Cl 7 WAT ZULLEN WE ETEN? H-O en QUAKER havermout MENU UIT ONS MENU CORRESPONDENTIE B] j Voor vrouwen, die gauw last van moe heid hebben, is een gezonde voeding van het grootste be lang! Lusteloosheid, constipatie en zwak te kunnen vermeden worden door het da- gelijksch bord H-Oof Quaker havermout. Dat is, vooral ook door de zenuwster kende Vitamine B, voedzaam en lekker! Begin er dadelijk mee, dat kan veel narigheid voorko men! - Vlugkokend H-O en Quaker, klaar in een paar minuten. 37 Zondag: Bruine ragohtsoep. Gestoofde lever. Appelmoes. Aardappelen. Hopjespudding met room saus. Maandag: Runderlapjes. Worteltjes. Aardappelen. Griesmeelpudding. Dinsdag: Gebraden worst. Stamppot van Chineesclie kool. Fruit. Woensdag: Varkensrollade. Bloemkool. Aardappelen; Broodseboteltje. Donderdag: Bloemkoolsoep. Koud vleesch. Bleekselderij. Aardappelen. Vrijdag: Ansjovisscbotel Tomatensla. Gestoofde aardappelen. Maizenapudding met bitter koekjes. Zaterdag: Poulet. Spinazie. Aardappelen. Rijst met gestoofde prui men. Gestoofde aardappelen (4 pers. 1 kg. aardappelen, liter melk, 45 gr. bloem, 40 gr. boter, zout, peper, fijn gehakte peterselie. Kook de aardappelen gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in plakken. Smelt de boter, voeg de bloem toe en onder goed roeren de melk. Laat de saus door koken en maak ze op smaak af met zout en peper. Roer de peterselie erdoor, voeg de aardappelen toe en laat het samen ongeveer 5 minuten op een zacht pitje stoven. Ansjovisschotel (4 pers.) 1 kropje sla, 2 tomaten, 4 eieren, 1 klein fleschje ansjovis. Zet de ansjo vissen in water met een scheut melk, om ze te ontzouten. Maak de sla schoon en sla ze droog. Schik ze op een schotel. Wasch de tomaten en snijd ze in plakken. Zet ze een tijdje weg met peper en zout. Kook de eieren hard, pel ze, laat ze af koelen en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes tomaat en ei dakpansgewijze op den schotel. Fileer de ansjovissen en leg ze opgerold of in ruiten op de tomaten en eieren. Hopjespudding met roomsaus (4 pers.) 1 liter melk, 2 eierdooiers, 200 gr. suiker, 1 dl. koffieëxtract, 25 gr. witte Bruine ragoütsoep (4 pers.) 1 liter bouillon, 45 gr. boter, 40 gr. bloem, een stukje ui, Spaansche peper, kruidnagel, laurierblad, peterselie, zout en peper, ons gehakt. Smelt de boter en voeg de kruiden toe. Laat ze op een zacht pitje smoren. Roer de bloem er daarna door en laat ze lichtbruin branden. Giet er den bouillon bij en laat de soep onder af en töe roeren doorkoken en gaar worden in ongeveer 10 minuten. Maak het gehakt op de gewone wijze aan, maak er kleine bal letjes van en kook ze gaar. Doe ze bij de soep, nadat deze gezeefd, is. Maak ze op smaak af met zout en peper. Stamppot van Chineesche kool (4 pers.) 2 struiken Chineesche kool, 1 kg. aard appelen, 1 pond vet klapstuk, zout. Kook het vleesch gedeeltelijk gaar in water met zout, in ongeveer 1 uur. Maak de kool schoon en snijd ze in stuk jes. Kook ze gaar in water met zout y2 uur). Laat ze uitlekken op een ver giet. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Leg de aardappelen bij het vleesch in de pan, voeg de kool er bjj en laat alles samen nog ongeveer y2 uur tot 3 kwartier koken. Neem er het vleesch uit en stamp alles door elkaar. Dien den stamppot op in een dekschaal. Leg het vleesch er in stukken gesneden op. Week de gelatine in koud water. Zet 2/s van de suiker op in een pan met dikken bodem en laat deze bruin bran den. Voeg er daarna onder goed roeren de melk bij, die eerst aan de kook is ge bracht. Laat de caramel oplossen. Roer de eierdooiers met de overgebleven suiker en voeg ze onder goed kloppen bij de caramelmelk. Laat ze even op een zacht vuur binden. Giet de koffieëxtract bji den pudding en los er daarna de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat den pudding eenigzins geleiachtig worden en doe hem daarna over in een met water omgespoelden vorm. Stort den pudding na het opstijven op een glazen schaal en presenteer er roomsaus bij. Gebruik voor de saus1/i liter kook room, 1/l liter melk, 1 eierdooier, 15 gr. maizena, 50 gr. suiker, stokje vanille. Breng den room en de melk met het vanillestokje aan de kook. Roer den eierdooier met de suiker. Voeg de mai zena er bij en roer het tot een glad papje. Klop de massa bij de kokende melk en laat de saus onder voortdurend roeren doorkoken. Laat ze afkoelen. P. O. te Amsterdam. Wrijft u de roest vlek j es op de matting eens in met een schijfje citroen. Laat het sap een poosje introkken en behandel de plek daarna met wat helder water. De be werking zoo noodig herhalen. Mej. v. d. 8. te Botterdam. U hebt vermoedelijk het vervolg van de be schrijving van bet gehaakte kleed aan don anderen kant van de pagina niet gezien. Daar wordt de 2e toer beschre ven en tot slot volgt dan „we herhalen dit nog 6 maal in de rondte". Beide patronen immers worden slechts 6 maal in het kleed herhaald,' dus dit gedeelte van de beschrijving wordt niet twaalf maal herhaald, maar 6 maal. Bij don 7on toer krijgt u 10 stokjes naast elkaar. ChefWaar moet dat heen, als U s ochtends al zit te suffen? Juffr. SmitWat mij toch scheelt, weet ik niet, om 1 1 uur ben ik al dood-op I Juffr Meyer: Ontbijt je 's ochtends wel goed? Ik kom morqenochtend eens kijken I Juffr. SmitFijn zeg, ik heb nooit geweten, dat H-O zoo lekker smaakt I Juffr. MeyerEn het mooiste is, dat H-O zoo weinig kost en dat je er zoo van opknapt. GRATIS BESCHIKBAAR zoolang de voorraad strekt, ons handig receptenboekje met vele smakelijke haver- mout-recepten. Aanvragen te richten aan Quaker, Afd. A, Postbus 905, Rotterdam. Juffr. SmitIk voel me weer heelemaal fit en werk nu ook veel beter. Fijn opslag gekregen, zeg I Juffr, Meyer: Ja, zoon H-O-ontbijt, daar heb je wat aan, dat geeft kracht voor den geheelen dag. GAAR

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 37