WAT ZULLEN WE ETEN? MENU UIT ONS MENU AARDAPPELSOEP Ha! Fijn! Kwix! Mag ik ook wat! HET NIEUWE ONTBIJT 37 Zondag Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag Vrijdag: Zaterdag: Kerriesoep. Kalfsfricandeau. Gestoofde peren. Aardappelcroquetten. Warme bitterkoekjespud ding. Koud vleesch. Gestoofde tomaten. Aardappelen. Rijst met abrikozen. Saucijsjes. Roode kool. Aardappelen. Runderlapjes. Gestoofde selderij. Aardappelen. Macaroni met krenten en rozijnen. Gestoofde nieren. Andijvie. Aardappelen. Schuimomelet. Roereieren. Witte-boonensla. Gebakken aardappelen. Pannekoekjes van oud wittebrood. Varkenscarbonade Koolraap. Aardappelen. Fruit. mosterd en de fijngehakte peterselie bij. Wasoh de prei zorgvuldig schoon, snijd ze in schijfjes, voeg ze met de boonen bij het slasausje en laat de massa even staan om de boonen een zuren smaak te geven. AARDAPPELCROQUETTEN (4 personen) 1 pond gekookte aardappelen, peper, zout, nootmuskaat, 2 lepels boter, een scheutje melk, 1 ei, paneermeel, frituur vet. x Maak de aardappelen fijn, vermeng ze met de melk, het zout, de peper en de nootmuskaat. Klop het mengsel goed door elkaar. Voeg de boter toe en verwarm alles samen onder voortdurend kloppen om de massa luchtig te krijgen. Voeg den eidooier er bij. Vorm daarna met twee Iepels croquetten, haal ze door paneermeel, vorm ze met de hand bij. Rol ze door het losgeklopte eiwit en nogmaals door paneermeel. Bak ze in het heete frituurvet lichtbruin. Laat ze op grauw papier uitlekken en presen teer ze warm. WARME BITTERKOEKJE S- (4 personen) 1 liter water of bouillon, 5 groote aardappelen, prei, ui, wortel, selderij knol, zout, peper, een scheutje melk, 30 gram boter, desverkiezend 1 ei. Schil de aardappelen en maak de groente schoon. Zet ze op met het water en het zout of den bouillon. Kook alles gaar in ongeveer drie kwartier. Roer de massa door een zeef. Verwarm ze daarna om te binden onder af en toe roeren. Maak de soep op smaak af met de peper. Voeg de boter toe en de goed gewasschen en fijngehakte peterselie. Roer er voor het opdoen een scheutje meel door en klop er desverkiezend een ei bjj. GESTOOFDE SELDERIJ (4 personen) 2 groote selderijknollen, zout, peper, 2 lepels boter. Schil de selderijknollen en snijd ze in schijven. Verdeel deze in reepjes. Kook ze gaar in water met zout, in ongeveer 20 minuten. Laat ze op een vergiet uitlekken (bewaar het vocht voor soep). Stoof de selderij daarna op met de boter en de peper gedurende vijf minuten. WITTE-B OON E N S L A (4 personen) 1 pond boonen, stukje prei, zout, peper, mosterd, fijngehakte peterselie, 2 lepels olie, 4 lepels azijn. Kook de booneu gaar in water met zout, nadat ze een nacht geweekt heb ben, in ongeveer 1% uur. Laat ze afkoelen. Maak de olie aan met den azijn, voeg er het zout, de peper, den PUDDING (4 personen) 200 gram oud wittebrood, 2 ons bit terkoekjes, 2 eieren, 100 gram suiker, 25 gram boter, y2 liter melk. Snijd de korstjes van het brood en verdeel het in stukjes. Breng de melk aan de kook, doe het brood er in en kruimel de bitterkoek jes erbij. Laat het samen koken tot een dikke pap. Voeg de boter toe. Roer de eierdooiers luchtig met de suiker, voeg ze onder goed kloppen bij de pap. Klop het eiwit stijf en schep het luchtig door. Smeer een warmen puddingvorm in met boter, strooi er wat paneermeel door en doe de massa in den vorm. Kook den pudding au bain marie in ongeveer 1 y2 uur. Stort hem op een verwarmden schotel en geef er desverkiezend schuimsaus of warme vanillesaus bij. PANNEKOEKJES VAN OUD WITTEBROOD (4 personen) 100 gram oud wittebrood, 2 dl. melk, 1 ei, wat kaneel of geraspte citroenschil, 50 gram suiker, vet om te bakken. Brokkel het brood fijn en doe het bij de melk, met het „smaakje". Laat de pap onder roeren even doorkoken. Voeg het losgeklopte ei er bij. Laat de massa afkoelen. Mocht het papje wat te dun zijn, strooi er dan wat bloem door heen. Laat het vet smelten in de koekenpan. Leg hierin hoopjes stijve broodpap en bak de koekjes aan beide zijden bruin. Presenteer ze. warm en bestrooi ze met suiker. EEN RECEPT VOOR GE- STOOFDE BLEEKSELDERIJ 4 struiken bleekselderij, 2 lepels boter, het sap van y2 citroen, zout en peper. Haal de groene en verlepte bladeren van de struiken af. Wasoh ze in stroo- mend water goed schoon om al het aan hangende vuil te verwijderen. Kook ze gaar in water met zout in ongeveer 20 minuten. Laat ze op een vergiet uit lekken en stoof ze 10 minuten in de boter met het citroensap en de peper. Snijd voor het opdienen de selderij in vieren. I Bewaar het kookvocht voor selderijsoep. J Let eens op, hoe de smakelijke, goudgeel geroosterde vlokken er in gaan De lichte, luchtige, knappende Kwix! Als ontbijt kunt U iets lekkerders niet bedenken! En zoo ge makkelijk, want Kwix komt kant en klaar uit het pak. Bestel dadelijk een pak Kwix, Uw gezin zal er van smullen. VAN QUAKER KANT EN KLAAR CROQUANT EN GEURIG! Kwix is kant en klaar, strooi de porties zoo uit het pak op diepe borden. Voeg daarna melk en desgewenscht wat suiker toe. Kwix smaakt ook heerlijk met vruchtensap rabarber, aardbeien, schijfjes banaan of gestoofde vruchten. Vooral niet koken! QUAKER OATS-GRAANPRQDUCTEN N.V. - ROTTERDAM

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 37