cmcriögen WAT ZULLEN WIJ ETEN? m ONS MENU TOMATEN! NUTTIGE WENKEN KOLYNOS J 37 0000000000000000000000000 ZondagSoep van ossetong. Tong. Doperwten. Citroensaus. Aardappelen. Caramelvla. Maandag: Ragout van tong. Andijvie. Gebakken aardappelen. Griesmeelschoteltje. Dinsdag: Varkenslapjes. Gesauteerde tomaten. Aardappelen. Custard met roode bessen. Woensdag: Roastbeef. Gestoofde sla. Aardappelen. Riz glacé. DonderdagKoude roastbeef. Peulen. Aardappelen. Broodschoteltje met ro zijnen. Vrijdag: Kaassoep. Gebakken schol. Worteltjes. Aardappelen. Peterseliesaus. Fruit. ZaterdagGebraden worst. Bloemkool. Aardappelen. Yoghurt. OOOOOOOGOOOOOO-GOOOOOOOOOO Maak een goed gebruik van Ieder jaargetijde brengt zijn eigen vruchten voort en zoo zullen we in den zomer een dankbaar gebruik kunnen maken van de vitaminenrijke tomaten, die op alle mogelijke manieren kunnen worden opgediend. Gesauteerde tomaten (6 personen) 6 tomaten (niet te rijp), zout en peper, 1 pakje smeerkaas, 2 theelepels fijn ge hakte bieslook, 2 eieren, paneermeel, frituurvet. Wasch de tomaten en snijd ze in vier schijfjes. Strooi er wat zout en peper op. Roer de smeerkaas met de fijn gehakte bieslook tot room. Smeer dit mengsel op de helft der schijfjes tomaat. Leg er telkens een tweede schijfje bij wijze van sandwich bovenop. Wentel de tomaten- schijfjes door paneermeel, dan door de geklopte eieren en vervolgens nog eens opnieuw door paneermeel. Maak intus- schen het frituurvet zóó heet,, dat het begint te dampen. Leg er de gepaneerde tomatenschijven voorzichtig in, laat ze aan weerszijden mooi goudbruin worden, haal ze uit het kokende vet en laat ze op grauw papier uitdruipen. Dien het ge recht warm op ter vervanging van groente of ook wel als warm hapje. Gevulde tomaten met ham en kerrie (6 personen) 6 groote tomaten,plm. 200 gram koude, gekookte ham, wat mayonnaise, 2 thee lepels kerrie, wat fijn gehakte peterselie, zout en peper. Snijd van de gewasschen tomaten het kapje af. Hol ze voorzichtig uit en be strooi ze binnenin met wat zout en pe per. Hak de ham fijn. Vermeng deze met de mayonnaise en de kerrie. Doe het mengsel in de uitgeholde tomaten en strooi er wat fijn gehakte peterselie op. Dien ze zoo koud mogelijk als voorge recht of bij de koffietafel. Zomerslaatje met tomaten (6 personen) 6 tomaten, wat radijsjes, 1 komkom mer, 2 eetlepels fijn gehakte selderij, Y2 dl. slagroom, 1 eetlepel azijn, zouten peper, wat sla. Dompel de tomaten even in warm water en haal er het velletje af. Klop den room stijf. Snijd de radijsjes in dunne plakjes, schaaf de komkommer en voeg radijsjes, komkommer en selderij bij den stijfgeklopten room. Voeg hierbij drup pelsgewijze den azijn en zout en peper naar smaak.Verdeel de tomaten in vierde partjes, leg deze in den vorm van een kransje op een schotel, die met blaad jes sla is bedekt. Leg wat van het ge mengde slaatje op de partjes tomaat en leg de rest van het slaatje op het midden van den schotel. Dien de sla zoo koud mogelijk. Gevulde tomaten met sardines (6 personen) 12 kleine tomaten, 1 blik sardines, 50 gram boter, peper, zout, mayonnaise, 1 eetlepel citroensap, wat peterselie. Hol de gewasschen tomaten uit en bestrooi ze van binnen met wat zout en peper. Wrijf de sardines door een zeef fijn. Roer de boter tot room, roer er de fijn gemaakte sardines, peper, zout, mayonnaise naar smaak en het citroen sap doorheen. Vul met dit mengsel, dat roomachtig moet zijn, de uitgeholde tomaten, strooi er wat zeer fijn gehakte peterselie overheen en geef het gerecht zoo koud mogelijk. Tomaat met komkommer en harde eieren (6 personen) 6 kleine tomaten, 1 dunne komkom mer (liefst groene), 3 hard gekookte eieren, peper, zout en mayonnaise, wat kappertjes. Wasch de tomaten en snijd ze in ta melijk dikke plakken. Maak met den sambaltrekker dunne reepjes van de komkommer en zet deze met zout be strooid eenigen tijd weg. Snijd de eieren ook in plakken. Druk het vocht uit de komkommer en leg nu om en om een plakje tomaat, wat reepjes komkommer en een plakje hard gekookt ei in den vorm van een tomaat weer op elkaar. Bestrooi alle ingrediënten telkens metr zout en peper naar smaak, leg bovenop nog een beetje mayonnaise en verder ter garneering nog eenige kappertjes. Wanneer we een citroen uitpersen, zal het sap gemakkelijker vloeien als we den citroen tevoren een weinig ver warmen. Op die manier hoeft er niets van het sap verloren te gaan. Vettig geworden leeren boekomslagen wrijven we af met een lapje of watje, dat even in tetra of benzine is gedrenkt. Vervolgens behandelen we het leer met een weinig was of schoencrême. Borstels die zacht geworden zijn kun nen we weer hard en stijf krijgen, door ze in een sterke aluinoplossing te doo- pen. „Zoo nu en dan als ik me een beetje moe voel, of als het huishouden eentonig en neerdrukkend schijnt gebruik ik een paar weken Sanatogen. Na enkele dagen al voel ik dat alles beter gaat. Zonder dat ik eigenlijk weet wanneer die verandering ten goede is gekomen, vind ik alles weer prettig. Geen wonder ook als je werkelijk gezond bent, gaat alles met plezier. En je ziet er na dat Sanatogen-gebruik dadelijk veel beter uit." Neem gedurende twee weken eens een paar schepjes Sanatogen in wat water met de maaltijden. Dan zult gij aan Uzelf bemerken hoeveel prettiger, gezonder en jeugdiger gij U voelt. De Heer G. M. te Leiden schrijft: A f //n vrouw heeft veel haat gevonden hij het gehruik van Sanatogen. Zij heeft het op voorschrift van den dokter gehruikt. :\ri verloop ca11 een paar maanden was de vermoeidheid verdwenen en gevoelde zij zich weer geheel opgeknapt. Sanatogen is verkrijgbaar bij alle apo- 5theken en drogisten vanaf 1- p. bus. VERTROUW UW TANDARTS Hlzegt Duizenden tandartsen bevelen Koly- nos aan om zijn beproefde antisep tische, reinigende werking. Gebruik Kolynos en bescherm Uw tanden en tandvleesch. Wees zuinig - Koop de groote tube 733 H Verhelder Uw glimlach met Kolynos

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 37