KAHRELiÜKOFFlÉ N -N \W^>\AYv Waarom Kahrel's B.V. Koffie? DOET UW TANDEN SCHITTEREN ALS JUWEELEN ZULLEN WE ETEN? Witte ragoutsoep. Lamscoteletteu. Doperwten (uit blik). Aardappelen. Appelsneeuw. Zuurkoolschotel Aardappelpuree Rödgröd met vanillesaus. Gehakt in koolrolletjes. Aardappelen. Broodsoufflé. teinarineorde runder lapjes. Capucijners. Gebakken uien. Aardappelen. Broodsoufflé. Capucijnersoep. Varkenslapjes. Andijvie. Aardappelen. Fruit. Gebakken schol. Gestoofde bieten. Aardappelen. H a vermoutpudding. Ribstuk. Gesnipperde winterwor telen. Aardappelen. Trommelkoek. UIT ONS MENU WITTE RAGOUTSOEP (4 PERSONEN) 1 liter water, 6 Maggiblokjes, l/t liter melk. een stukje foeli, 1 laurierblad, een takje peterselie en selderjj, wat tym, 60 gram bloem. 60 gram boter, 50 gram kalfsgehakt, 1 eierdooier, eenige drup pels citroensap. Laat de verschillende kruiden een hïtlf uur in het water trekken. Zeef het vocht en los er de bouillonblokjes in op. Breng de boter met de bloem roeren de aan de kook, voeg er den bouillon en vervolgens de melk bij en laat de soep roerende gaar koken (plm. een kwar tier). Voeg er 10 minuten vóór het op* dienen de zeer kleine gehaktballetjes bij en voeg de soep van het vuur bij den eierdooier, die met 1 lepel melk is geklopt. Maak de soep op smaak af met eenige druppels citroensap. LAMSCOTELETTEN (4 PERSONEN) t lamscoteletten, 4 gram zout, 150 gram boter, 1 ei, paneermeel. Schrap de coteletten met een mesje af en wrijf ze met wat zout in. Klop het ei, wentel er de coteletten in en haal ze vervolgens door paneermeel. Laat de boter licht bruin braden, leg er de coteletten in en braad ze aan weerszijden mooi bruin en gaar in plm. 10 minuten. Maak de jus met water af en bind ze desver- kiezend met wat bloem of maïzena. ZUURKOOLSCHOTEL (4 PERSONEN) 1 kg. zuurkool, 40 gram reuzel, 300 gram mager rookspek, 2 Maggiblokjes, 4 dl. kokend water. Wasch de zuurkool en knijp ze goed droog uit. Laat de reuzel in de pan smelten, voeg hierbij de zuurkool en giet er den bouillon, waar voor men de blokjes in het kokende water heeft laten smelten, op. Laat de zuurkool zachtjes 1 uur koken, leg dan ook het gewasschen spek in de pan en laat het geheel nog zoo huig koken tot 't. vocht bijna ge heel verkookt is en de zuurkool er Zondag Maandag Dinsdag M 'oensdag Donderdag Vrijdag Zalrrdtifi -Wond- en Kinderpoeder •Baby-Creme ikv beschermt de Uw kleine door het gebruik ven: glanzend en vettig, doelt niet nat meer I uitziet (plm. 1 uur). Doe de zuurkool in een schotel en geef het gerecht met; hei in reepjes ge- j sneden spek en met aardappelpuree. BROODSOUFFLÉ (4 PERSONEN) 300 gram oud brood, 3 dl. melk. 4 gram suiker, 4 eieren, wat vanillesnike; of geraspte citroenschil. Maak het brood zoo fijn mogelijk in d< koude melk. Voeg er de eierdooiers, die met de suiker en de vanillesuiker of geraspte citroenschil geklopt zijn. aan toe. Klop het eiwit zoo stijf mogelijk. Seliep er voorzichtig en luchtig hei broodmengsel doorheen eu doe dit mengsel in een tevoren met boter be- streken vuurvasten schotel. Zet den schotel in den matig warmen oven en laat bet gerecht hierin plm. 20 minuten rijzen. Dien het daarna onmid dellijk op, daar het eiwit, wanner de schotel uit den oven komt, gi makkelijk neerslaat TAPIOCASCHOTELTJE MET PRUIMEN Navulzakjes 35 cent maken het gebruik voordeeliger! (6 PERSONEN) 1 liter melk, 100 gram tapioca, 10' gram suiker, 25 gram boter, een stukje citroenschil, wat zout. Voor de pruimen compote 350 gram gedroogde pruimen 100 gram sniker, een stukje citroen schil, wat water. Bereid 'n gewone tapioeapap en ver uieng deze van het vuur met de boter. Kook van de pruimen (gedroogde) met de suiker, het stukje citroenschil en een weinig water op de gewone wijze prui mencompote. Leg nu in een vuurvasten schotel laag om laag wat van de tapio capap en eenige pruimen. Zorg dat bo venste en onderste laag uit tapioca be staan. Bestrooi de bovenste laag met een mengsel van suiker en paneermeel, leg hier en daar een klontje boter en zet het schoteltje in een tamelijk war men oven. Laat er een bruin korstje op komen en dien het gerecht in hei schoteltje op. In plaats van gedroogde pruimen kaï men ook restjes appelmoes, dat met wat citroensap in plaats van een stukje citroenschil gekookt is, gebruiken. Ook gedroogde abrikozeu zijn voor dit ge recht uitstekend geschikt. CORRESPONDENTIE Mej.F.V.te Vegkel. lu een nummer van September 1936 plaatsten wij d< patroonsbeschrijving van een gebreide sprei. Ojj aanvrage is dit nummer tegeu eeu vergoeding van 15 ets. verkrijgbaar aan de administratie van ons blad, Nassaulaan 51, Haarlem. J.Th. M. v. L. te Nijmegen. Probeert u eens de inktvlekken op uw gelakteu haard te verwijderen met behulp vau een doekje, dat in azijnwater is uitge wrongen. Daarna kunt u den haard met was behandelen. Voor een goed merk kunt u bij uw leverancier terecht, Jleer. F. te Botterdam. Tot onze spijt kunnen wij u niet helpen aan het pa troon van een gebreide heereneombina- t.ion. Aan alle abonni's. Vragen aan ons gesteld dienen steeds vergezeld te gaan van volledigen naam eu adres. Wordt spoedig antwoord per brief verlangd, i dan gelieve men postzegel in te sluiten. I Verhelder Wees zuinig Uw glimlach koop de met Kolynos groote tube Deze is beter verzorgd en de blikverpakking i garandeert het volle Aroma in Uw Koffiepot. Groenkraag 25 ct. Oranjekraag 30 ct. Zilverkraag 35 ct. Goudkraag 40 ct. Zoowel boonen als gemalen in B.V. verpakking Prijzen per halfponds-blik Overal verkrijgbaar Kolynos verwijdert snel leelijke gele' vlekken, doodt mondkjemen, die tandbederf veroorzaken en maakt de tanden hagelwit Probeer Kolynos, de anti septische tandcream.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 37