VERHELDER UW GLIMLACH MET KOLYNOS W*t UlUtUiels^ceds- 37 4 st. bijop het einde van de 9e naald maakt men er 6 st. bij op het einde van do 10e naald maakt men er 1 st. bij. Vervolgens telkens op het einde van de volgende naalden erbij maken: 11e naald, 6 st.; 12e naald, 1 st.13e en 15e naald, 4 st; 16e naald, 1 st.17e en 19e naald, 4 st.; 18e en 20e naald, 1 st.21e en 23e naald, 4 st.22e en 24e naald, 1 st.25e, 27e, 29e en 31e naald, 4 st.; 26e, 28e, 30e, 32e naald, 1 st.33e, 35e, 37e en 39e naald, 6 st. 34e, 36e, 38e en 40e naald, 1 st.41ste naald, 20 st.42e, 44e, 46e, 48e, 50e, 54e, 58e, 62e en 68e naald, 1 steek. Boven de 141 st., die men nu op de naald heeft, breit men door tot men in het totaal 104 naalden heeft gebreid. Dan gaat men afkanten voor den kop van de mouw. 1 st. afkanten bij het begin van de 107e, 113e, 117e, 121e, 125e, 127e, 129e, 131e, 133e naald. Dan 20 st. afkanten bij het begin van de 134e naald. Bij de 135e naald 1 st. en bij de 136e naald 6 st. afkanten. Bij de 137e, 139e en 141e naald 1 st. afkanten; bij de 138e, 140e en 142e naald 6 st. afkanten; bij de 143e, 145e, 147e en 149e naald 1 st. afkanten bij de 144e, 146e, 148e en 150e naald 4 st. afkanten; bij de 152e, 153e en 155e naald 1 st. afkanten; bij de 152e, 154e en 156e naald 4 st. af kanten; bij de I57e, 159e en 161e naald 1 st. afkanten bij de 158e, 160e en 162e naald 4 at. afkanten;bij de 164e166e naald 6 st. afkantenbij de 165e167e naald 1 st. afkanten; bij de 168e, 170< en 172e naald 4 st. afkanten;bij de 171< naald 1 st. afkanten. De overblijvende st. worden bij de 174e naald afgekant Dan de mou wen door naden verbinden en in het vest naaien. Het reepje in ribbelpatroon langs voorpanden en hals naaien. Dan de mouwen 2 a 5 cm. naar binnen omslaan en tegenzoomen en ten slotte, nadat het vest is opgeperst, nog 5 knoopen tegenover de knoops gaten naaien. WAT ZULLEN WE ETEN? Zondag: Gevulde eieren met sla en mayonnaise. Blinde vinken. Slaboonen. Aardappelen. Vanille vla met bessen en frambozen. Maandag: Gebakken spek. Tuin boo nen. Aardappelen. Hangop met beschuit. Dimdag: Kop bouilloii. Gebraden ribstuk. Gestoofde prei. Aardappelen. Fruit. Woenndag: Fricadel. Gestoofde tomaten Aardappelen. Ködgröd met vanillesaus. Donderdag: Tomatensoep. Varkenslapjes. Andijvie. Aardappelen. Vrijdag: Gebakken schol. Sla. Aardappelen. Broodschoteltje met krenten. Zaterdag: Runderrolletjes. Worteltjes. Aardappelen. Maearonipap UIT ONS MENU Gevulde eieren mei sla en mayonnaise (4 pers.) 4 eieren, 60 gram boter, eetlepel fijn gehakte peterselie, 1 theelepeltje mosterd, peper en zout, 1 kropje sla, wat mayonnaise. Kook de eieren hard en snijd ze in de lengte doormidden. Haal er de dooiers uit en wrijf deze door een zeef. Vermeng de fijn gewreven eierdooiers met de gesmolten en weer wat afge koelde boter, de peterselie, den mosterd en peper en zout naar smaak. Spuit dit mengsel weer in de uitgeholde eiwitten en wel zóó, dat de vorm van een heel ei ontstaat. Heg op een schotel wat gewasschen en flink uitgeknepen blaadjes sla, bedek deze hier en daar met wat mayonnaise en zet op de blaadjes sla de gevulde eieren. Dien het gerecht als voorgerecht of als hartig hapje bij de lunch. Tomatensoep (4 pers.) 1 liter bouillon, 350 gram tomaten, I klein uitje, een takje peterselie, 2 preitjes, eenige sprietjes tijm, 1 stukje Spaansche peper, 30 gram boter, 30 gram bloem, desverkiezend eenige drup pels bouillonextract. Wasch de tomaten en snijd ze in stukken. Laat ze met de kruiden in plm. V2 liter water gaar koken. Wrijf de massa door een zeef en voeg de to matenpuree bij den bouillon. Vermeng de boter en de bloem op het vuur tot een papje. Voeg er een weinig van den tomatenbouillon bij, doe dit sausje bij den overigen bouillon en laat de massa onder voortdurend roeren aan de kook komen en even doorkoken. Maak de soep met wat druppels bouillonextract op smaak af. NBWil men de soep nog meer gebonden en voedzamer hebben, dan kan men in den bouillon wat rijst, laten koken of ook wel in kleine stukjes ge broken macaroni. Fricadel (4 pers.) Voor fricadel neemt men gewoonlijk resten gebraden of gekookt vleesch, die van den vorigen dag zijn overgebleven. Men rekent voor 4 personen: 400 gram resten vleesch. 100 gram koude gekookte aardappelen, 1 ei, zout, peper en nootmuskaat naar smaak, wat fijn gehakte peterselie of een fijn gesnipperd uitje, 75 gram boter, wat paneermeel en zoo noodig wat melk. Maal de resten vleesch door een molen en maak de koude aardappelen fijn. Vermeng de vleeschresten met de fijn gemaakte aardappelen en roer door dit mengsel het ei, zout, peper en noot muskaat en de peterselie of het fijn gesnipperde uitje. Voeg, indien de massa stijf is, ook nog wat melk er bij en maak van 't mengsel ronde ballen, zooals men ook gewone gehaktballen maakt. Wentel deze door paneermeel en braad de ballen in de bruin gebraden boter aan alle zijden bruin en gaar in plm. y2 uur. Maearonipap (4 pers.) 125 gram macaroni, 50 gram suiker, 1 liter melk, 1 stukje citroenschil. Breek de macaroni in stukjes ter lengte van plm. 3 cm. en leg deze in kokend water. Laat de macaroni met het water aan de kook komen en giet er daarna het water af. Overgiet de macaroni met koud water en breng in- tussclien de melk met de suiker en het stukje citroenschil aan de kook. Voeg er de stukjes macaroni bij en laat deze in plm. 1 uur gaar koken. Dien de pap, nadat het stukje citroen schil is verwijderd, warm of koud- Persoonlijke schoonheid en aantrekkelijk heid hangt af van gezonde, wit glinsterende tanden. Kolynos verhoogt de aantrekkelijkheid van duizenden door zijn antiseptische, rei nigende werking. Gebruik Kolynos en geniet van eert heerlijken frisschen mond. heeft meestal een goede uitwerking. Een verre reis is echter niet steeds nood zakelijk. Lohse Uralt Laven del verspreidt een verkwik- kenden geur, die thuis en overal elders, waar men zich bevindt, de atmosfeer ver aangenaamt. Men behoeft niet altijd thuis te blijven maar met den mooien zak flacon van 75 cents in het handtaschje is het ook niet noodig, de frissche lucht ver te gaan zoeken. U hebt haar immers bij de hand. tenpe

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 37