ANTON HUNINK
Uralr Caucnöd
r Hoe laat
eten wij?
ANTON HUNINK'S producten
roepen mannen aan tafel
beest jurken
voor onze meisjes
KAASFONDU'S
CORRESPONDENTIE
55
HOFLEVERANCIER - DEVENTER
l^an alle in deze rubriek ufgebeeide genummerde kostuums, die ontleend zgn aan liet
inodeajbum „Winterweelde", zgn patronen verkrggbaar tegen den pry< van 50 ets. voor
complets, 55 ets. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes
en kinderkleedinp. Bij bestelling vooral opgeven het geweuschte maatnuminer. Bestellingen
kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorling op No. 293651 door toezen
ding van het bedrag per postwissel of in postzegels (s. v. p. niet van 6 et.) aan het
P ATRONENK A NTOOR „PANORA" NASSAL'PLEIN I, HAARLEM
waarby 5 ets. extra voor bestelkosten verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook
afhalen aan het bureau van dit blad.
501 Japon van georgette, eenvoudig model,
gegarneerd met strikken, met losse bolero
van ruches. Benoodigde stof 5.50 m
90 cm. breed,
502. Japon van zwarte wollen georgette,
met ruime halsbies, opgestikt voorpand,
korte mouw, klokkend rokje. Benoodigde
stof: 2.50 m. 140 cm. breed.
503. Japon van gewerkte
tafzijde, V-hals, ingehaald
voorpand, ruime korte mouw,
wijde rok. Benoodigde stof:
4.50 m. a 90 cm. breed.
504. Japon van kant
stof, met schouderstuk,
kraag, manchetten en
ceintuur van velours-
chiffon. Benoodigde
stof: 4 m. 90 cm,
breed.
VERKRIJGBAAR IN
DE MATEN 40-42.
MJJet maken van goede kaasfondu's
is niet zoo moeilijk als sommige
huisvrouwen denken; evenals voor alle
andere recepten is het echter noodig
uit te gaan van goede grondstoffen.
In dit geval komt het vooral aan op
een kaassoort, die zich daar goed
voor leent, nl. een oude volvette Gouda -
kaas of oude Edammer 40 -f-. Deze
geeft aan het gerechtje een bijzonder
aangenainen smaak, waardoor het
succes verzekerd is.
Het recept luidt: 60 gram bloem (6
afgestreken eetlepels), 60 gram boter
(3 afgestreken eetlepels), y2 liter melk,
wat zout, peper en nootmuskaat, 100
gram gemalen „oude Present" of gema
len „oude Ilollandsche", 5 eierdooiers.
Verwarm roerende in een niet te
groote pan de boter met de bloem tot
een gelijk mengsel, giet daarbij in kleine
scheutjes tegelijk de melk en laat alles
tot een stevige ragoutsaus koken. Maak
de saus op smaak af met de kruiden en
het zout, zet ze opnieuw op een zacht
vuur (liefst met een asbest plaatje
onder de pan) en laat ze zonder deksel
nog een kwartier doorkoken. Neem er
het vel, dat zich intusschen zal gevormd
hebben, afvermeng den ragout met één
voor één de 5 eierdooiers, roer er ook
de gemalen kaas door en verhit alles nog
even (steeds flink roerende) tot de kaas
gesmolten is en de eieren de saus nog
wat sterker gebonden hebben.
Spreid den ragout als een vingerdikke
laag uit op een met koud water bevoch
tigden schotel, laat hem koud en stijf
worden, keer hem om op een met bloem
bestoven tafel en snijd of steek er
regelmatige figuren van (vierkantjes of
cirkeltjes).
Klop een gedeelte van de overge
houden eiwitten met een ietsje water
en een y2 eetlepel slaolie uit elkaar,
dompel daarin dest ukjes kaasragout,
haal ze vervolgens door paneermeel,
doop ze nog eens in het eiwit en wentel
ze nog eens door het paneermeel.
Bak de kaasfondu's in dampend heet
frituurvet goudbruin, laat ze boven de
pan goed uitlekken en schik ze dan op
een verwarmden schotel, waarover eerst
een vingerdoekje is geplooid.
Dien de kaasfondu's vooral zoo warm
mogelijk op, daar'ze anders het „Too
rnige" verliezen, dat juist voor een
goede kaasfondu zoo typeerend is.
Mevrouw P., te Rotterdam. De aan
slag in uw vazen zal waarschijnlijk zijn
ontstaan door het harde water. U kunt
dezen verwijderen door de vazen eenigen
tijd weg te zetten met azijn. Daarna
maakt u ze schoon in zeepsop, u schudt
ze verder met zand, eierschalen, thee
bladen of koffiedik. Dan spoelt u ze
na met schoon water en droogt ze met
linnen doeken, zoodat er geen pluisjes
op het glas achterblijven. Zijn de randen
in de vazen zeer moeilijk te verwijderen,
dan kunt u in plaats van azijn verdund
zoutzuur gebruiken. U moet er echter
wel om denken, dat zoutzuur sterk
bijtend werkt en het glas op den duur
dof kan maken.
Precies op tijd, want Anton Hunink's Gelderse worst ver
spreidt haar fijne geur, voorbode van een heerlijke, voed
zame maaltijd.
Waarom zoudt U nog zoeken, als U het beste kunt krijgen
alleen door te letten op de beproefde naam Anton Hunink.