KAHRELiÜKOFFlÉ
N -N \W^>\AYv
Waarom Kahrel's B.V. Koffie?
DOET UW TANDEN
SCHITTEREN ALS JUWEELEN
ZULLEN WE ETEN?
Witte ragoutsoep.
Lamscoteletteu.
Doperwten (uit blik).
Aardappelen.
Appelsneeuw.
Zuurkoolschotel
Aardappelpuree
Rödgröd met vanillesaus.
Gehakt in koolrolletjes.
Aardappelen.
Broodsoufflé.
teinarineorde runder
lapjes.
Capucijners.
Gebakken uien.
Aardappelen.
Broodsoufflé.
Capucijnersoep.
Varkenslapjes.
Andijvie.
Aardappelen.
Fruit.
Gebakken schol.
Gestoofde bieten.
Aardappelen.
H a vermoutpudding.
Ribstuk.
Gesnipperde winterwor
telen.
Aardappelen.
Trommelkoek.
UIT ONS MENU
WITTE RAGOUTSOEP
(4 PERSONEN)
1 liter water, 6 Maggiblokjes, l/t liter
melk. een stukje foeli, 1 laurierblad, een
takje peterselie en selderjj, wat tym,
60 gram bloem. 60 gram boter, 50 gram
kalfsgehakt, 1 eierdooier, eenige drup
pels citroensap.
Laat de verschillende kruiden een
hïtlf uur in het water trekken. Zeef het
vocht en los er de bouillonblokjes in
op. Breng de boter met de bloem roeren
de aan de kook, voeg er den bouillon en
vervolgens de melk bij en laat de soep
roerende gaar koken (plm. een kwar
tier). Voeg er 10 minuten vóór het op*
dienen de zeer kleine gehaktballetjes
bij en voeg de soep van het vuur bij den
eierdooier, die met 1 lepel melk is
geklopt. Maak de soep op smaak af met
eenige druppels citroensap.
LAMSCOTELETTEN
(4 PERSONEN)
t lamscoteletten, 4 gram zout, 150
gram boter, 1 ei, paneermeel. Schrap de
coteletten met een mesje af en wrijf ze
met wat zout in. Klop het ei, wentel er
de coteletten in en haal ze vervolgens
door paneermeel. Laat de boter licht
bruin braden, leg er de coteletten in
en braad ze aan weerszijden mooi bruin
en gaar in plm. 10 minuten. Maak de
jus met water af en bind ze desver-
kiezend met wat bloem of maïzena.
ZUURKOOLSCHOTEL
(4 PERSONEN)
1 kg. zuurkool, 40 gram reuzel, 300
gram mager rookspek, 2 Maggiblokjes,
4 dl. kokend water. Wasch de zuurkool
en knijp ze goed droog uit. Laat de
reuzel in de pan smelten, voeg hierbij de
zuurkool en giet er den bouillon, waar
voor men de blokjes in het kokende
water heeft laten smelten, op.
Laat de zuurkool zachtjes 1 uur
koken, leg dan ook het gewasschen
spek in de pan en laat het geheel nog
zoo huig koken tot 't. vocht bijna ge
heel verkookt is en de zuurkool er
Zondag
Maandag
Dinsdag
M 'oensdag
Donderdag
Vrijdag
Zalrrdtifi
-Wond- en Kinderpoeder
•Baby-Creme
ikv beschermt de
Uw kleine door
het gebruik ven:
glanzend en vettig, doelt niet nat meer I
uitziet (plm. 1 uur).
Doe de zuurkool in een schotel en
geef het gerecht met; hei in reepjes ge- j
sneden spek en met aardappelpuree.
BROODSOUFFLÉ
(4 PERSONEN)
300 gram oud brood, 3 dl. melk. 4
gram suiker, 4 eieren, wat vanillesnike;
of geraspte citroenschil.
Maak het brood zoo fijn mogelijk in d<
koude melk. Voeg er de eierdooiers,
die met de suiker en de vanillesuiker
of geraspte citroenschil geklopt zijn. aan
toe.
Klop het eiwit zoo stijf mogelijk.
Seliep er voorzichtig en luchtig hei
broodmengsel doorheen eu doe dit
mengsel in een tevoren met boter be-
streken vuurvasten schotel.
Zet den schotel in den matig warmen
oven en laat bet gerecht hierin plm. 20
minuten rijzen. Dien het daarna onmid
dellijk op, daar het eiwit, wanner
de schotel uit den oven komt, gi
makkelijk neerslaat
TAPIOCASCHOTELTJE MET
PRUIMEN
Navulzakjes 35 cent maken het gebruik voordeeliger!
(6 PERSONEN)
1 liter melk, 100 gram tapioca, 10'
gram suiker, 25 gram boter, een stukje
citroenschil, wat zout. Voor de pruimen
compote 350 gram gedroogde pruimen
100 gram sniker, een stukje citroen
schil, wat water.
Bereid 'n gewone tapioeapap en ver
uieng deze van het vuur met de boter.
Kook van de pruimen (gedroogde) met
de suiker, het stukje citroenschil en een
weinig water op de gewone wijze prui
mencompote. Leg nu in een vuurvasten
schotel laag om laag wat van de tapio
capap en eenige pruimen. Zorg dat bo
venste en onderste laag uit tapioca be
staan. Bestrooi de bovenste laag met
een mengsel van suiker en paneermeel,
leg hier en daar een klontje boter en
zet het schoteltje in een tamelijk war
men oven. Laat er een bruin korstje
op komen en dien het gerecht in hei
schoteltje op.
In plaats van gedroogde pruimen kaï
men ook restjes appelmoes, dat met wat
citroensap in plaats van een stukje
citroenschil gekookt is, gebruiken. Ook
gedroogde abrikozeu zijn voor dit ge
recht uitstekend geschikt.
CORRESPONDENTIE
Mej.F.V.te Vegkel. lu een nummer
van September 1936 plaatsten wij d<
patroonsbeschrijving van een gebreide
sprei.
Ojj aanvrage is dit nummer tegeu
eeu vergoeding van 15 ets. verkrijgbaar
aan de administratie van ons blad,
Nassaulaan 51, Haarlem.
J.Th. M. v. L. te Nijmegen. Probeert
u eens de inktvlekken op uw gelakteu
haard te verwijderen met behulp vau
een doekje, dat in azijnwater is uitge
wrongen. Daarna kunt u den haard met
was behandelen. Voor een goed merk
kunt u bij uw leverancier terecht,
Jleer. F. te Botterdam. Tot onze spijt
kunnen wij u niet helpen aan het pa
troon van een gebreide heereneombina-
t.ion.
Aan alle abonni's. Vragen aan ons
gesteld dienen steeds vergezeld te gaan
van volledigen naam eu adres. Wordt
spoedig antwoord per brief verlangd, i
dan gelieve men postzegel in te sluiten. I
Verhelder Wees zuinig
Uw glimlach koop de
met Kolynos groote tube
Deze is beter verzorgd en de blikverpakking i
garandeert het volle Aroma in Uw Koffiepot.
Groenkraag 25 ct. Oranjekraag 30 ct.
Zilverkraag 35 ct. Goudkraag 40 ct.
Zoowel boonen als gemalen in B.V. verpakking
Prijzen per halfponds-blik Overal verkrijgbaar
Kolynos verwijdert snel
leelijke gele' vlekken,
doodt mondkjemen, die
tandbederf veroorzaken en
maakt de tanden hagelwit
Probeer Kolynos, de anti
septische tandcream.