zu ffADJON WAT ZULLEN WE ETEN? Vicks Va-tro-nol Help Uw TANDARTS NU VERDWIJNT PIS OHHtPPUUJK PAMK MENU RUSSISCHE EIEREN JACHTSCHOTEL (4 PERSONEN) APPELPUDDING VEGETARISCH GEHAKT CORRESPONDENTIE "■■V 37 Zondag: Maandag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag. Roomsoep. Varkensrollade. Gestoofde selderij. Aardappelen. Appelpudding. Jachtschotel. Koolraap. Rijstebrij. Kop bouillon. Runderpoulet. Gestoofde prei. Aardappelen. Russische eieren. Sla. Aardappelen. Rookworst. Zuurkool. Aardappelen. Vanillevla. Magere bruine-boonensoep. Gestoofde zoutevisch. Worteltjes. Aardappelen. Vegetarisch gehakt. Witte kool. Aardappelen. Vermicellischoteltje. UIT ONS MENU (4 PERSONEN) 6 hardgekookte eieren, 1 zure appel, een stukje biet, uitjes, augurkjes, peper, zout, mayonnaise, sla, 8 groote hard gekookte aardappelen, 1 ons garnalen, Kook de boonen, na ze een nacht in ruim water te hebben geweekt, in het weekwater met het zout gaar. Laat ze afkoelen en maal ze daarna met de schil door een molen. Vermeng ze met de fijngehakte, hardgekookte eieren, het rauwe ei, de peper, nootmuskaat en de soja. (Moeht het gehakt te slap zijn. vermeng het dan nog met wat fijnge- kruimeld oud brood of bloem.) Rol er balletjes van en paneer ze, bak ze ver volgens in de boter bruin en gaar. 1 kg. gekookte aardappelen, 400 gr. resten vleesch, 4 uien, 40 gr. boter, l/4 liter jus, peper, zout, nootmuskaat, een scheutje melk, paneermeel. Maak de aardappelen fijn, vermeng ze met wat zout, de peper, de nootmus kaat, een kluitje boter en de melk. Klop de massa op het vuur luchtig tot puree. Smelt de rest van de boter in een pan, voeg de in schijven gesneden uien toe en laat ze lichtbruin worden. Doe het in stukjes gesneden vleesch er by en laat het even meesmoren, nadat de jus is toegevoegd. Leg vervolgens een laag aardappelpuree in een vuurvasten scho tel, giet hierop de jus met het vleesch en de uien en leg hierop weer een laag aardappelpuree. Strooi over het geheel wat paneermeel en leg er hier en daar een kluitje boter op. Laat het gerecht in den oven bruin worden. Maak twee eieren fijn en vermeng ze met de gehakte aardappelen, uitjes, augurken en den appel. Schep de massa goed door elkaar met de mayonnaise. Wasch de sla schoon en schik de blaad jes op een schotel. Leg het slaatje erop en zet hierop de doormidden gesneden eieren. Giet de rest van de mayonnaise er over en strooi hierop de garnalen en de fijngehakte peterselie. GESTOOFDE ZOUTEVISCH (4 PERSONEN) iy2 pond zoutevisch, 50 gr. boter, paneermeel, het sap van y2 citroen, 1 y2 dl. water, peper, fijngehakte peterselie. Wasch de zoutevisch goed schoon en laat ze een nacht in water weeken om het zout er uit te laten trekken. Breng vervolgens de visch met schoon water aan de kook en laat ze op een zacht pitje gaar worden in ongeveer 1 uur. Verwijder de graat uit de visch en leg de stukjes in een vuurvasten schotel. Leg er op den bodem wat klontjes boter bij. Giet over de visch het citroensap en iy2 dl. water, strooi de peterselie en het paneermeel er over met de peper. Leg er daarna nog hier en daar een klontje boter op en laat het schoteltje in den oven bruin worden. (4 PERSONEN) V2 pond bruine boonen, 4 eieren (3 hardgekookte eieren, 1 rauw ei), zout, peper, nootmuskaat, soja, indien noodig wat bloem of oud brood, paneermeel, boter. (4 PERSONEN) 1 pond zure appelen, het sap van 2 citroenen, 10 blaadjes gelatine (half rood, half wit), y2 liter water, 175 gram suiker. Schil de appelen en zet ze op met het water. Laat ze tot moes koken. Ver meng het moes met de suiker en de in koud water geweekte en weer uitge knepen gelatine. Laat den pudding afkoelen tot hij geleiachtig begint te worden en giet hem vervolgens in een met koud water omgespoelden vorm. Laat den pudding stjjf worden, stort hem op een glazen schaal en presenteer er vanillesaus bij. Mevr. P. O. te Den Haag. De hors d'oeuvre, die u bedoelt, zal een Italiaan- sche sla geweest zijn. Deze wordt als volgt bereid: Kook verschillende groenten als: dop erwten, stukjes bloemkool, in plakjes of figuren gesneden worteltjes, asperge punten, spercieboontjes en dgl. gaar in water en zout. Laat de groenten dan plm. 15 minuten in een marinade trekken, die bereid is door 1 theelepel mosterd te vermengen met s/4 dl. kruidenazijn, 1% dl. slaolie, wat blaadjes peterselie en stukjes prei, wat zout en peper. Laat de gemarineerde koude groenten vervolgens op een vergiet uitlekken, leg ze daarna op een glazen schotel, hors d'oeuvTe-schaal of in schelpen en bedek ze met dikke mayonnaise. Mevr. Qroen, Entrepotstraat 31, ver zoeken wij ons even haar woonplaats bekend te maken, daar wij haar dan het gevraagde patroon kunnen toezenden. NOG STERKER...ALS JE VA-TRO-NOL BUTUDS GEBRUIKT, VOORKOM JE VELE VERKOUDHEDEN.! DANK JE, MIEP, DAT HEEFT MIJN HOOFD OPGELUCHT. NU KAN IK WEER j ADEMEN. "zëkërVicks Va-tro-no. v<™j<krt bij hoofdverkoudheid. P* tenP^rzachten de prikkeling, dige nieuwe vloeistof m de neusg gezwollen slijmvliezen verwijderen het slijm, verminderen de ^™totUw neus verstopt Vs''"<Va-tro-nol is speciaal om de ontstaan. Gebruik het, ^^J^es^ofsnudt en voorkom vele verkoudheden heelemaa Een chocolade-vlek Op het tafellaken was vroeger een ramp Zoekt U een wasmiddel, dat Uw tafellakens prachtig helder maakt,al zijn ze nog zo vuil geworden?Probeer dan eens Radion, Neerlandszelfwerkend wasmiddel. Zodra U het goed in het werkzame Radion-sop doet, begint het direct zijn taak om al het vuil te verwijderen, zelfs de vlekken, die U er met gewone wasmiddelen niet uit krijgt. Dat komt, doordat Radion een actief, zuurstofhoudend sop geeft, dat alle weefsels veel schoner en daardoor veel witter maakt. Bovendien is Radion door de sterk verlaagde prijs thans binnen het bereik van iedere huis vrouw. En nog een bon voor geschenken! RAD 65-OM1/H UwTANDEN te beschermen Gebruik Kolynos, het tandmiddel, dat tandartsen aanbevelen om zijn beproefde antiseptische rei nigende werking. Verhelder Uw glimlach met Kolynes i Wees zuinig Koog 4e groote tube

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1938 | | pagina 37