cmcriögen
WAT ZULLEN WIJ ETEN?
m
ONS MENU
TOMATEN!
NUTTIGE WENKEN
KOLYNOS
J
37
0000000000000000000000000
ZondagSoep van ossetong.
Tong.
Doperwten.
Citroensaus.
Aardappelen.
Caramelvla.
Maandag: Ragout van tong.
Andijvie.
Gebakken aardappelen.
Griesmeelschoteltje.
Dinsdag: Varkenslapjes.
Gesauteerde tomaten.
Aardappelen.
Custard met roode bessen.
Woensdag: Roastbeef.
Gestoofde sla.
Aardappelen.
Riz glacé.
DonderdagKoude roastbeef.
Peulen.
Aardappelen.
Broodschoteltje met ro
zijnen.
Vrijdag: Kaassoep.
Gebakken schol.
Worteltjes.
Aardappelen.
Peterseliesaus.
Fruit.
ZaterdagGebraden worst.
Bloemkool.
Aardappelen.
Yoghurt.
OOOOOOOGOOOOOO-GOOOOOOOOOO
Maak een goed gebruik van
Ieder jaargetijde brengt zijn eigen
vruchten voort en zoo zullen we in den
zomer een dankbaar gebruik kunnen
maken van de vitaminenrijke tomaten,
die op alle mogelijke manieren kunnen
worden opgediend.
Gesauteerde tomaten
(6 personen)
6 tomaten (niet te rijp), zout en peper,
1 pakje smeerkaas, 2 theelepels fijn ge
hakte bieslook, 2 eieren, paneermeel,
frituurvet.
Wasch de tomaten en snijd ze in vier
schijfjes. Strooi er wat zout en peper op.
Roer de smeerkaas met de fijn gehakte
bieslook tot room. Smeer dit mengsel op
de helft der schijfjes tomaat. Leg er
telkens een tweede schijfje bij wijze van
sandwich bovenop. Wentel de tomaten-
schijfjes door paneermeel, dan door de
geklopte eieren en vervolgens nog eens
opnieuw door paneermeel. Maak intus-
schen het frituurvet zóó heet,, dat het
begint te dampen. Leg er de gepaneerde
tomatenschijven voorzichtig in, laat ze
aan weerszijden mooi goudbruin worden,
haal ze uit het kokende vet en laat ze op
grauw papier uitdruipen. Dien het ge
recht warm op ter vervanging van
groente of ook wel als warm hapje.
Gevulde tomaten met ham en
kerrie
(6 personen)
6 groote tomaten,plm. 200 gram koude,
gekookte ham, wat mayonnaise, 2 thee
lepels kerrie, wat fijn gehakte peterselie,
zout en peper.
Snijd van de gewasschen tomaten het
kapje af. Hol ze voorzichtig uit en be
strooi ze binnenin met wat zout en pe
per. Hak de ham fijn. Vermeng deze met
de mayonnaise en de kerrie. Doe het
mengsel in de uitgeholde tomaten en
strooi er wat fijn gehakte peterselie op.
Dien ze zoo koud mogelijk als voorge
recht of bij de koffietafel.
Zomerslaatje met tomaten
(6 personen)
6 tomaten, wat radijsjes, 1 komkom
mer, 2 eetlepels fijn gehakte selderij,
Y2 dl. slagroom, 1 eetlepel azijn, zouten
peper, wat sla.
Dompel de tomaten even in warm
water en haal er het velletje af. Klop den
room stijf. Snijd de radijsjes in dunne
plakjes, schaaf de komkommer en voeg
radijsjes, komkommer en selderij bij den
stijfgeklopten room. Voeg hierbij drup
pelsgewijze den azijn en zout en peper
naar smaak.Verdeel de tomaten in vierde
partjes, leg deze in den vorm van een
kransje op een schotel, die met blaad
jes sla is bedekt. Leg wat van het ge
mengde slaatje op de partjes tomaat en
leg de rest van het slaatje op het midden
van den schotel. Dien de sla zoo koud
mogelijk.
Gevulde tomaten met sardines
(6 personen)
12 kleine tomaten, 1 blik sardines, 50
gram boter, peper, zout, mayonnaise, 1
eetlepel citroensap, wat peterselie.
Hol de gewasschen tomaten uit en
bestrooi ze van binnen met wat zout en
peper. Wrijf de sardines door een zeef
fijn. Roer de boter tot room, roer er de
fijn gemaakte sardines, peper, zout,
mayonnaise naar smaak en het citroen
sap doorheen. Vul met dit mengsel, dat
roomachtig moet zijn, de uitgeholde
tomaten, strooi er wat zeer fijn gehakte
peterselie overheen en geef het gerecht
zoo koud mogelijk.
Tomaat met komkommer en
harde eieren
(6 personen)
6 kleine tomaten, 1 dunne komkom
mer (liefst groene), 3 hard gekookte
eieren, peper, zout en mayonnaise, wat
kappertjes.
Wasch de tomaten en snijd ze in ta
melijk dikke plakken. Maak met den
sambaltrekker dunne reepjes van de
komkommer en zet deze met zout be
strooid eenigen tijd weg. Snijd de eieren
ook in plakken. Druk het vocht uit de
komkommer en leg nu om en om een
plakje tomaat, wat reepjes komkommer
en een plakje hard gekookt ei in den
vorm van een tomaat weer op elkaar.
Bestrooi alle ingrediënten telkens metr
zout en peper naar smaak, leg bovenop
nog een beetje mayonnaise en verder ter
garneering nog eenige kappertjes.
Wanneer we een citroen uitpersen,
zal het sap gemakkelijker vloeien als
we den citroen tevoren een weinig ver
warmen. Op die manier hoeft er niets
van het sap verloren te gaan.
Vettig geworden leeren boekomslagen
wrijven we af met een lapje of watje,
dat even in tetra of benzine is gedrenkt.
Vervolgens behandelen we het leer met
een weinig was of schoencrême.
Borstels die zacht geworden zijn kun
nen we weer hard en stijf krijgen, door
ze in een sterke aluinoplossing te doo-
pen.
„Zoo nu en dan als ik me een beetje moe voel, of als het
huishouden eentonig en neerdrukkend schijnt gebruik ik een
paar weken Sanatogen. Na enkele dagen al voel ik dat alles beter
gaat. Zonder dat ik eigenlijk weet wanneer die verandering ten
goede is gekomen, vind ik alles weer prettig. Geen wonder ook
als je werkelijk gezond bent, gaat alles met plezier. En je ziet er
na dat Sanatogen-gebruik dadelijk veel beter uit."
Neem gedurende twee weken eens een paar schepjes Sanatogen
in wat water met de maaltijden. Dan zult gij aan Uzelf bemerken
hoeveel prettiger, gezonder en jeugdiger gij U voelt.
De Heer G. M. te Leiden schrijft: A f //n vrouw heeft veel
haat gevonden hij het gehruik van Sanatogen. Zij heeft het op
voorschrift van den dokter gehruikt. :\ri verloop ca11 een paar
maanden was de vermoeidheid verdwenen en gevoelde zij zich
weer geheel opgeknapt.
Sanatogen is verkrijgbaar bij alle apo-
5theken en drogisten vanaf 1- p. bus.
VERTROUW UW TANDARTS
Hlzegt
Duizenden tandartsen bevelen Koly-
nos aan om zijn beproefde antisep
tische, reinigende werking. Gebruik
Kolynos en bescherm Uw tanden
en tandvleesch.
Wees zuinig - Koop de groote tube
733 H
Verhelder Uw glimlach met Kolynos