Vele huisvrouwen vroegen
BELANGRIJK! Ken speciale linox voorlichtingsdienst, peloid door onzen chef-kok.
die dooreen vasten stuf van erkende kooklceraressen wordt bijgestaan, is altijd gaurne bereid
U te hel iK'it door hel omgaand per |M>st beantwoorden vun elke v raag op het gebied van keuken
en tafel en door liet zenden van elk gewenscht recept Adresseer Uw aanvragen aan den
Chef kok der llnox Fabrieken te Oss. Klke aanvraag heeft zijn |>ersoonlijkc attentie!
VLEESCHWAREN EN CONSERVEN
Hier is het antwoord! Nieuwe feestgerechten.
Speciaal voor U samengesteld door den chef
kok van de Unox Fabrieken, een meester
van Europeesche vermaardheid. Maakt voor de
feestdagen nevenstaanden schotel klaar, U zult
er succes mee oogsten! Neemt om te beginnen
Unox Vleeschwaren in huis, elke goede leveran
cier heeft ze. Ruim keus, alles even heerlijk!
UNOX
GEBRADEN GANS MET GEBAKKEN
APPELEN EN PREISSELBESSEN
Neem een jonge gans. Bestrooi haar van
binnen en buiten met zout en vul haar
met 3a4 goudreinetten, zonder klokhuis
maar met schil, waaraan men toevoegt
eenige bladen sage of tuinsalie (bij
den drogist gedroogd verkrijgbaar).
Naar gelang de gans vet is kan men meer
of minder boter gebruiken om te braden.
Neem haar, gaar geworden, uit de pan
en laat het vet in de pan op het vuur
bruin worden. Voeg hieraan wat schijf
jes ui en peen toe, die tegelijkertijd een
lichtbruine kleur aannemen. Haal hierna
het vulsel uit de gans en voeg dit aan de
jus toe, welke men met water aanlengt
en ongeveer een kwartier laat doorko
ken. Daarna bindt men met een lepel
maizena, vermengd met water of roode
port, de jus. Laat het geheel nog 5 minu
ten koken, zeef het en de saus is klaar.
Neem nu gelijkmatige bellefleuren, geef
ze in het midden in de rondte met een
puntmesje een inkerving, steek het klok
huis er uit met een appelboor en vul de
appelen met een mengsel van varkens
gehakt en UNOX Leverpastei,waaraan
men een weinig fijngehakte, gedroogde
tuinsalie toevoegt. Rangschik de appelen
in een vuurvasten schotel en giet daar
over rooden wijn, bestrooid met een
weinig kaneel. Zet deze appelen 20 mi
nuten vóór het opdienen in een warmen
oven en laat ze, onder voortdurend be
gieten,gaar worden. Deze appelen plaatst
men rond de gesneden gans, waartus-
schen men boeketjes van spruiten legt.
Preisselbessen-compftte. Hiervoor
neemt men 1 K.G. Preisselbessen of
Cranberries, ook geconserveerd ver
krijgbaar in bussen of flesschen. Wasch
deze goed en zet ze precies onder
water op het vuur. Laat ze 20 minu
ten zachtjes koken en voeg er suiker
naar smaak aan toe. Koud opdienen
IINOX
Leest de belangrgke mededeeling onderaan deze advertentie