het vuur en roert zoo lang met een houten lepelt ot het mengsel een draad trekt. Dit pro- uit de soep en voeg er de fijngehakte groene selderijblaadjes bij. (6 PERSONEN) 6 kalfslapjes van plm. lOOgram, 150 grain boter, zout, 1 eiwit, paneermeel, ^eerf. men door den lepel hoog op te wat uitjes en augurkjes, 3 ansjovissen, wat kappertjes, 1 citroen. Wrijf de kalfslapjes in met het zout. tillen de laatste druppel, die er afvalt, moet dan een langen draad trekken. Is dit het geval, dan neemt men het Klop het eiwit even los met 1 eetlepel pannetje onmiddellijk van het vuur en water. Haal de lapjes door het eiwit en roert nQg heel eyen 1)an heel vlug ;u wentel ze vervolgens door paneermeel. de vormeil> ,iie eenigen tijd in koud Braad de boter in de koekepan bruin. water geiegen hebben, daarna met boter Leg er de lapjes in en laat deze aan z-n besmeerd en op een koud aanrecht weerskanten bruin braden in plm. 10 gozet zijn> hef borstplaatmengsel over- minuten. gieten. Wanneer de borstplaat vol- Leg de kalfslapjes op een schotel en komen stijf is, verwijdert men de garneer ze met de uitjes en augurkjes, vormen de ansjovissen, de kappertjes en de schijf jes citroen. MARSEPEIN In plaats van met water kan men het m J eiwit ook met wat water en citroensap y p<md amandeleilj i/2 pond poeder even loskloppen en hierdoor de kalfs- guiker> j eiwit> 2 eetlepels rozenwater, een paar druppels citroensap of wat koffie-extract of marasquin of vruchten- lapjes wentelen. (6 PERSONEN) 1 y2 pond goudreinetten of bellefleurs, 3I, liter water, plm. 200 gram suiker, wat citroensap, stukje citroenschil, 18 dit mengsel nu twee keer door het blaadjes witte en 3 blaadjes roode molentje en kneed er dan een glad deeg gelatine. van, waarvan verschillende aardige Voor de saus 7, liter melk, stukje figuren als aardappeltjes, worteltjes en vanille, 1 ei, 20 gram maizena. dergelijke kunnen gemaakt essence. Broei en pel de amandelen, droog ze en maal ze door den amandelmolen. Vermeng de gemalen amandelen met. het even losgeklopte eiwit, liet. rozen water, de suiker en het smaakje. Maal Heeft Uw haar dien gouden gloed? of is het langzamerhand dof en donker der geworden? Het is toch werkelijk niet noodig er in te berusten, dat blond haar, dat van nature zoo'n heerlijken goudglans heeft, zijn bijzondere beko ring verliest. U zult versteld staan over de verrassende werking van NUR- BLOND, de speciale shampoo voor blondines, die zonderverfstoffen, henna of schadelijke bleekmiddelen Uw haar de oorspronkelijke lichte tint en jeug digen gloed hergeeft. Het nieuwe bestanddeel van NUR-BLOND, het wetenschappelijke „ViteF", heeft een rechtstreeksche werking op de haarwortels en hoofd huid en is daardoor meer dan een nor male shampoo. NUR-BLOND met „ViteF", voorkomt en bestrijdt haaruit val en hoofdroos en bevordert boven dien den groei van gezond, zacht en weelderig natuurblond haar. Overal verkrijgbaar a 20 cent per pakje. J&e. Snje/scfrjl/ DE BLOOKER KUNSTKALENDER HANGT REEDS IN HONDERDEN HOLLANDSCHE HUISKAMERS! worden. Een prachtkalender in éénwoord.Tijdelijkstelt jg. Blooker dezen kalender bij den aankoop van 1 Kilo heerlijke Blooker's cacao ter beschikking. Laat dezen prachtiaen kalender in Uw huiska mer niet ontbreken De Blooker Kunstkalen der bestaat uit 6 bladen, alle reproducties in na tuurlijke kleuren van schilderijen van moder ne meesters. Reclame komt er hee- lemaal niet op voor! DOEN! WAT TE Zoo lang de voorraad strekt wordt de Blooker Kunstkalender grat. en franco toegezonden tegen inzending van 1 etiket van een Kilo bus Blooker's Daalders Cacao of van een daarmede gelijkstaand- hoeveelheid etiketten van pondsbussen, halfpondsbussen of om bussen. Ook de bovenlipies van de Cacaocartons (waarop hei fabrieksmerk voorkomt I) kunnen gebruikt worden, om aan te toonen, dat men 1 Kilo Blooker's Cacao gekocht heeft. De inzen ding wordt in elk geval op 27 December 1937 gesloten. Het ver dient dus aanbeveling de etiketten enz. zoo spoedig mogelijk in te zenden aan Blooker's Cacao fabrieken, Amsterdam.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1937 | | pagina 41