VinoIiaWCreams
H
WAT ZULLEN WIJ ETEN?
euvels
en dalen
Va-tro-nol
Ons Menu
Luister Naar
uw Tandarts
Hij Zegt: KOLYNOS
vertoont Uw gelaat
S/hè, dat lucht opi
Üfe"Tn^ve vloetetc
Vicks
37
ZondagVermicellisoep.
Gebraden konijn.
Appelmoes.
Aardappelen.
Vanillepudding.
Maandag: Konijnepeper.
Roodekool.
Aardappelen.
Gebakken grutjes.
Dinsdag: Poulet.
Spruitjes.
Aardappelen.
Griesmeelpudding.
ll'oen xdagJaehtscbotel
Gestoofde koolraap.
Abrikozenbeignets.
DonderdagVarkenslapjes.
Gestoofde prei.
Aardappelen.
Gort met rozijnen.
Vrijdag:
Zaterdag
Wijnsoep.
Gestoofde schel visch.
Sla van bieten.
Aardappelen.
Gehakt.
Gestoofde andijvie.
Aardappelen.
Wentelteefjes.
Uit ons Menu
WIJNSOEP
(4 pers.)
14 liter roode wijn, V2 liter water,
ons suiker, een stukje citroenschil,
kruidnagel, pijpkaneel, 45 gr. sago of
tapioca, 50 gr. rozijnen.
Zet de sago of de tapioca op met het
water en de kruiden en laat ze in on
geveer 14 uur gaar koken. Voeg vervol
gens den wijn en de suiker toe en laat
de suiker geheel oplossen. Doe de gewas-
schen rozijnen tegelijk met den wijn bij
de soep en laat ze mee opwellen. Ver
wijder de kruiden en presenteer de soep
warm.
JACHTSCHOTEL
(4 pers.)
I kg. aardappelen, 400 gr. vleesch-
resten, 3 groote uien, zout. peper, noot
muskaat, y4 liter jus, 25 gr. boter,
paneermeel.
Schil de aardappelen en kook ze gaar
met water en zout. Snijd ze daarna in
piakken. Smelt de boter en smoor er
den in stuk jes gesneden ui in. Voeg het
vleeseh, dat in blokjes wordt gesneden,
erbij en laat het even warm worden.
Leg een laag aardappelplakjes in een
vuurvasten schotel, strooi er wat peper
en nootmuskaat over, leg een gedeelte
van het vleeseh er op en giet er wat
jus over. Vul den schotel laag 0111 laag
en zorg dat de laatste laag uit aard
appelen bestaat. Bestrooi het geheel met
paneermeel en leg er hier en daar een
klontje boter op. Laat het schoteltje
in den oven bruin worden.
SLA VAN BIETEN
(4 pers.)
3 bieten, peper, zout, 4 eetlepels azijn,
2 eetlepels slaolie. Kook de bieten gaar
in water met zout (gedurende 3 uren).
Haal er de vellen af en snijd ze in dunne
plakjes. Laat ze geheel afkoelen. Ver
meng de olie met den azijn, het zout en
de peper, voeg de bieten erbij en schep
ze 0111, 0111 de saus overal te laten in
trekken.
ABRIKOZENBEIGNETS
(4 pers.)
2 dl. spuitwater of bier, 120 gr.
bloem, een mespuntje zout, 50 gr. sui
ker, 250 gr. abrikozen, frituurvet.
Wasch de abrikozen in warm water
en zet ze een nacht te weeken in lauw
water met de suiker. Doe de bloem in 'n
kom, strooi er wat zout bij en giet hel
spuitwater of liet bier er bij. Roer
alles goed door elkaar tot een glad
beslag is verkregen. Dompel de abri
kozen er in en bak ze daarna onmid
dellijk in frituurvet, dat zóó heet ge
maakt is, dat de damp er af slaat, gaai
en bruin. Laat ze op een grauw papier
even uitlekken en presenteer ze. warm.
bestrooid met poedersuiker.
GESTOOFDE SCHELVISCH
(4 pers.)
1 kg. sclielvisch, 75 gram boter, liet
sap van citroen, zout, peper, paneer
meel. Maak de sclielvisch schoon en
verwijder de graten. Leg de visch in een
vuurvasten schotel, voeg er de boter,
in klontjes verdeeld, bij en giet er wat
citroensap en water overheen, zoodat
de bodem van den schotel goed bedekt
is. Strooi wat zout en peper over de
visch en bedek deze met paneermeel.
Leg hier en daar nog een klein klontje
boter, zet het schoteltje in een matig
warmen oven en laat de visch niet dek
sel op den schotel in plm. 20 minuten
gaar worden. Verwijder daarna het
deksel en laat den schotel nog plm.
10 minuten in den oven staan om et-
een mooi bruin korstje op te laten
komen.
RECTIFICATIE
In de beschrijving van het truitje
behoorend bij het overgooiertje, dat
door ons werd geplaatst, in de aflevering
van 13 October 1938, is een kleine fout
geslopen, n.l. bij de le patroonnaald.
De goede beschrijving luidt als volgt
Patroon le naald: 2 r„ omslaan.
3 r., de eerste van deze 3 steken wordt
over de volgende, twee steken gehaald
Van tot herhalen. Aan het einde
van de naald houden we nu 1 steek over
(vóór dezen steek maken we geen
omslag, anders krijgen we 1 steek te
veel). Vervolgens breien we de naald
averecht terug.
■3e naald: 1 r., 3 r., de eerste van
deze 3 steken wordt over de volgende
-twee steken gehaald. Omslaan Van
tot herhalen.
Voor het overige klopt de beschrijving
precies.
COR R ESPON DENTIE
Mevr. P. II. te Meppel. De levertraan-
vlek uit het blauw wollen rokje neemt
u af met een warm vet sopje, waaraan
u een scheut benzine hebt toegevoegd.
U spoelt 11a met water en azijn 0111
alle zeepresten te verwijderen.
Het gele peau de pêche jasje weekt
tl in een warm sopje van een goede zeep-
soort. u slaat het daarna door het. sop
en geeft het een tweede sop voor de
helderheid. U spoelt na in schoon water
eu hangt het jasje druipnat te drogen.
Na het drogen strijkt u het jasje aan
den linkerkant op, stoomt het boven
den damp van kokend water en borstelt
het met een harden borstel op.
Wegens zijn buitengewone wetenschappe
lijke, onschadelijke reinigende werking.
Gebruik Kolynos en U verkrijgt schitte
rende tanden en een prettigen glimlach.
Laat KOLYNOS
Uw GLIMLACH
doen SCHITTEREN
Uw gezichtsspieren zijn elk ogenblik
in beweging: U opent Uw mond,
U sluit Uw ogen, U fronst Uw
wenkbrauwen, enz.
Hoe kan de poeder dan blijven
zitten, als de juiste poeder-basis
ontbreekt Alleen een goede mat-
crême als ondergrond maakt, dat de
poeder gelijkmatig over hel gezicht
verdeeld wordt en dat de poriën
open blijven. Vinolia Vanishing
Cream is uitstekend geschikt als
basis voor poeder. Zonder een goede
crème als basis houdt de poeder
niet en wordt ze veel te onregel
matig over het gezicht verdeeld.
Gebruik daarom voor Uw dagelijkse
huidverzorging VinoliaVanishing
Cream.
VC 63 - OI41
HET HELPT
j |E"/ REUSACHTIG BI
IOOFDVERKOUI
I HET HELPT \Verbaxend
REUSACHTIG BIJ \a-uo-"»1
HOOFDVERKOUDHEIDI/vet^b
S pels va
NOG BETER, MENEERV J|
SMIT! BIJTIJDS GE- LM
I BRUIKT VOORKOMT
VA-TRO-NOL VELE J
VERKOUDHEDEN^^
Priji tl. -.90 per H»c.
vliezen en MetVa-"^n°neus ver-
sterker tot V.orn de
U niet %a?tro-nol is SP^ Strijden
jIJatuur M^'Gebrtók
vin infects v jc,i 0trts'ad.-. ,n voor-
hetoireei ^0mvele