EEN PAAR RECEPTEN
m
Alle actfye J^lijke
Hebbe*^RTZE{? n0<üg
nieuwe >rv*
Help Uw TANDARTS
c
VOOR DEN HARDEN WERKER
•VOOR DEN SPORTSMAN
VOOR WERKZAME VROUWEN
OE NIEUWE SPORTZEEP
37
KERVELSOEP
(4 PERSONEN)
1 liter kokend water, 4 maggiblokjes,
40 gram (4 afgestreken eetlepels) bloem,
40 gram (2 afgestreken eetlepels) boter,
2 eetlepels fijn gehakte kervel.
Verwarm roerende de bl^em met de
boter tot een gelijk papje.
Vo3g daarbij langzamerhand het
kokende water, waarin de bouillon
blokjes zijn opgelost, doe er ook de
gehakte kervel bij en laat de soep op een
zaeht vuurtje pl.m. een kwartier door
koken.
SPI NAZIESLA
(4 PERSONEN)
500 gram jonge spinazie, 3 eetlepels
slaolie, 2 eetlepels azijn, 1 theelepeltje
maggi, y2 theelepel zout, 1 hard gekookt
ei, 1 gesnipperd preitje.
Zoek de spinazie zorgvuldig uit en
wasch ze tot ze geheel zandvrij is. Sla
ze dan in een doek zoo droog mogelijk
uit.
Wrijf het harde ei fijn, vermeng het
met het zout, de gesnipperde prei, de
maggi, de olie en azijn en maak met dit
sausje op de gewone wijze de spinazie
aan. Dien de sla dan onmiddellijk op,
daar de blaadjes der spinazie spoedig
slap worden.
vruchtjes, wat jam en een weinig
rum.
Breng de melk met de suiker aan de
kook. Snijd intusschen van de cake
mooie gelijke, vierkante plakjes, spren
kel er wat rum op en bestrijk ze met wat
jam (het liefst abrikozenjam). Leg de j
op elkaar gestapelde plakjes cake op
een grooten schotel niet te dicht bij j
elkaar. Vermeng de melk van het vuur I
met de custard, die met wat koude
melk tot een dun papje geroerd is. Laat 1
de custard op een zacht vuurtje roe
rende even gaar koken en giet haar over
de op elkaar gestapelde plakjes cake.
zoodat het lijkt, alsof men een schotel
met gebakjes heeft, waartusschen wat
custard is gegoten.
Leg op ieder stapeltje een rood of
groen Franseh vruchtje en dien het
gerecht koud op.
NUTTIGE WENKEN
Oude vliegenvlekken van houtwerk,
metaal, enz. zijn vaak nog te verwijde
ren, wanneer we de betreffende voor
werpen afwrijven met een wollen lap,
die in petroleum is gedrenkt. Met een
schoonen doek nawrijven.
POULET MET
(4 PERSONEN)
100 gram kalfspoulet, 6 dl. water, 100
gram rijst, 20 gram (1 afgestreken eet
lepel) boter, wat zout, 5 druppels maggi.
Breng het water met wat zout U2
theelepeltje) aan de kook, doe er het
gewasschen poulet in en laat dit op een
zeer zacht vuur in een goed gesloten pan
plm. 3 kwartier koken.
Strooi er de gewasschen rijst, die plm.
3 uren in water geweekt is, in en laat
deze plm. y2 uur koken.
Vul den bouillon, wanneer het water
te veel verdampt is, nog met wat water
aan, zoodat het uiterlijk van een zeer
dikke soep verkregen is. Roer er voor het
opdienen de boter en de maggidruppels
door en gsef dit gerecht zoo warm
mogelijk als hoofdgerecht van een
maaltijd.
BLOEMKOOL MET
KAASSAUS
(4 PERSONEN)
1 bloemkool, 3 dl. melk of bouillon,
25 gram boter, 20 gram bloem, 3 eet
lepels geraspte kaas, peper en zout naar
smaak.
Kook de bloemkool op de gewone
wijze gaar. Doe ze in een schaal en giet
er een kaassaus overheen, die men maakt
door de boter met de bloem op een
zacht vuurtje tot een papje te vermen
gen, er dan de melk of den bouillon
bij te gieten en de massa roerende aan
de kook te brengen, waarna men het
sausje nog even laat doorkoken. Dan
roert men er van het vuur tenslotte de
geraspte kaas en wat peper en zout naar
smaak doorheen.
CUSTARD MET CAKE
(4 PERSONEN)
lA liter melk, 35 gram custard, plm.
40 gram suiker, restjes cake, Fransche
Hebben we een zijden jurk, die door
het dragen erg gekreukt is, dan is 't een
eenvoudige methode, de jurk een nacht
in een eenigszins vochtig vertrek, bij-
RIJST voorbeeld den kelder of de badkamer, te
hangen. De kreukels verdwijnen dan
voor het grootste deel vanzelf.
Fruitvlekken verdwijnen in veel ge
vallen, wanneer we er direct wat gly
cerine op aanbrengen en dit een paar
uur laten inwerken. Het materiaal moet
dan in helder water worden uitgespoeld.
Wanneer we schoenen, taschjes of
andere leeren voorwerpen willen op
knappen, dienen we er steeds aan te
denken, dat de was tevoren op het lapje
reeds moet zijn uitgewreven, Brengen
we de was ineens in een klodder op het
leer, dan ontstaan hierdoor heel gemak
kelijk donkere vlekken, die uiterst
moeilijk nog zijn weg te werken.
Gelakte presenteerblaadjes moeten
we nooit met water en zeep schoon
maken. Een uitstekend middeltje om
ze op te knappen is een mengsel van
olijfolie en zure melk, waardoor het
lak tevens een mooien glans krijgt.
Een zeer eenvoudige methode om een
slot, dat wat moeilijk gaat, te oliën is,
den sleutel flink in de olie te doopen
en dan een paar keer in het slot rond
te draaien.
Vlekken op bruine leeren schoenen
verdwijnen soms, wanneer we ze in
wrijven met-den binnenkant van een
bananenschil.
Chintz kan uitstekend worden ge
wasschen in water, waarin wat zemelen
of wat rijst is gekookt. Het materiaal
moet liefst in de buitenlucht te drogen
worden gehangen, en wordt gestreken,
wanneer het nog een weinig vochtig is.
Zure melk is een prachtig middeltje
om er linoleum nu en dan mee te behan
delen. Het geeft een mooien glaus aan
deze vloerbedekking.
Uw TANDEN te beschermen
ÉMl Gebruik Kolynos, het tandmiddel,
dat tandartsen aanbevelen om
zijn beproefde antiseptische rei
nigende werking.
Verhelder Uw glimlach met Kolynos
Wees zuinig
Koop de
groote tube
**ii.
'Potf
Wat een
fi jn «1
Hoera! Rexona Sportzeep is er! En niet alleen de
nieuwe Rexona zeep, maar ook de nieuwe Rexona
gewoonte van alle energieke mannen en vrouwen.
Rexona is zacht en bijzonder vet, geeft een overvloedig
schuim en bevat speciale, opwekkende bestanddelen,
die U verkwikken en Uw gezondheid beschermen. En
daarbij is ook de geur van deze nieuwe sportzeep
heerlijk verfrissend. Als U zich vermoeid gevoelt,
klaag er dan niet over. Een Rexona-bad geeft
nieuwe energie en maakt U weer fit. Het Rexona
schuim dringt door tot diep in de poriën; het
verwijdert al het stof en vuil van de ganse dag
Na gebruik van Rexona Sportzeep voelt U
zich vief, levendig en terdege opgefrist, want
U is dóór en dóór schoon geworden. Ook
U zult enthousiast zijn na kennismaking met;