BANANENCERECHTEN ALS DESSERT GEVULDE BANANEN BANANENBE1GNETS BANANENDRANK BANANENCRÈME BANANENCOMPOTE BANANENSNEEUW 40 LinksBananensneeww moet onmiddellijk wit den overt morden opgediend, daar hel eiwit, dat een der voornaamste bestanddeelen van dit toetje uitmaakt, zeer spoedig zakt. echts Bananendrank is een zeer smakelijk en gezond gerecht voor onze kinderen. (4 PERSONEN) 4 bananen, frambozengelei, roode Fransclie vrucht jes, frambozen met bessensap. Schil de bananen en halveer er de lielft van. Snijd van de andere bananen plakjes, hol de gehalveerde bananen uit en vul de holtes met frambozengelei. Leg de plakjes banaan dakpansgewijze op de gevulde bananen, leg hier en daar een doormidden gesneden Fransch vruchtje en presenteer bij dit toetje fram- bozensap, dat met wat bessensap en water tot een sausje gekookt is en dat van het vuur met de fijn gemaakte puree der uitgeholde bananen is vermengd. bananenpuree en de rest van de suiker. Klop alles nog even door elkaar, schep dit mengsel in glazen, zet in ieder glas een chocolade biscuit en garneer verder met Fran sclie vruchtjes. Geef er het custard- sausje afzonderlijk bij. (VOORAL VOOR KINDEREN) (4 PERSONEN) 3 eetlepels suiker, 2 eieren, 6 bananen, 2 dl. melk, 1 pakje vanillesuiker of 1/1 stokje vanille, 4 brosse biscuits met chocoladecouverture (met chocolade overtrokken), wat Fransche vruchtjes. Scheid van de eieren de witten van de dooiers. V ermeng de dooiers met 1 eetlepel suiker en voeg er voorzichtig en langzaam de melk bij, die intus- schen aan de kook is gebracht niet het vanillesmaakje. Laat dit mengsel onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje gebonden worden, maar niet ko ken, giet het in een kom en laat het, onder af en toe roeren, volkomen koud worden. Druk de bananen met een zilveren of roestvrije vork fijn. Klop het eiwit zeer stijf en voeg hierbij de Maak een of meerdere bananen met een zilveren of roestvrije vork fijn. Klop de puree zoolang, tot ze vloeibaar is. Pers vervolgens een sinaasappel uit en voeg er het uitgeperste sap bij. Roer er vervolgens nog I lepel suiker doorheen en doe het mengsel in glazen. Laat het gerecht niet te lang staan, daar de kleur spoedig onooglijk wordt. liet is werkelijk zoo heel moei lijk niet, eens van het thema ge wone puddingen af te stappen en in ons dessert eenige variatie te brengen, wanneer we de hulp inroepen van de heerlijke en voed zame bananen, die zich tot allerlei smakelijke toetjes laten verwerken. Wij hebben voor onze lezeressen een serie recepten samengesteld, waarvoor de banaan het voornaam ste ingrediënt uitmaakt, en die, nauwkeurig opgevolgd, niet alleen voedzame, maar ook zeersmakelijke toetjes zullen opleveren. (4 PERSONEN) 4 groote bananen, 100 gram suiker, 1 dl. water, wat marasquin, citroensap of gemberpoeder. Breng liet water met de suiker aan de kook. Laat het stroopje tot op de helft inkoken, snijd intusschen de bananen in dikke schijven, voeg het smaakje bij het stroopje en laat de bananen in het stroopje 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur, laat het mengsel volkomen koud worden en dien de compote in glazen schaaltjes op. Aan bananencompote wordt steeds een of ander verfrisschend smaakje toegevoegd, daar het gerecht anders te flauw is. Mep dient de compote in 'ii groote of in kleine eenpersoons glazen schalen op. Als vulsel voor de gehalveerde uit geholde bananen gebruikte men fra nt - bozengeleidie weer me! schijfjes banaan werd bedekt. 100 gram zelfrijzend meel, 1 ei, wat zout, plm. 1 1 dl. koude melk, plm. 6 bananen, wat citroensap. Frituurvet of slaolie. Vermeng het meel met het zout, het geklopte ei en de melk en maak er een niet te dik beslag van. .Snijd iedere banaan in vier gelijke stuk ken, bedruppel deze met wat citroensap en laat ze eenigen tijd staan. Haal dan de bananen door liet beslag en laat ze in liet vet of de olie, die zóó heet gemaakt is, dat de vloeisof begint te dampen, aan alle kanten goudbruin bakken. Laat ze op grauw papier uitdruipen en presenteer ze met poedersuiker bestrooid. (4 PERSONEN) 4 bananen, 2 eetlepels rum, 3 eiwitten, 1 eetlepel poedersuiker, bessen met frambozensap, wat sago, een stukje boter. Schil de bananen en snijd ze in plakjes. Bestrijk een vuurvasten schotel niet boter en leg hier de plak jes banaan in, die met de rum bedruppeld zijn, klop het eiwit zoo stijf mogelijk, roer er de poedersuiker doorheen en voeg het eiwit bij de plakjes banaan, die er zéér luchtig doorheen worden geschept. Zet het schoteltje in een lauwen oven, laat liet gerecht hierin 15 minuten staan om het eiwit te laten stollen en zeer lichtbruin te laten worden Beleg het, zoodra liet uit den oven komt, vlug nog met eenige schijfjes banaan, bestrooi liet met poeder suiker en dien het gerecht daarna onm iddellijk op, daar het eiwit spoe dig inzakt. Geef er warm of koud vruchtensap bij, dat met wat sago een weinig gebonden is. Bananenheigneis kunnen warm of koud. met poedersuiker bestrooid, warden opgediend.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 40