Cl
7
WAT ZULLEN WE ETEN?
H-O en QUAKER havermout
MENU
UIT ONS MENU
CORRESPONDENTIE
B]
j
Voor vrouwen, die
gauw last van moe
heid hebben, is een
gezonde voeding
van het grootste be
lang! Lusteloosheid,
constipatie en zwak
te kunnen vermeden
worden door het da-
gelijksch bord H-Oof
Quaker havermout.
Dat is, vooral ook
door de zenuwster
kende Vitamine B,
voedzaam en lekker!
Begin er dadelijk
mee, dat kan veel
narigheid voorko
men! - Vlugkokend
H-O en Quaker,
klaar in een paar
minuten.
37
Zondag:
Bruine ragohtsoep.
Gestoofde lever.
Appelmoes.
Aardappelen.
Hopjespudding met room
saus.
Maandag: Runderlapjes.
Worteltjes.
Aardappelen.
Griesmeelpudding.
Dinsdag: Gebraden worst.
Stamppot van Chineesclie
kool.
Fruit.
Woensdag: Varkensrollade.
Bloemkool.
Aardappelen;
Broodseboteltje.
Donderdag: Bloemkoolsoep.
Koud vleesch.
Bleekselderij.
Aardappelen.
Vrijdag: Ansjovisscbotel
Tomatensla.
Gestoofde aardappelen.
Maizenapudding met bitter
koekjes.
Zaterdag: Poulet.
Spinazie.
Aardappelen.
Rijst met gestoofde prui
men.
Gestoofde aardappelen
(4 pers.
1 kg. aardappelen, liter melk, 45 gr.
bloem, 40 gr. boter, zout, peper, fijn
gehakte peterselie.
Kook de aardappelen gaar, laat ze
afkoelen en snijd ze in plakken. Smelt
de boter, voeg de bloem toe en onder
goed roeren de melk. Laat de saus door
koken en maak ze op smaak af met zout
en peper. Roer de peterselie erdoor, voeg
de aardappelen toe en laat het samen
ongeveer 5 minuten op een zacht pitje
stoven.
Ansjovisschotel
(4 pers.)
1 kropje sla, 2 tomaten, 4 eieren, 1
klein fleschje ansjovis. Zet de ansjo
vissen in water met een scheut melk, om
ze te ontzouten. Maak de sla schoon en
sla ze droog. Schik ze op een schotel.
Wasch de tomaten en snijd ze in plakken.
Zet ze een tijdje weg met peper en zout.
Kook de eieren hard, pel ze, laat ze af
koelen en snijd ze in plakjes. Leg de
plakjes tomaat en ei dakpansgewijze op
den schotel. Fileer de ansjovissen en leg
ze opgerold of in ruiten op de tomaten en
eieren.
Hopjespudding met roomsaus
(4 pers.)
1 liter melk, 2 eierdooiers, 200 gr.
suiker, 1 dl. koffieëxtract, 25 gr. witte
Bruine ragoütsoep
(4 pers.)
1 liter bouillon, 45 gr. boter, 40 gr.
bloem, een stukje ui, Spaansche peper,
kruidnagel, laurierblad, peterselie, zout
en peper, ons gehakt.
Smelt de boter en voeg de kruiden
toe. Laat ze op een zacht pitje smoren.
Roer de bloem er daarna door en laat ze
lichtbruin branden. Giet er den bouillon
bij en laat de soep onder af en töe roeren
doorkoken en gaar worden in ongeveer
10 minuten. Maak het gehakt op de
gewone wijze aan, maak er kleine bal
letjes van en kook ze gaar. Doe ze bij
de soep, nadat deze gezeefd, is. Maak ze
op smaak af met zout en peper.
Stamppot van Chineesche kool
(4 pers.)
2 struiken Chineesche kool, 1 kg. aard
appelen, 1 pond vet klapstuk, zout.
Kook het vleesch gedeeltelijk gaar in
water met zout, in ongeveer 1 uur.
Maak de kool schoon en snijd ze in stuk
jes. Kook ze gaar in water met zout
y2 uur). Laat ze uitlekken op een ver
giet. Schil de aardappelen en snijd ze
in stukken. Leg de aardappelen bij het
vleesch in de pan, voeg de kool er bjj en
laat alles samen nog ongeveer y2 uur tot
3 kwartier koken. Neem er het vleesch
uit en stamp alles door elkaar. Dien den
stamppot op in een dekschaal. Leg het
vleesch er in stukken gesneden op.
Week de gelatine in koud water. Zet
2/s van de suiker op in een pan met
dikken bodem en laat deze bruin bran
den. Voeg er daarna onder goed roeren
de melk bij, die eerst aan de kook is ge
bracht. Laat de caramel oplossen. Roer
de eierdooiers met de overgebleven
suiker en voeg ze onder goed kloppen bij
de caramelmelk. Laat ze even op een
zacht vuur binden. Giet de koffieëxtract
bji den pudding en los er daarna de goed
uitgeknepen gelatine in op. Laat den
pudding eenigzins geleiachtig worden en
doe hem daarna over in een met water
omgespoelden vorm. Stort den pudding
na het opstijven op een glazen schaal en
presenteer er roomsaus bij.
Gebruik voor de saus1/i liter kook
room, 1/l liter melk, 1 eierdooier, 15 gr.
maizena, 50 gr. suiker, stokje vanille.
Breng den room en de melk met het
vanillestokje aan de kook. Roer den
eierdooier met de suiker. Voeg de mai
zena er bij en roer het tot een glad papje.
Klop de massa bij de kokende melk en
laat de saus onder voortdurend roeren
doorkoken. Laat ze afkoelen.
P. O. te Amsterdam. Wrijft u de roest
vlek j es op de matting eens in met een
schijfje citroen. Laat het sap een
poosje introkken en behandel de plek
daarna met wat helder water. De be
werking zoo noodig herhalen.
Mej. v. d. 8. te Botterdam. U hebt
vermoedelijk het vervolg van de be
schrijving van bet gehaakte kleed aan
don anderen kant van de pagina niet
gezien. Daar wordt de 2e toer beschre
ven en tot slot volgt dan „we herhalen
dit nog 6 maal in de rondte". Beide
patronen immers worden slechts 6 maal
in het kleed herhaald,' dus dit gedeelte
van de beschrijving wordt niet twaalf
maal herhaald, maar 6 maal. Bij don
7on toer krijgt u 10 stokjes naast elkaar.
ChefWaar moet dat heen, als U s ochtends al
zit te suffen?
Juffr. SmitWat mij toch scheelt, weet ik niet,
om 1 1 uur ben ik al dood-op I
Juffr Meyer: Ontbijt je 's ochtends wel goed? Ik
kom morqenochtend eens kijken I
Juffr. SmitFijn zeg, ik heb nooit geweten, dat
H-O zoo lekker smaakt I
Juffr. MeyerEn het mooiste is, dat H-O zoo
weinig kost en dat je er zoo van opknapt.
GRATIS BESCHIKBAAR
zoolang de voorraad strekt,
ons handig receptenboekje
met vele smakelijke haver-
mout-recepten. Aanvragen
te richten aan Quaker, Afd.
A, Postbus 905, Rotterdam.
Juffr. SmitIk voel me weer heelemaal fit en werk nu
ook veel beter. Fijn opslag gekregen, zeg I
Juffr, Meyer: Ja, zoon H-O-ontbijt, daar heb je
wat aan, dat geeft kracht voor den geheelen dag.
GAAR