zu ffADJON
WAT ZULLEN WE ETEN?
Vicks Va-tro-nol
Help Uw TANDARTS
NU VERDWIJNT
PIS OHHtPPUUJK PAMK
MENU
RUSSISCHE EIEREN
JACHTSCHOTEL
(4 PERSONEN)
APPELPUDDING
VEGETARISCH GEHAKT
CORRESPONDENTIE
"■■V
37
Zondag:
Maandag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag.
Roomsoep.
Varkensrollade.
Gestoofde selderij.
Aardappelen.
Appelpudding.
Jachtschotel.
Koolraap.
Rijstebrij.
Kop bouillon.
Runderpoulet.
Gestoofde prei.
Aardappelen.
Russische eieren.
Sla.
Aardappelen.
Rookworst.
Zuurkool.
Aardappelen.
Vanillevla.
Magere bruine-boonensoep.
Gestoofde zoutevisch.
Worteltjes.
Aardappelen.
Vegetarisch gehakt.
Witte kool.
Aardappelen.
Vermicellischoteltje.
UIT ONS MENU
(4 PERSONEN)
6 hardgekookte eieren, 1 zure appel,
een stukje biet, uitjes, augurkjes, peper,
zout, mayonnaise, sla, 8 groote hard
gekookte aardappelen, 1 ons garnalen,
Kook de boonen, na ze een nacht in
ruim water te hebben geweekt, in het
weekwater met het zout gaar. Laat ze
afkoelen en maal ze daarna met de
schil door een molen. Vermeng ze met
de fijngehakte, hardgekookte eieren,
het rauwe ei, de peper, nootmuskaat en
de soja. (Moeht het gehakt te slap zijn.
vermeng het dan nog met wat fijnge-
kruimeld oud brood of bloem.) Rol er
balletjes van en paneer ze, bak ze ver
volgens in de boter bruin en gaar.
1 kg. gekookte aardappelen, 400 gr.
resten vleesch, 4 uien, 40 gr. boter, l/4
liter jus, peper, zout, nootmuskaat, een
scheutje melk, paneermeel.
Maak de aardappelen fijn, vermeng
ze met wat zout, de peper, de nootmus
kaat, een kluitje boter en de melk. Klop
de massa op het vuur luchtig tot puree.
Smelt de rest van de boter in een pan,
voeg de in schijven gesneden uien toe en
laat ze lichtbruin worden. Doe het in
stukjes gesneden vleesch er by en laat
het even meesmoren, nadat de jus is
toegevoegd. Leg vervolgens een laag
aardappelpuree in een vuurvasten scho
tel, giet hierop de jus met het vleesch
en de uien en leg hierop weer een laag
aardappelpuree. Strooi over het geheel
wat paneermeel en leg er hier en daar
een kluitje boter op. Laat het gerecht in
den oven bruin worden.
Maak twee eieren fijn en vermeng ze
met de gehakte aardappelen, uitjes,
augurken en den appel. Schep de massa
goed door elkaar met de mayonnaise.
Wasch de sla schoon en schik de blaad
jes op een schotel. Leg het slaatje erop
en zet hierop de doormidden gesneden
eieren. Giet de rest van de mayonnaise
er over en strooi hierop de garnalen en
de fijngehakte peterselie.
GESTOOFDE ZOUTEVISCH
(4 PERSONEN)
iy2 pond zoutevisch, 50 gr. boter,
paneermeel, het sap van y2 citroen, 1 y2
dl. water, peper, fijngehakte peterselie.
Wasch de zoutevisch goed schoon en
laat ze een nacht in water weeken om
het zout er uit te laten trekken. Breng
vervolgens de visch met schoon water
aan de kook en laat ze op een zacht
pitje gaar worden in ongeveer 1 uur.
Verwijder de graat uit de visch en leg
de stukjes in een vuurvasten schotel.
Leg er op den bodem wat klontjes boter
bij. Giet over de visch het citroensap
en iy2 dl. water, strooi de peterselie
en het paneermeel er over met de peper.
Leg er daarna nog hier en daar een
klontje boter op en laat het schoteltje
in den oven bruin worden.
(4 PERSONEN)
V2 pond bruine boonen, 4 eieren (3
hardgekookte eieren, 1 rauw ei), zout,
peper, nootmuskaat, soja, indien noodig
wat bloem of oud brood, paneermeel,
boter.
(4 PERSONEN)
1 pond zure appelen, het sap van 2
citroenen, 10 blaadjes gelatine (half
rood, half wit), y2 liter water, 175 gram
suiker.
Schil de appelen en zet ze op met het
water. Laat ze tot moes koken. Ver
meng het moes met de suiker en de in
koud water geweekte en weer uitge
knepen gelatine. Laat den pudding
afkoelen tot hij geleiachtig begint te
worden en giet hem vervolgens in een
met koud water omgespoelden vorm.
Laat den pudding stjjf worden, stort
hem op een glazen schaal en presenteer
er vanillesaus bij.
Mevr. P. O. te Den Haag. De hors
d'oeuvre, die u bedoelt, zal een Italiaan-
sche sla geweest zijn. Deze wordt als
volgt bereid:
Kook verschillende groenten als: dop
erwten, stukjes bloemkool, in plakjes of
figuren gesneden worteltjes, asperge
punten, spercieboontjes en dgl. gaar in
water en zout.
Laat de groenten dan plm. 15 minuten
in een marinade trekken, die bereid is
door 1 theelepel mosterd te vermengen
met s/4 dl. kruidenazijn, 1% dl. slaolie,
wat blaadjes peterselie en stukjes prei,
wat zout en peper.
Laat de gemarineerde koude groenten
vervolgens op een vergiet uitlekken, leg
ze daarna op een glazen schotel, hors
d'oeuvTe-schaal of in schelpen en bedek
ze met dikke mayonnaise.
Mevr. Qroen, Entrepotstraat 31, ver
zoeken wij ons even haar woonplaats
bekend te maken, daar wij haar dan het
gevraagde patroon kunnen toezenden.
NOG STERKER...ALS
JE VA-TRO-NOL BUTUDS
GEBRUIKT, VOORKOM
JE VELE VERKOUDHEDEN.!
DANK JE, MIEP,
DAT HEEFT MIJN
HOOFD
OPGELUCHT.
NU KAN IK WEER j
ADEMEN.
"zëkërVicks Va-tro-no. v<™j<krt
bij hoofdverkoudheid. P* tenP^rzachten de prikkeling,
dige nieuwe vloeistof m de neusg gezwollen slijmvliezen
verwijderen het slijm, verminderen de ^™totUw neus
verstopt Vs''"<Va-tro-nol is speciaal om de
ontstaan. Gebruik het, ^^J^es^ofsnudt
en voorkom vele verkoudheden heelemaa
Een chocolade-vlek
Op het tafellaken
was vroeger een
ramp
Zoekt U een wasmiddel, dat Uw tafellakens prachtig
helder maakt,al zijn ze nog zo vuil geworden?Probeer
dan eens Radion, Neerlandszelfwerkend wasmiddel.
Zodra U het goed in het werkzame Radion-sop
doet, begint het direct zijn taak om al het vuil
te verwijderen, zelfs de vlekken, die U er met
gewone wasmiddelen niet uit krijgt. Dat komt,
doordat Radion een actief, zuurstofhoudend
sop geeft, dat alle weefsels veel schoner
en daardoor veel witter maakt. Bovendien
is Radion door de sterk verlaagde prijs
thans binnen het bereik van iedere huis
vrouw. En nog een bon voor geschenken!
RAD 65-OM1/H
UwTANDEN te beschermen
Gebruik Kolynos, het tandmiddel,
dat tandartsen aanbevelen om
zijn beproefde antiseptische rei
nigende werking.
Verhelder Uw glimlach met Kolynes
i Wees zuinig
Koog 4e
groote tube