5 EIERCERECHTEN UIT ALLE LANDEN Giilerma/ms <lA.Qu~.xy\*x kmk ZULLEN WE ETEN? Wie verstandig is,naait met daarelastisch is,sterk cn kleurecht is de beste 41 ITALIAANSCH EIERGERECHT (4 PERSONEN) 8 eieren, eenige eetlepels geraspte kaas, y2 liter tomatensaus, wat peter selie, wat paneermeel, een stukje boter. Kook de eieren hard (plm. 8 minuten), snijd ze doormidden en zet ze met den platten kant in een vuurvasten schotel, die met boter is bestreken. WAT Strooi er wat geraspte kaas overheen eu giet hierover een dikke tomatensaus bestaande uit y2 liter water, waarin 2 dl. tomatenpuree is opgelost. Zondag: Strooi er wat fijn gehakte peterselie overheen, vervolgens wat paneermeel, leg hier en daar een klontje boter en laat het schoteltje met flinke boven- warmte plm. 8 minuten in den oven staan om er een mooi bruin korstje op te Maamdag: laten komen. pel er wat citroensap of azijn op, leg hier en daar een stukje boter, voeg er peper, zout, mosterd en de fijn gehakte kruiden bij en laat de eieren onder af en toe omschudden op een zacht vuurtje stoven (plm. 10 minuten). Geef het ge recht als tusschengerecht of bij brood. ZWITSERSCHE OMELET MET KAAS (4 PERSONEN) 6 eieren, 25 gram boter, 55 gram geraspte oude kaas, peper en zout. Scheid de witten van de dooiers, klop de eerste zeer stijf en vermeng ze zoo luchtig mogelijk met de geklopte eier- Woensdag: dooiers, de gesmolten en eenigszins afgekoelde boter, de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak. Doe dit mengsel in een koekenpan, waarin een klein stukje boter gesmolten Donderdag: is, roer de massa om en om, tot ze korre lig wordt en zich van elkaar scheidt en dien het gerecht als tusschengerecht of bij brood op. HONGAARSCH EIERGERECHT (4 PERSONEN) Witte soep. Biefstuk. Gestoofde peren. Aardappelen. Koffiepudding. -Varkensschijf. Spruitjes. Aardappelen. - Sagoschoteltje. Dinsdag: Frieadel. Chineesche kool. Aardappelen. Maizenapudding met vruchtensapsaus Gekookte varkenscarbo- nade. Stamppot van raapstelen. Appelmoes. Runderrolletjes. Capucijners. Aardappelen. Deensche vla. Vrijdag: Magere erwtensoep. Gepocheerde eieren mei tomatensaus. Rijst. Sla van Brusselsch lof. Wentelteefjes. Steeds volgens de nieuwste mode. De Kübier voorjaarscollectie bevat ook gracieuze gekleede modellen. Alle Kübler-japon- nen hebben den vermaard goeden pasvorm en zijn bovenal practisch. Catalogus gratis. Zoo noodig worden adressen waar Kübier-kleeding verkrijgbaar is gaarne verstrekt door de hoofdvertegenwoordiging: FIRMA G. H. TE KORTSCHOT, Winterswijk. Telefoon No. I'l|. Varkenslapjes. Worteltjes. Aardappelen. Yoghurt. 6 eieren, 6 eetlepels melk, wat peper en zout, 6 kleine worstjes, 1 x/2 dl. toma tenpuree, 1 ui, 1 theelepel paprika. Laat de tomatenpuree met het fijn Zaterdag- gesnipperde uitje en de gewasschen en geprikte worstjes plm. 20 minhten koken. Voeg hierbij op het laatst nog 1 theelepel paprika eu laat het mengsel nog even doorkoken. Klop de eieren met de melk, voeg er CORRESPONDENTIE wat peper en zout. bij en doe deze massa in een koekenpan, waarin wat boter gesmolten is. Roer zoo lang, tot de massa zich in stukjes verdeeld heeft, voeg er de saus met de worstjes bij en geef het gerecht bij aardappelen met witte boonen of sla. CATALAANSCHE EIEREN Reken per persoon 2 eieren en 2 schijfjes cervelaatworst. Bak de eieren als gewone spiegeleieren met het deksel op de pan, bestrooi ze met peper en zout en leg ze ieder afzon derlijk op een schijfje cervelaatworst. Giet er een tomatensaus (zie le recept) overheen en geef de eieren bij de boterham. DEENSCHE PAASCHEIEREN (4 PERSONEN) 8 eieren, 30 gram boter, wat azijn of citroensap, wat peper en zout, 2 eet lepels mosterd, 1 eetlepel gehakte kervel, bieslook en peterselie (door elkaar). Kook de eieren hard, snijd ze door midden en leg ze in een pannetje met den bollen kant naar beneden. Drup- J. de Gr. te Kerkdriel. U zoudt de kale plekken in uw handschoenen wat bij kunnen werken met was in de kleur. Ook kunt u anilineverf van dezelfde kleur koopen, deze vermengen met spiritus van 95% en dit mengsel dan met een lajije op de-kale plekken sme ren. U wrijft ze vervolgens na met een schoon linnen lapje. Dit werkje moet in een verwarmde kamer gebeuren. Mej. v. L. te Helmond. Onzen dank voor het gezonden recept A. v. E. te Best. Wisselbaden zijn een uitstekend middel tegen winter - hielen. U neemt het water zoo heet als u het verdragen kunt, houdt er uw voe ten een flinke poos in en steekt ze dan onmiddellijk daarna in ijskoud water. Dit enkele malen herhalen. Tegen wratten zijn tinctuurs, stiften e.d. in den handel. Zwarte puntjes in het gelaat zijn vaak het gevolg van een te vette voeding. Waar u reeds zooveel middelen ge probeerd heeft, is het aan te raden, eens een huidarts te raadplegen. LET U OP HET HANDELSMERK SCHAAKBORD

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 41