4 AUGUSTUS SAAISTE LIEFSTE mm-* H-Oe/i QUAKER havermout 37 WAT ZULLEN WE ETEN? Zondof/: Toost met ansjovis en eieren Kalfsfricandeau. Spinazie. Aardappelen. Kabinetpudding. Maandag: Groentesoep. Koude fricandeau. Meiknolletjes. Aardappelen Dinsdag: Gebraden lamsvleeseh. Andijvie. Aardappelen. Zoete rijstballetjes. WoensdagGarnalencroquetjes. Gebakken tomaten. Macaroni. Gewelde boter. Custard met rabarber. Donderdag: Fricadel. Gestoofde Californische peren Aardappelen. Broodschotel met rozijnen. Vrijdag: Harde eieren. Asperges. Aardappelen. Botersaus. Tapioeaschotel. Zaterdag: Aspergesoep. Gekookte kabeljauw. Sla. Kerriesaus. Aardappelen. UIT ONS MENU Ansjovistoost met harde eieren (4 personen) Steek van dunne sneetjes casino brood met een glas 8 rondjes en rooster deze op een electriseken rooster of in den oven goudgeel. Bestrijk ze met wat boter en smeer hier overheen wat ansjovispastei. Kook vier eieren hard, halveer ze en leg ze met den doorgesneden kant naar boven op de stukjes toost. Strooi er wat fijn gehakte peterselie overheen en dien het gerecht koud of warm op. Gebraden lamsvleeseh (4 personen) 1 kg. lamsbout (voor 2 dagen), 50 gram versch spek, 75 gram boter, 75 gram kalfsvet of reuzel, 1 uitje, wat mosterd, een scheutje melk, een paar eetlepels bloem, wat citroensap. Wasch het vleesch, zout het en lar deer het met het spek, dat in dunne reepjes is gesneden. Bestrijk het vleesch geheel met een dun laagje mosterd en laat het een nacht staan in een steenen kom. Laat den volgenden dag het vet in een ijzeren pannetje smelten, voeg er dan de boter bij, maak het mengsel goed bruin, laat er even het fijn gesnipperde uitje in braden en leg er dan het vleesch in. Wentel dit door het vet met de boter, zoodat het vlug aan alle kanten dicht schroeit, prik niet in het vleesch en braad het onder telkens bedruipen aan alle kanten bruin. Keken als braadtijd plin. 20 minuten per 500 gram en maak de jus af met wat bloem, die met een scheutje melk tot een dun papje is geroerd. Roer ten slotte nog wat citroensap door de jus. Zoete rijstballetjes (4 personen) 00 grain rijst, 3 dl. melk, een stukje citroenschil, 45 gram suiker, 2 eieren, •30 gram boter, 50 gram rozijnen, 2 blaadjes witte gelatine, wat paneer meel en slaolie of frituurvet, wat poe dersuiker. Wasch de rijst eenige malen in een zeef, tot het water, dat er afkomt, vol komen helder is. Kook ze dan in de melk, die eerst met het stukje citroen schil aan de kook gebracht is, gaar, ver wijder het citroenschilletje en voeg er van het vuur de suiker, die met de eier dooiers geklopt is, de boter en de ge- wasschen rozijnen bij. Los in de nog heete rijst de gelatine op, die te voren plm. 15 minuten in koud water heeft geweekt en daarna is uitge knepen. Laat de massa opstijven en vorm er dan ronde ballen van ter grootte van gehaktballen. Wentel deze door paneermeel, dan door het even losgeklopte eiwit, laat dit er even intrekken en wentel de ballen weer door paneermeel. Maak intusschen flink wat slaolie of frituurvet zóó heet, dat de vloeistof begint te dampen. Leg er de rijstballen in en bak ze aan alle zijden bruin. Bestrooi ze met een dikke laag poeder suiker en dien ze warm op. N.B. Ook van overgebleven rijst kan men dit hapje heel goed maken. Kabinetpudding (4 personen) Y2 liter melk, 1 ei, 20 gram rnaizena, 1 pakje vanillesuiker, 35 gram suiker, 50 gram rozijnen, 50 gram noten (iedere willekeurige soort is geschikt), 75 gram puddingbiscuits of lange vingers, wat abrikozenjam, desverkiezend wat rum of marasquin. Kook van de melk met de maizena, de suiker, vanillesuiker en het ei op de gewone wijze een vanillevla. Leg in een glazen schotel een laagje biscuits, die met wat jam telkens twee aan twee op elkaar zijn geplakt, besprenkel deze desverkiezend met. wat rum of maras quin, strooi er een laagje rozijnen en gehakte noten overheen, giet er een laagje vanillevla op, leg er weer een laagje biscuits op, enz. tot alle ingre diënten gebruikt zijn. Zorg dat de bovenste laag uit vanille vla bestaat, laat den pudding koud worden en dien hem zonder saus op. CORRESPONDENTIE Mevr. K. J. te Aarle-lïixtel. Wij laten de recepten voor varkensrolletjes en wijnsoep volgen Gestoofde varkensrolletjes (4 personen) 4 dunne magere varkenslapjes van plm. 100 gram, 160 grain rundergehakt, 100 gram boter, 2 tomaten, 1 eetlepel bloem Vermeng het gehakt met wat peper, zout en nootmuskaat, vorm er rolletjes van, leg deze op het midden van het varkenslapje, dat met wat zout is bestrooid en rol de lapjes stevig op. Bind ze met een draadje vast en braad ze in de boter aan alle kanten bruin. Voeg wat water en de gewasschen en in stukken gesneden tomaten bij de jus en laat de rolletjes hierin op een zacht vuurtje plm. 1l/2 uur stoven. Keer ze af en toe om en bind de jus ten slotte met wat aangemaakte bloem. Wijnsoep (4 personen). Y2 liter roode Bordeaux wijn, l/2 liter water, plm. 125 gram suiker, het sap van y2 citroen, een stukje citroenschil, 1 stukje pijpkaneel, 20 gram sago, des verkiezend wat krenten en rozijnen. Laat in het water de citroenschil en de pijpkaneel trekken en breng het aan de kook. Verwijder de smaakjes, voeg er den wijn, de suikeren het citroensaj» bij, maar zorg, dat de soep nu niet peer gaat koken. Bind de soep met de aange mengde sago. ZEG TRUUS J E GAAT TOCH OOK MEE PICNICCEN MORGEN DE HEELE BENDE GAAT OCH NEE LIEVER NIET IK BEN NIKS WAARD DEN LAATST EN TIJD WAT TRUUS TEGEN WOORDIG SCHEELT WEET IK NIET. VROEGER WAS ZE DE LOLLIGSTE VAN ALLEMAAL EN NOU HEEFT ZE NERGENS ZJN IN, JA LEUK IS ZE NIET. MAAR ER ZIJN MEISJES GE NOEG OP DE WE RELD BIJ DEN DOKTER ZE HEEFT EEN VOUDIG ELKE N OCHTEND EEN FLINK BORD H-O NOODIG, DE BLOEOVORMENDE MINERALEN EN DE ZENUWVOEDENDE VITAMINE B IN H-O ZULLEN HAAR VAST EN I ZEKER OPKNAP PEN DAT 15 EEN REUZE-DAG GEWEEST LUI WANNEER ZULLEN WE NOG EENS GAAN? JIJ WAS WEER DE VROOIIJKSTE VAN ALLEMAAL TRUUS.' EN DE LIEFSTE He. zou haar heele onbezorgde jeugd kunnen bederven, wanneer ze dat gevoel van slapte en neer slachtigheid niet van zich af zou kunnen zetten. Gelukkig, dat H-O of Quaker havermout alles bevat wat ze noodig heeft om weer ple zier in het leven te krijgen en om ook lichamelijk tegen alle ver moeidheid opgewassen te zijn. Voor een echt stimuleerend en versterkend ontbijt gaat er niets boven zoo n heerlijk bord H-O of Quaker havermout, rijk aan zenuwvoedende Vitamine B en minerale stoffen. GRATIS BESCHIKBAAR zoolang de voorraad strekt, ons handig receptenboekie met vele smakelijke haver- mout- re cepten. Aanvragen te richten QUAKER Quaker, Postbus 905, Rot terdam

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 37