WAT ZULLEN WIJ ETEN?
QUAKER HAVERMOUT
KOEKJES
EN NU NAAR B
ONS MENU
RECEPTEN VAN
CORRESPONDENTIE
en morgen staan
ze weer op,
monter, opgewekt
en vol van levenslust!
37
VLUGKOKEND
Zondag: Groentesoep.
V arkensfricandeau
Snjjboonen.
Aardappelen.
Kersencompote.
Maandag: Koud vleesch.
Witte boonen.
Tomatensla.
Gebakken aardappelen.
Beschuit met bessensap.
Vinsdag: Kerriesoep van witte boonen
Gehakt.
Bloemkool.
Aardappelen.
WoensdagH aringsla.
Bloemkoolschotel met to
matensaus.
A ardappelcroquetjes.
Koude maïzenapap.
Vonderdag: Runderlapjes.
Yersche capucijners.
Aardappelen.
Yermicellischoteltje.
Vrijdag: Gekookte tarbot.
Worteltjes.
Aardappelen.
Botersaus.
Rijstrand met, pruimen.
Zaterdag: Gebakken spek.
Postelein.
Aardappelen.
Broodschoteltje met kruis-
bessenmoes.
(OP VERZOEK)
K ATTETONGEN
100 gram boter, 100 gram tarwebloem,
100 gram poedersuiker, 2 pakjes vanille
suiker, 2 eiwitten.
Zeef de poedersuiker met de vanille
suiker en roer deze door de tot room ge
roerde boter. Voeg hierbij, steeds roe
rende, de eiwitten (ongeklopt) en roer
er dan met een houten lepel de gezeefde
tarwebloem doorheen.
Bestrijk een bakblik met een heel dun
laagje boter. Doe het deeg in een spuit-
zakje met glad spuitje of in een stevig
papieren zakje.
Spuit van het deeg, op flinken afstand
van elkaar, lange, dunne reepjes op het
blik, plaats dit in een matig warmen
oven (even boven het midden) en laat de
koekjes gaar en heel lichtbruin van kleur
(in het midden bijna wit) worden. Haal
het bakblik dan uit den oven en neem
de kattetongen onmiddellijk met een
dun scherp mes van het bakblik. Laat ze
bekoelen en bewaar ze in een goed- ge
sloten trommel.
EIERKOEKJES
200 gram zelfrijzend meel, 250 gram
suiker, 6 eieren, een heel klein beetje
zout, het uitgeschrapte merg van 1
vanillestokje.
Roer de eieren inet het vanillemerg,
het zout en de suiker minstens een kwar
tier lang met een houten lepel of garde,
tot zich een gladde, schuimige massa
gevonpd heeft.
Voeg er dan de gezeefde bloem bij.
Bestrijk een bakblik met boter, doe de
deegmassa in een spuitzakje met glad
spuitje of in een stevig papieren zakje
en spuit er op het bakblik kleine ronde
koekjes van.
Zet het bakblik even boven het midden
in een matig warmen oven en bak de
koekjes in 15 minuten lichtgeel en gaar.
Haal ze met een scherp mes van het
bakblik, laat ze bekoelen en bewaar ze
in een goed gesloten trommel.
ZANDKOEKJES
200 gram zelfrijzend ineel, 100 gram
boter, 100 gram poedersuiker, 1 klein j
ei, wat geraspte citroenschil of 1 pakje
vanillesuiker.
Zeef het meel met de poedersuiker en
kneed vervolgens alle ingrediënten tot
een bal. Laat dezen eenigen tijd op een
koele plaats rusten, rol hem dan uit op j
een met meel bestoven keukentafel of aan -
recht tot een lap ter dikte van een gulden.
Steek van dezen lap, met behulp van
een klein glas, rondjes en leg deze op
een met boter bestreken bakblik, niet
te dicht bij elkaar.
Zet het bakblik in een warmen oven
en bak de koekjes in plm. 15 k 20 min.
lichtbruin en gaar.
Neem het blik uit den oven, haal er de
koekjes met een scherp mes af en laai,
ze bekoelen.
Bewaar ze in een goed gesloten trom
mel.
KLETSKOPPEN
250 gram donkerbruine suiker, 100
gram bloem, 100 gram amandelen, 75
gram boter, desverkiezend een mes
puntje kaneel.
Wrijf zorgvuldig alle klontjes uit de
bruine suiker. Broei de amandelen door
ze met koud water aan de kook te bren
gen en ze, zoodra het water kookt, on
middellijk van het vuur te nemen. Pel
ze en hak ze in niet te kleine stukjes.
Vermeng suiker, gezeefde bloem,
boter (kaneel) en amandelen met elkaar
tot een stevigen bal. Laat dezen, wan
neer hij wat slap is, even op een koele
plaats rusten en vorm er dan kleine
balletjes van ter grootte van knikkers.
Leg deze op een met boter bestreken
bakblik op verren afstand van elkaar,
want het deeg moet onder het bakken
flink uitloopen.
Plaats het bakblik boven in een heeten
oven, kijk na eenige minuten, of de
koekjes reeds uitloopen en geef er, wan
neer dit niet het geval mocht zijn, even
een tikje met een mes op.
Bak de koekjes zoo vlug mogelijk
donkerbruin en gaar. Neem het blik uit
den oven, laat het even op een koud
aanrecht staan en neem de koekjes,
zoodra ze taai beginnen te worden, met
een scherp mes van het blik af.
N.B. Het verdient aanbeveling bij het
bakken van kletskoppen met 2 bak
blikken te werken, daar men, omdat men
het blik telkens even moet laten af
koelen, anders veel tijd verliest.
Mevr.P.P. te Gorinehem. Hooge hakken
doen den voet inderdaad kleiner lijken.
Ook de enkel komt voordeeliger uit dan
bij platte schoenen.
Mej. K.L. te Tilburg. Bedoelde tasch-
jes van haaienhuid zijn zeer duur. Een
mooie krokodil is ook kostbaar, maar
heeft het voordeel onverslijtbaar te zijn.
Ze zijn nu 4 jaar oud
en groeien op tot flinke,
gezonde kinderen.
World Copyright reserved
Nadruk verboden.
Den geheelen dag stoeien en spelen ze
naar hartelust en verbruiken, evenals alle
andere gezonde, tierige kinderen, heel
wat energie;
Ze kunnen er echter tegen, omdat de
verbruikte energie dagelijks weer opnieuw
wordt aangevuld door hun Quaker haver
mout. Want het heerlijke, roomige Quaker
havermout, dat ze zoo graag lusten, bevat
de belangrijke Vitamine B, die jong en oud
beschermt tegen zenuwachtigheid, ver
stopping en slechten eetlust.
Ook Uw kind heeft voor een gezonden
groei Quaker havermout noodigI
GRATIS BESCHIKBAAR
zoolang de voorraad strekt, ons handig recepten
boekje met vele smakelijke havermout-recepten.
Aanvragen te richten aan Quaker, Afd. A, Post
bus 905, Rotterdam.