AN s G S - - - - öxbtu schuimend WAT ZULLEN WE ETEN? Ons Menu PIKANTE EN ZOETE RIJSTGERECHTEN Deze jus zijn ze dol op! TANDPASTA Het overvloedige geurige schuim maakt Uw mond bijzonder frisch en rein. Tube 60-40-25ct. Zeer zuinig in gebruik. ïVruW SjAK" Zondag: Selderijsoep. Kalfsoesters. Snijbooneu (uit blik). Aardappelen. Chocolade vla met droge cake. il/ tuindagV arkensrollade. Gestoofde bieten. Aardappelen. Beschuit met bessensap. Dinsdag: Koud vleesch. Zuurkool. Aardappelen. Vanillevla. Woensdag: Erwtensoep met kluif. Pannekoeken. DonderdagRunderlappen. Gestoofde uien. Aardappelen. Sneeuwpudding. Vri jdag11 arde eieren Sla. Aardappelen. Rijstkoekjes. Zaterdag Hutspot met klapstuk. Karnemelksehe pap. Rijst met kerrie (4 pers.) pond rijst, 8 dl. water, 250 gr. resten vleesch, 50 gr. boter, 1 ui. zout, een mespuntje kerrie. Wascli de rijst en zet. ze op met het water en het zout. Laat ze op een zacht vuurtje gaar koken in ongeveer 20 minuten a 54 uur. Zorg dat de rijstkor rels heel blijven en goed droog zijn. Smelt de boter, voeg den ge-snipperden ui, de kerrie én het in blokjes gesneden vleesch er bij en laat dit samen even smoren. Doe er vervolgens de rijst bij en laat de massa op een zacht vuurtje onder af en toe roeren een paar minuten stoven. Dien de rijst als warm hapje bij de boterham. Rijstrand met hachée (4 pers.) 54 pond rijst, 8 dl. water, een snufje zout, 250 gr. resten vleesch, 1 ui, I laurierblad, een kruidnagel, een scheut je azijn, peper en zout, 50 gr. boter, bouillonaroma. Zet de gewasschen rijst op met het water en het zout. Laat ze op een zacht vuur gaar koken. Druk ze dan in een met koud water omgespoelden rijstrand en laat ze afkoelen. Smelt de boter, voeg den gesnipperden ui. het laurierblad en den kruidnagel toe en laat dit samen even smoren. Snijd het vleesch in blokjes en voeg het bij de boter, braad het een paar minuten en giet er dan den azijn en een scheut water bij. Maak de hachée op smaak met peper en zoo noodig wat zout af. Bind de jus, wanneer ze te dun is. met aangemengde bloem of maizena. Stort den rijstrand op een schotel. Vul de holte op met hachée. Presenteer de 'ijst als warm hapje bij de boterham. Citroenrijst (4 pers.) liter water, 150 gr. rijst, het sap van twee citroenen, 150 gr. suiker, een snufje zout. Zet de gewasschen rijst op met het water en het zout en Iaat ze gaar koken. Voeg er dan het sap van de citroenen bij en de suiker en laat de rijst afkoelen. Dien ze op in een glazen schaal en giet er een vanillevla over. Gebruik hier voor 54 hter melk, een pakje vanille suiker, 1 ei, 15 gr. maizena, 35 gr. sui ker, een snufje zout. Zet de melk op met het zout en de vanillesuiker en breng ze aan de kook. Klop het ei met. de suiker en voeg de maizena toe, roer het tot een glad papje. Voeg de kokende melk onder goed roeren bij het ei, giet de massa terug in de pan en laat de vla doorkoken en binden. Koel ze gedeeltelijk af in de pan, zoodat er geen vel wordt gevormd en giet ze daarna over de rijst. Deensche rijst (4 pers.) liter melk, 125 gr. rijst, 100 gr. bitterkoekjes, een snufje, zout, een klontje boter. 50 gr. suiker, 1 ei. Wasch de rijst en zet ze op met de melk en het zout. Laat de pap op een zacht vuurtje gaar koken in ongeveer I 54 uur. Roer den eierdooier met de suiker en klop dezen luchtig door de rijst. Sla het eiwit stijf en schep het eveneens door de pap. Kruimel de bit terkoekjes zeer fijn en leg ze laag om huig met de rijst in een vuurvast scho teitje, zorg dat de laatste laag uit rijst bestaat. Laat het schoteltje in ongeveer 1 kwartier bruin worden in een warmen oven. Rijstkoekjes (4 pers.) 54 liter melk. "5 gr. rijst, 1 ei, 75 gr. bloem. 75 gr. suiker, 1 theelepel kaneel, een mespuntje zout, boter. Wasch de rijst, zet ze op met de melk en het zout en laat ze op een zacht vuurtje in ongeveer I 54 uur gaar koken. Roer daarna de eierdooiers met de suiker en de kaneel tot een glad papje, voeg de bloem toe en roer er de rijst doorheen. Klop het eiwit zeer stijf en schep het luchtig door de massa. Smelt de boter in een koekenpan, schep telkens een lepel van de rijst in de pan en bak de koekjes aan beide kanten lichtbruin en gaar. Presenteer ze warm, als nage recht. CORRESPONDENTIE Mej. D. It. te Ulft, De barst in het aardewerk-fonteintje kunt u weerdich ten met stopverf, na 't drogen wrijft li er wat witte olieverf over, zoodat de barst niet goed meer te zien is. Meer. Kd. II. te RotterdamNeder- landsche kaas is bijzonder goed te ge bruiken in combinatie met verschillende groenten, die daardoor niet alleen in voedingswaarde, maar ook in smaak winnen. Dit is het geval met bloemkool, stoofsla, tomaten, komkommer, kortom met alle zomergroenten. Met de kaa.- kan een saus gemaakt worden, die met de groente opgediend wordt, ofwel j we kunnen met de kaas een vulling maken. N.V. v.h. R. BUISMAN - Die is altijd even heerlijk bruin En dat hoort ook zoo, maar 't lukt niet altijd. Buisman's G.S. brengt dan steeds uitkomst, want daarmee maakt U de kostelijkste bruine jus, die U zich maar den ken kunt. Hoe, dat leert U het receptenboekje, dat U op aanvraag gratis wordt toegezonden door de fabriek van de échte - ZWARTSLUIS

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37