BANANENCERECHTEN ALS DESSERT
GEVULDE BANANEN
BANANENBE1GNETS
BANANENDRANK
BANANENCRÈME
BANANENCOMPOTE
BANANENSNEEUW
40
LinksBananensneeww moet onmiddellijk wit den
overt morden opgediend, daar hel eiwit, dat een der
voornaamste bestanddeelen van dit toetje uitmaakt,
zeer spoedig zakt.
echts Bananendrank is een zeer smakelijk en
gezond gerecht voor onze kinderen.
(4 PERSONEN)
4 bananen, frambozengelei, roode Fransclie vrucht
jes, frambozen met bessensap.
Schil de bananen en halveer er de lielft van. Snijd
van de andere bananen plakjes, hol de gehalveerde
bananen uit en vul de holtes met frambozengelei.
Leg de plakjes banaan dakpansgewijze op de gevulde
bananen, leg hier en daar een doormidden gesneden
Fransch vruchtje en presenteer bij dit toetje fram-
bozensap, dat met wat bessensap en water tot een
sausje gekookt is en dat van het vuur met de fijn
gemaakte puree der uitgeholde bananen is vermengd.
bananenpuree en de rest van de
suiker. Klop alles nog even door
elkaar, schep dit mengsel in glazen,
zet in ieder glas een chocolade
biscuit en garneer verder met Fran
sclie vruchtjes. Geef er het custard-
sausje afzonderlijk bij.
(VOORAL VOOR KINDEREN)
(4 PERSONEN)
3 eetlepels suiker, 2 eieren, 6 bananen, 2 dl. melk,
1 pakje vanillesuiker of 1/1 stokje vanille, 4 brosse
biscuits met chocoladecouverture (met chocolade
overtrokken), wat Fransche vruchtjes.
Scheid van de eieren de witten van de dooiers.
V ermeng de dooiers met 1 eetlepel suiker en voeg
er voorzichtig en langzaam de melk bij, die intus-
schen aan de kook is gebracht niet het vanillesmaakje.
Laat dit mengsel onder voortdurend roeren op
een zacht vuurtje gebonden worden, maar niet ko
ken, giet het in een kom en laat het, onder af en toe
roeren, volkomen koud worden.
Druk de bananen met een zilveren of roestvrije
vork fijn. Klop het eiwit zeer stijf en voeg hierbij de
Maak een of meerdere bananen met een zilveren of
roestvrije vork fijn. Klop de puree zoolang, tot ze
vloeibaar is. Pers vervolgens een sinaasappel uit en
voeg er het uitgeperste sap bij. Roer er vervolgens
nog I lepel suiker doorheen en doe het mengsel in
glazen. Laat het gerecht niet te lang staan, daar de
kleur spoedig onooglijk wordt.
liet is werkelijk zoo heel moei
lijk niet, eens van het thema ge
wone puddingen af te stappen en
in ons dessert eenige variatie te
brengen, wanneer we de hulp
inroepen van de heerlijke en voed
zame bananen, die zich tot allerlei
smakelijke toetjes laten verwerken.
Wij hebben voor onze lezeressen
een serie recepten samengesteld,
waarvoor de banaan het voornaam
ste ingrediënt uitmaakt, en die,
nauwkeurig opgevolgd, niet alleen
voedzame, maar ook zeersmakelijke
toetjes zullen opleveren.
(4 PERSONEN)
4 groote bananen, 100 gram
suiker, 1 dl. water, wat marasquin,
citroensap of gemberpoeder.
Breng liet water met de suiker aan de kook. Laat
het stroopje tot op de helft inkoken, snijd intusschen
de bananen in dikke schijven, voeg het smaakje bij
het stroopje en laat de bananen in het stroopje 1
minuut koken. Neem de pan van het vuur, laat het
mengsel volkomen koud worden en dien de compote
in glazen schaaltjes op.
Aan bananencompote wordt steeds
een of ander verfrisschend smaakje
toegevoegd, daar het gerecht anders
te flauw is. Mep dient de compote
in 'ii groote of in kleine eenpersoons
glazen schalen op.
Als vulsel voor de gehalveerde uit
geholde bananen gebruikte men fra nt -
bozengeleidie weer me! schijfjes
banaan werd bedekt.
100 gram zelfrijzend meel, 1 ei,
wat zout, plm. 1 1 dl. koude melk,
plm. 6 bananen, wat citroensap.
Frituurvet of slaolie.
Vermeng het meel met het zout,
het geklopte ei en de melk en maak
er een niet te dik beslag van. .Snijd
iedere banaan in vier gelijke stuk
ken, bedruppel deze met wat
citroensap en laat ze eenigen tijd
staan.
Haal dan de bananen door liet
beslag en laat ze in liet vet of de
olie, die zóó heet gemaakt is, dat
de vloeisof begint te dampen, aan
alle kanten goudbruin bakken.
Laat ze op grauw papier uitdruipen en presenteer
ze met poedersuiker bestrooid.
(4 PERSONEN)
4 bananen, 2 eetlepels rum, 3 eiwitten, 1 eetlepel
poedersuiker, bessen met frambozensap, wat sago,
een stukje boter.
Schil de bananen en snijd ze in plakjes. Bestrijk
een vuurvasten schotel niet boter en leg hier de plak
jes banaan in, die met de rum bedruppeld zijn, klop
het eiwit zoo stijf mogelijk, roer er
de poedersuiker doorheen en voeg
het eiwit bij de plakjes banaan, die
er zéér luchtig doorheen worden
geschept.
Zet het schoteltje in een lauwen
oven, laat liet gerecht hierin 15
minuten staan om het eiwit te laten
stollen en zeer lichtbruin te laten
worden
Beleg het, zoodra liet uit den oven
komt, vlug nog met eenige schijfjes
banaan, bestrooi liet met poeder
suiker en dien het gerecht daarna
onm iddellijk op, daar het eiwit spoe
dig inzakt. Geef er warm of koud
vruchtensap bij, dat met wat sago
een weinig gebonden is.
Bananenheigneis kunnen warm of
koud. met poedersuiker bestrooid,
warden opgediend.