GEBORDUURDE BOLERO Moeder hem HO Dl alleraardigste jasje -'.al ieder jong meisje wel graag in haar bezit willen hebben LODEWIJK WOU GEEN SPINAZIE ETEN 37 Het is vervaardigd van donkerblauwe wollen stof en bewerkt in verschillende afstekende tinten. Men knipt het patroon met groote naden uit, stikt schouders en zijnaden aan elkaar en stikt het boordje er pp. Het laatste moet men nog niet ovèr- naaien. dat doet men eerst, als het geheele jasje af is. Men neemt het patroon van den rand over op dun vloeipapier en rijgt dat op de stof vast. Nu rijgt men met wit ma chinegaren de bloemen met papier en al op de stof. Daarna verwijdert tneri voor zichtig het papier. Heel duidelijk ziet men dan den witten omtrek op de don kere stof. Nu kan men gaan borduren. De be doeling is om de bloemen op te vullen met splitzijde of wol. Splitzijde voldoet meer, omdat men daarin frisschere tinten heeft. Men werkt den rand aan weers kanten af met een steelsteek, iederen kant met een andere kleur. Men moet er echter voor zorgen de donkerste tint aan den buitenkant te nemen. Nu naait men 't. jasje zóó af, dat men aan den binnenkant niets van het bor duursel ziet. De klokrok is van dezelfde stof als de bolero. Deze wordt echter geheel effen gelaten. Onder het jasje wordt een witte of crème blouse gedragen, die aan hals en mouwen gesmookt is. Het borduursel wordt uitgevoerd in dezelfde tinten als waarmee het jasje bewerkt is. Het mutsje is weer van donkerblauw met een gekleurder! rand. Wil men het jasje gebruiken om er een oude jurk mee op te vroolijken, dan maakt men het in afstekende tint, b.v. een licht blauwe jurk met een koren- blauwe bolero. Men borduurt dan ook een reep van de stof van het jasje met den rand. Dit naait men onder aan de jurk. Men heeft dan weer een geheel nieuwe jurk en kan er weer een pahr jaartjes mee doen. WAT ZULLEN WE ETEN? Zondag: Witte soep. Biefstuk. Spinazie. Aardappelen. Abrikozencompote. Maandag: Gebakken spek. Sla. Aardappelen. Gustard met abrikozensaus. Din «dagVarkenscarbon ad e. Gestoofd Brusselsch lof. Aardappelen. Vermicellischoteltje. Woensdag: Kervelsoep. Gevulde komkommer (met gehakt Aardappelen. Fruit. Donderdag: Runderrolletjes. Gapucijners. Aardappelen. Vruchtenbeschuitje. Vrijdag: Rijst met tomatenpuree en kaas. Trommelkoek saus. met stroop- Zaterdag Gamslapjes. Andijvie. Aardappelen. Maïzenapap. TWEE RECEPTEN VOOR SLA VISCH SLA (6 PERSONEN) Restjes koude gekookte viseh, 1 kropje sla, 2 eetlepels kappertjes, wat mayonnaise. Voor de garneering2 citroenen. 2 hard gekookte eieren. Vermeng de visch met de kappertjes en de sla, die gewasschen en zoo droog mogelijk is uitgeslagen. Roer er ver volgens wat mayonnaise doorheen. Bedek de bovenste laag van deze sla eveneens met mayonnaise en garneer de sla met schijfjes uitgetanden citroen en schijfjes of partjes hard gekookt ei. AMERIKAANSCHE SLA (6 PERSONEN) 6 koude, in dobbelsteentjes gesneden, gekookte aardappelen. 3 opgehoopte eetlepels gekookte slaboontjes, 3 opge hoopte eetlepels gekookte worteltjes, i« "iet te kleine stukjes gesneden, gekookte asperges, 3 opgehoopte eet lepels gekookte doperwten, 1 kropje sla. Y2 eetlepel fijn gehakte peterselie}, mayonnaise naar smaak, desvorkifizend wat geschaafde komkommer en 2 toma ten. Vermeng de aardappelblokjes met de boontjes, worteltjes, asperges en doperwten, schep er wat mayonnaise of wat olie en azijn doorheen en laat deze sla eenigen tijd (plm. 3 kwartier) op een koele plaats staan. Bedek ze dan met waf mayonnaise, leg rondom den rand de gewasseheii en zoo droog mogelijk uitgeslagen blaadjes sla, strooi in liet midden de fijn gehakte peterselie en leg desver- kiezend op de blaadjes sla telkens nog een schijfje komkommer en een schyf tomaat, welke men eerst ook eenigen tjjd in een mengsel van olie en azijn heeft laten marineeren en daarna heeft laten uitlekken, voordat ze op de blaad jes sla worden gelegd. IK LUST GEEN SPINAZIE, MOEDER JE MOET OPETEN WAT JE OP JE BORD HEBT. JE WIL TOCH GRAAG EEN GROO TE JONGEN WOR DEN GEEFT U MIJ OOK EEN PAK H-O GRAAG MEVROUW MNKT ALWEER EEN KLANT VOOR H-O IK WOU DAT IK IK HEB GELEZEN ER WAT OP WIST, DAT H-O ZOOVEEL BLADGROENTE BEVAT WAT HET IS T OCH ZOO LICHAAM NOODIG GOED VOOR HEEFT OM TE HEM GROEIEN EN G€- ZOND TE BLIJVEN, OOK DE VI - TAMINE B HEB JE NOU JE BORD AL LEEG JE EET me DE OOREN VAN HET HOOFD TEGENWOORDIG H-O IS OOK ZOO LEKKER MOEDER Er zijn bepaalde bouwstoffen voor het lichaam, die kinderen in de groeiperiode beslist moeien heb ben om gezond en flink te blijven. Daartoe behooren de bloedvor- mende mineralen ijzer en koper en de zenuwvoedende, verster kende Vitamine B, die alleen in H-O of Quaker havermout zoo rijkelijk voorkomen. Een ideaal ontbijt voor kinderen - maar niet minder voor de ouders in dezen zenuwsloopenden tijd-iseen heer lijk bord H-O of Quaker. Vlugko kend, klaar in een paar minuten. GRATIS BESCHIKBAAR zoolang de voorraad strekt, ons handig receptenboekje met vele smakelijke haver- mout-recepten. Aanvragen te richten aan QUAKER 905, Rot terdam Voorraad kleurenre producties van deCa nadeesche Vijflingen uitgeput

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 37