AN s G S
- - - -
öxbtu schuimend
WAT ZULLEN WE ETEN?
Ons Menu
PIKANTE EN ZOETE
RIJSTGERECHTEN
Deze jus
zijn ze
dol op!
TANDPASTA
Het overvloedige
geurige schuim
maakt Uw mond
bijzonder frisch
en rein.
Tube 60-40-25ct.
Zeer zuinig in gebruik.
ïVruW
SjAK"
Zondag: Selderijsoep.
Kalfsoesters.
Snijbooneu (uit blik).
Aardappelen.
Chocolade vla met droge
cake.
il/ tuindagV arkensrollade.
Gestoofde bieten.
Aardappelen.
Beschuit met bessensap.
Dinsdag: Koud vleesch.
Zuurkool.
Aardappelen.
Vanillevla.
Woensdag: Erwtensoep met kluif.
Pannekoeken.
DonderdagRunderlappen.
Gestoofde uien.
Aardappelen.
Sneeuwpudding.
Vri jdag11 arde eieren
Sla.
Aardappelen.
Rijstkoekjes.
Zaterdag
Hutspot met klapstuk.
Karnemelksehe pap.
Rijst met kerrie
(4 pers.)
pond rijst, 8 dl. water, 250 gr.
resten vleesch, 50 gr. boter, 1 ui. zout,
een mespuntje kerrie.
Wascli de rijst en zet. ze op met het
water en het zout. Laat ze op een zacht
vuurtje gaar koken in ongeveer 20
minuten a 54 uur. Zorg dat de rijstkor
rels heel blijven en goed droog zijn.
Smelt de boter, voeg den ge-snipperden
ui, de kerrie én het in blokjes gesneden
vleesch er bij en laat dit samen even
smoren. Doe er vervolgens de rijst bij
en laat de massa op een zacht vuurtje
onder af en toe roeren een paar minuten
stoven. Dien de rijst als warm hapje bij
de boterham.
Rijstrand met hachée
(4 pers.)
54 pond rijst, 8 dl. water, een snufje
zout, 250 gr. resten vleesch, 1 ui, I
laurierblad, een kruidnagel, een scheut
je azijn, peper en zout, 50 gr. boter,
bouillonaroma.
Zet de gewasschen rijst op met het
water en het zout. Laat ze op een zacht
vuur gaar koken. Druk ze dan in een
met koud water omgespoelden rijstrand
en laat ze afkoelen. Smelt de boter, voeg
den gesnipperden ui. het laurierblad en
den kruidnagel toe en laat dit samen even
smoren. Snijd het vleesch in blokjes en
voeg het bij de boter, braad het een
paar minuten en giet er dan den azijn
en een scheut water bij. Maak de hachée
op smaak met peper en zoo noodig wat
zout af. Bind de jus, wanneer ze te dun
is. met aangemengde bloem of maizena.
Stort den rijstrand op een schotel. Vul
de holte op met hachée. Presenteer de
'ijst als warm hapje bij de boterham.
Citroenrijst
(4 pers.)
liter water, 150 gr. rijst, het sap
van twee citroenen, 150 gr. suiker, een
snufje zout.
Zet de gewasschen rijst op met het
water en het zout en Iaat ze gaar koken.
Voeg er dan het sap van de citroenen
bij en de suiker en laat de rijst afkoelen.
Dien ze op in een glazen schaal en giet
er een vanillevla over. Gebruik hier
voor 54 hter melk, een pakje vanille
suiker, 1 ei, 15 gr. maizena, 35 gr. sui
ker, een snufje zout.
Zet de melk op met het zout en de
vanillesuiker en breng ze aan de kook.
Klop het ei met. de suiker en voeg de
maizena toe, roer het tot een glad papje.
Voeg de kokende melk onder goed
roeren bij het ei, giet de massa terug
in de pan en laat de vla doorkoken en
binden. Koel ze gedeeltelijk af in de
pan, zoodat er geen vel wordt gevormd
en giet ze daarna over de rijst.
Deensche rijst
(4 pers.)
liter melk, 125 gr. rijst, 100 gr.
bitterkoekjes, een snufje, zout, een
klontje boter. 50 gr. suiker, 1 ei.
Wasch de rijst en zet ze op met de
melk en het zout. Laat de pap op een
zacht vuurtje gaar koken in ongeveer
I 54 uur. Roer den eierdooier met de
suiker en klop dezen luchtig door de
rijst. Sla het eiwit stijf en schep het
eveneens door de pap. Kruimel de bit
terkoekjes zeer fijn en leg ze laag om
huig met de rijst in een vuurvast scho
teitje, zorg dat de laatste laag uit rijst
bestaat. Laat het schoteltje in ongeveer
1 kwartier bruin worden in een warmen
oven.
Rijstkoekjes
(4 pers.)
54 liter melk. "5 gr. rijst, 1 ei, 75 gr.
bloem. 75 gr. suiker, 1 theelepel kaneel,
een mespuntje zout, boter.
Wasch de rijst, zet ze op met de melk
en het zout en laat ze op een zacht
vuurtje in ongeveer I 54 uur gaar koken.
Roer daarna de eierdooiers met de
suiker en de kaneel tot een glad papje,
voeg de bloem toe en roer er de rijst
doorheen. Klop het eiwit zeer stijf en
schep het luchtig door de massa. Smelt
de boter in een koekenpan, schep telkens
een lepel van de rijst in de pan en bak
de koekjes aan beide kanten lichtbruin
en gaar. Presenteer ze warm, als nage
recht.
CORRESPONDENTIE
Mej. D. It. te Ulft, De barst in het
aardewerk-fonteintje kunt u weerdich
ten met stopverf, na 't drogen wrijft
li er wat witte olieverf over, zoodat
de barst niet goed meer te zien is.
Meer. Kd. II. te RotterdamNeder-
landsche kaas is bijzonder goed te ge
bruiken in combinatie met verschillende
groenten, die daardoor niet alleen in
voedingswaarde, maar ook in smaak
winnen. Dit is het geval met bloemkool,
stoofsla, tomaten, komkommer, kortom
met alle zomergroenten. Met de kaa.-
kan een saus gemaakt worden, die met
de groente opgediend wordt, ofwel j
we kunnen met de kaas een vulling
maken.
N.V. v.h. R. BUISMAN -
Die is altijd even heerlijk bruin
En dat hoort ook zoo, maar 't
lukt niet altijd. Buisman's G.S.
brengt dan steeds uitkomst, want
daarmee maakt U de kostelijkste
bruine jus, die U zich maar den
ken kunt. Hoe, dat leert U het
receptenboekje, dat U op aanvraag
gratis wordt toegezonden door
de fabriek van de échte
- ZWARTSLUIS