Vele huisvrouwen vroegen BELANGRIJK! Ken speciale linox voorlichtingsdienst, peloid door onzen chef-kok. die dooreen vasten stuf van erkende kooklceraressen wordt bijgestaan, is altijd gaurne bereid U te hel iK'it door hel omgaand per |M>st beantwoorden vun elke v raag op het gebied van keuken en tafel en door liet zenden van elk gewenscht recept Adresseer Uw aanvragen aan den Chef kok der llnox Fabrieken te Oss. Klke aanvraag heeft zijn |>ersoonlijkc attentie! VLEESCHWAREN EN CONSERVEN Hier is het antwoord! Nieuwe feestgerechten. Speciaal voor U samengesteld door den chef kok van de Unox Fabrieken, een meester van Europeesche vermaardheid. Maakt voor de feestdagen nevenstaanden schotel klaar, U zult er succes mee oogsten! Neemt om te beginnen Unox Vleeschwaren in huis, elke goede leveran cier heeft ze. Ruim keus, alles even heerlijk! UNOX GEBRADEN GANS MET GEBAKKEN APPELEN EN PREISSELBESSEN Neem een jonge gans. Bestrooi haar van binnen en buiten met zout en vul haar met 3a4 goudreinetten, zonder klokhuis maar met schil, waaraan men toevoegt eenige bladen sage of tuinsalie (bij den drogist gedroogd verkrijgbaar). Naar gelang de gans vet is kan men meer of minder boter gebruiken om te braden. Neem haar, gaar geworden, uit de pan en laat het vet in de pan op het vuur bruin worden. Voeg hieraan wat schijf jes ui en peen toe, die tegelijkertijd een lichtbruine kleur aannemen. Haal hierna het vulsel uit de gans en voeg dit aan de jus toe, welke men met water aanlengt en ongeveer een kwartier laat doorko ken. Daarna bindt men met een lepel maizena, vermengd met water of roode port, de jus. Laat het geheel nog 5 minu ten koken, zeef het en de saus is klaar. Neem nu gelijkmatige bellefleuren, geef ze in het midden in de rondte met een puntmesje een inkerving, steek het klok huis er uit met een appelboor en vul de appelen met een mengsel van varkens gehakt en UNOX Leverpastei,waaraan men een weinig fijngehakte, gedroogde tuinsalie toevoegt. Rangschik de appelen in een vuurvasten schotel en giet daar over rooden wijn, bestrooid met een weinig kaneel. Zet deze appelen 20 mi nuten vóór het opdienen in een warmen oven en laat ze, onder voortdurend be gieten,gaar worden. Deze appelen plaatst men rond de gesneden gans, waartus- schen men boeketjes van spruiten legt. Preisselbessen-compftte. Hiervoor neemt men 1 K.G. Preisselbessen of Cranberries, ook geconserveerd ver krijgbaar in bussen of flesschen. Wasch deze goed en zet ze precies onder water op het vuur. Laat ze 20 minu ten zachtjes koken en voeg er suiker naar smaak aan toe. Koud opdienen IINOX Leest de belangrgke mededeeling onderaan deze advertentie

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1937 | | pagina 26