GEBORDUURDE BOLERO
Moeder hem HO
Dl alleraardigste jasje -'.al ieder jong
meisje wel graag in haar bezit willen
hebben
LODEWIJK
WOU GEEN SPINAZIE
ETEN
37
Het is vervaardigd van donkerblauwe
wollen stof en bewerkt in verschillende
afstekende tinten.
Men knipt het patroon met groote
naden uit, stikt schouders en zijnaden
aan elkaar en stikt het boordje er pp.
Het laatste moet men nog niet ovèr-
naaien. dat doet men eerst, als het
geheele jasje af is.
Men neemt het patroon van den rand
over op dun vloeipapier en rijgt dat op
de stof vast. Nu rijgt men met wit ma
chinegaren de bloemen met papier en al
op de stof. Daarna verwijdert tneri voor
zichtig het papier. Heel duidelijk ziet
men dan den witten omtrek op de don
kere stof.
Nu kan men gaan borduren. De be
doeling is om de bloemen op te vullen
met splitzijde of wol. Splitzijde voldoet
meer, omdat men daarin frisschere tinten
heeft. Men werkt den rand aan weers
kanten af met een steelsteek, iederen
kant met een andere kleur. Men moet
er echter voor zorgen de donkerste tint
aan den buitenkant te nemen.
Nu naait men 't. jasje zóó af, dat men
aan den binnenkant niets van het bor
duursel ziet.
De klokrok is van dezelfde stof als de
bolero. Deze wordt echter geheel effen
gelaten.
Onder het jasje wordt een witte of
crème blouse gedragen, die aan hals en
mouwen gesmookt is. Het borduursel
wordt uitgevoerd in dezelfde tinten
als waarmee het jasje bewerkt is. Het
mutsje is weer van donkerblauw met een
gekleurder! rand.
Wil men het jasje gebruiken om er
een oude jurk mee op te vroolijken, dan
maakt men het in afstekende tint, b.v.
een licht blauwe jurk met een koren-
blauwe bolero. Men borduurt dan ook
een reep van de stof van het jasje met
den rand. Dit naait men onder aan de
jurk. Men heeft dan weer een geheel
nieuwe jurk en kan er weer een pahr
jaartjes mee doen.
WAT ZULLEN WE ETEN?
Zondag: Witte soep.
Biefstuk.
Spinazie.
Aardappelen.
Abrikozencompote.
Maandag: Gebakken spek.
Sla.
Aardappelen.
Gustard met abrikozensaus.
Din «dagVarkenscarbon ad e.
Gestoofd Brusselsch lof.
Aardappelen.
Vermicellischoteltje.
Woensdag: Kervelsoep.
Gevulde komkommer (met
gehakt
Aardappelen.
Fruit.
Donderdag: Runderrolletjes.
Gapucijners.
Aardappelen.
Vruchtenbeschuitje.
Vrijdag: Rijst met tomatenpuree en
kaas.
Trommelkoek
saus.
met stroop-
Zaterdag
Gamslapjes.
Andijvie.
Aardappelen.
Maïzenapap.
TWEE RECEPTEN VOOR SLA
VISCH SLA
(6 PERSONEN)
Restjes koude gekookte viseh, 1
kropje sla, 2 eetlepels kappertjes, wat
mayonnaise. Voor de garneering2
citroenen. 2 hard gekookte eieren.
Vermeng de visch met de kappertjes
en de sla, die gewasschen en zoo droog
mogelijk is uitgeslagen. Roer er ver
volgens wat mayonnaise doorheen.
Bedek de bovenste laag van deze
sla eveneens met mayonnaise en garneer
de sla met schijfjes uitgetanden citroen
en schijfjes of partjes hard gekookt ei.
AMERIKAANSCHE SLA
(6 PERSONEN)
6 koude, in dobbelsteentjes gesneden,
gekookte aardappelen. 3 opgehoopte
eetlepels gekookte slaboontjes, 3 opge
hoopte eetlepels gekookte worteltjes,
i« "iet te kleine stukjes gesneden,
gekookte asperges, 3 opgehoopte eet
lepels gekookte doperwten, 1 kropje sla.
Y2 eetlepel fijn gehakte peterselie},
mayonnaise naar smaak, desvorkifizend
wat geschaafde komkommer en 2 toma
ten.
Vermeng de aardappelblokjes met
de boontjes, worteltjes, asperges en
doperwten, schep er wat mayonnaise
of wat olie en azijn doorheen en laat
deze sla eenigen tijd (plm. 3 kwartier)
op een koele plaats staan.
Bedek ze dan met waf mayonnaise,
leg rondom den rand de gewasseheii
en zoo droog mogelijk uitgeslagen
blaadjes sla, strooi in liet midden de
fijn gehakte peterselie en leg desver-
kiezend op de blaadjes sla telkens nog
een schijfje komkommer en een schyf
tomaat, welke men eerst ook eenigen
tjjd in een mengsel van olie en azijn
heeft laten marineeren en daarna heeft
laten uitlekken, voordat ze op de blaad
jes sla worden gelegd.
IK LUST GEEN SPINAZIE, MOEDER
JE MOET OPETEN
WAT JE OP JE BORD
HEBT. JE WIL TOCH
GRAAG EEN GROO
TE JONGEN WOR
DEN
GEEFT U MIJ
OOK EEN PAK
H-O
GRAAG MEVROUW
MNKT
ALWEER EEN
KLANT VOOR
H-O
IK WOU DAT IK IK HEB GELEZEN
ER WAT OP WIST, DAT H-O ZOOVEEL
BLADGROENTE BEVAT WAT HET
IS T OCH ZOO LICHAAM NOODIG
GOED VOOR HEEFT OM TE
HEM GROEIEN EN G€-
ZOND TE BLIJVEN,
OOK DE VI -
TAMINE B
HEB JE NOU JE BORD
AL LEEG JE EET me
DE OOREN VAN HET
HOOFD TEGENWOORDIG
H-O IS OOK ZOO
LEKKER MOEDER
Er zijn bepaalde bouwstoffen voor
het lichaam, die kinderen in de
groeiperiode beslist moeien heb
ben om gezond en flink te blijven.
Daartoe behooren de bloedvor-
mende mineralen ijzer en koper
en de zenuwvoedende, verster
kende Vitamine B, die alleen in
H-O of Quaker havermout zoo
rijkelijk voorkomen. Een ideaal
ontbijt voor kinderen - maar niet
minder voor de ouders in dezen
zenuwsloopenden tijd-iseen heer
lijk bord H-O of Quaker. Vlugko
kend, klaar in een paar minuten.
GRATIS BESCHIKBAAR
zoolang de voorraad strekt, ons handig
receptenboekje met vele smakelijke haver-
mout-recepten. Aanvragen te richten aan
QUAKER
905, Rot
terdam
Voorraad
kleurenre
producties
van deCa
nadeesche
Vijflingen
uitgeput