WAT ZULLEN WE ETEN?
MENU
UIT ONS MENU
AARDAPPELSOEP
Ha! Fijn! Kwix!
Mag ik ook wat!
HET
NIEUWE
ONTBIJT
37
Zondag
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag
Vrijdag:
Zaterdag:
Kerriesoep.
Kalfsfricandeau.
Gestoofde peren.
Aardappelcroquetten.
Warme bitterkoekjespud
ding.
Koud vleesch.
Gestoofde tomaten.
Aardappelen.
Rijst met abrikozen.
Saucijsjes.
Roode kool.
Aardappelen.
Runderlapjes.
Gestoofde selderij.
Aardappelen.
Macaroni met krenten en
rozijnen.
Gestoofde nieren.
Andijvie.
Aardappelen.
Schuimomelet.
Roereieren.
Witte-boonensla.
Gebakken aardappelen.
Pannekoekjes van oud
wittebrood.
Varkenscarbonade
Koolraap.
Aardappelen.
Fruit.
mosterd en de fijngehakte peterselie bij.
Wasoh de prei zorgvuldig schoon, snijd
ze in schijfjes, voeg ze met de boonen
bij het slasausje en laat de massa even
staan om de boonen een zuren smaak te
geven.
AARDAPPELCROQUETTEN
(4 personen)
1 pond gekookte aardappelen, peper,
zout, nootmuskaat, 2 lepels boter, een
scheutje melk, 1 ei, paneermeel, frituur
vet. x
Maak de aardappelen fijn, vermeng ze
met de melk, het zout, de peper en de
nootmuskaat. Klop het mengsel goed
door elkaar. Voeg de boter toe en
verwarm alles samen onder voortdurend
kloppen om de massa luchtig te krijgen.
Voeg den eidooier er bij. Vorm daarna
met twee Iepels croquetten, haal ze
door paneermeel, vorm ze met de hand
bij. Rol ze door het losgeklopte eiwit
en nogmaals door paneermeel. Bak ze
in het heete frituurvet lichtbruin. Laat
ze op grauw papier uitlekken en presen
teer ze warm.
WARME BITTERKOEKJE S-
(4 personen)
1 liter water of bouillon, 5 groote
aardappelen, prei, ui, wortel, selderij
knol, zout, peper, een scheutje melk,
30 gram boter, desverkiezend 1 ei.
Schil de aardappelen en maak de
groente schoon. Zet ze op met het
water en het zout of den bouillon. Kook
alles gaar in ongeveer drie kwartier.
Roer de massa door een zeef. Verwarm
ze daarna om te binden onder af en toe
roeren. Maak de soep op smaak af met
de peper. Voeg de boter toe en de goed
gewasschen en fijngehakte peterselie.
Roer er voor het opdoen een scheutje
meel door en klop er desverkiezend
een ei bjj.
GESTOOFDE SELDERIJ
(4 personen)
2 groote selderijknollen, zout, peper,
2 lepels boter.
Schil de selderijknollen en snijd ze
in schijven. Verdeel deze in reepjes.
Kook ze gaar in water met zout, in
ongeveer 20 minuten. Laat ze op een
vergiet uitlekken (bewaar het vocht
voor soep). Stoof de selderij daarna op
met de boter en de peper gedurende
vijf minuten.
WITTE-B OON E N S L A
(4 personen)
1 pond boonen, stukje prei, zout,
peper, mosterd, fijngehakte peterselie,
2 lepels olie, 4 lepels azijn.
Kook de booneu gaar in water met
zout, nadat ze een nacht geweekt heb
ben, in ongeveer 1% uur. Laat ze
afkoelen. Maak de olie aan met den
azijn, voeg er het zout, de peper, den
PUDDING
(4 personen)
200 gram oud wittebrood, 2 ons bit
terkoekjes, 2 eieren, 100 gram suiker,
25 gram boter, y2 liter melk.
Snijd de korstjes van het brood en
verdeel het in stukjes.
Breng de melk aan de kook, doe het
brood er in en kruimel de bitterkoek
jes erbij. Laat het samen koken tot een
dikke pap. Voeg de boter toe. Roer de
eierdooiers luchtig met de suiker, voeg
ze onder goed kloppen bij de pap. Klop
het eiwit stijf en schep het luchtig door.
Smeer een warmen puddingvorm in
met boter, strooi er wat paneermeel
door en doe de massa in den vorm. Kook
den pudding au bain marie in ongeveer
1 y2 uur. Stort hem op een verwarmden
schotel en geef er desverkiezend
schuimsaus of warme vanillesaus bij.
PANNEKOEKJES VAN
OUD WITTEBROOD
(4 personen)
100 gram oud wittebrood, 2 dl. melk,
1 ei, wat kaneel of geraspte citroenschil,
50 gram suiker, vet om te bakken.
Brokkel het brood fijn en doe het bij
de melk, met het „smaakje". Laat de
pap onder roeren even doorkoken. Voeg
het losgeklopte ei er bij. Laat de massa
afkoelen. Mocht het papje wat te dun
zijn, strooi er dan wat bloem door heen.
Laat het vet smelten in de koekenpan.
Leg hierin hoopjes stijve broodpap en
bak de koekjes aan beide zijden bruin.
Presenteer ze. warm en bestrooi ze met
suiker.
EEN RECEPT VOOR GE-
STOOFDE BLEEKSELDERIJ
4 struiken bleekselderij, 2 lepels boter,
het sap van y2 citroen, zout en peper.
Haal de groene en verlepte bladeren
van de struiken af. Wasoh ze in stroo-
mend water goed schoon om al het aan
hangende vuil te verwijderen. Kook ze
gaar in water met zout in ongeveer 20
minuten. Laat ze op een vergiet uit
lekken en stoof ze 10 minuten in de boter
met het citroensap en de peper. Snijd
voor het opdienen de selderij in vieren. I
Bewaar het kookvocht voor selderijsoep. J
Let eens op, hoe de
smakelijke, goudgeel
geroosterde vlokken er
in gaan De lichte, luchtige, knappende Kwix! Als ontbijt
kunt U iets lekkerders niet bedenken! En zoo ge
makkelijk, want Kwix komt kant en klaar uit het pak.
Bestel dadelijk een pak Kwix, Uw gezin zal er van smullen.
VAN QUAKER
KANT EN KLAAR
CROQUANT EN
GEURIG!
Kwix is kant en klaar, strooi de porties zoo uit het pak
op diepe borden. Voeg daarna melk en desgewenscht wat
suiker toe. Kwix smaakt ook heerlijk met vruchtensap
rabarber, aardbeien, schijfjes banaan of gestoofde vruchten.
Vooral niet koken!
QUAKER OATS-GRAANPRQDUCTEN N.V. - ROTTERDAM