VinoIiaWCreams H WAT ZULLEN WIJ ETEN? euvels en dalen Va-tro-nol Ons Menu Luister Naar uw Tandarts Hij Zegt: KOLYNOS vertoont Uw gelaat S/hè, dat lucht opi Üfe"Tn^ve vloetetc Vicks 37 ZondagVermicellisoep. Gebraden konijn. Appelmoes. Aardappelen. Vanillepudding. Maandag: Konijnepeper. Roodekool. Aardappelen. Gebakken grutjes. Dinsdag: Poulet. Spruitjes. Aardappelen. Griesmeelpudding. ll'oen xdagJaehtscbotel Gestoofde koolraap. Abrikozenbeignets. DonderdagVarkenslapjes. Gestoofde prei. Aardappelen. Gort met rozijnen. Vrijdag: Zaterdag Wijnsoep. Gestoofde schel visch. Sla van bieten. Aardappelen. Gehakt. Gestoofde andijvie. Aardappelen. Wentelteefjes. Uit ons Menu WIJNSOEP (4 pers.) 14 liter roode wijn, V2 liter water, ons suiker, een stukje citroenschil, kruidnagel, pijpkaneel, 45 gr. sago of tapioca, 50 gr. rozijnen. Zet de sago of de tapioca op met het water en de kruiden en laat ze in on geveer 14 uur gaar koken. Voeg vervol gens den wijn en de suiker toe en laat de suiker geheel oplossen. Doe de gewas- schen rozijnen tegelijk met den wijn bij de soep en laat ze mee opwellen. Ver wijder de kruiden en presenteer de soep warm. JACHTSCHOTEL (4 pers.) I kg. aardappelen, 400 gr. vleesch- resten, 3 groote uien, zout. peper, noot muskaat, y4 liter jus, 25 gr. boter, paneermeel. Schil de aardappelen en kook ze gaar met water en zout. Snijd ze daarna in piakken. Smelt de boter en smoor er den in stuk jes gesneden ui in. Voeg het vleeseh, dat in blokjes wordt gesneden, erbij en laat het even warm worden. Leg een laag aardappelplakjes in een vuurvasten schotel, strooi er wat peper en nootmuskaat over, leg een gedeelte van het vleeseh er op en giet er wat jus over. Vul den schotel laag 0111 laag en zorg dat de laatste laag uit aard appelen bestaat. Bestrooi het geheel met paneermeel en leg er hier en daar een klontje boter op. Laat het schoteltje in den oven bruin worden. SLA VAN BIETEN (4 pers.) 3 bieten, peper, zout, 4 eetlepels azijn, 2 eetlepels slaolie. Kook de bieten gaar in water met zout (gedurende 3 uren). Haal er de vellen af en snijd ze in dunne plakjes. Laat ze geheel afkoelen. Ver meng de olie met den azijn, het zout en de peper, voeg de bieten erbij en schep ze 0111, 0111 de saus overal te laten in trekken. ABRIKOZENBEIGNETS (4 pers.) 2 dl. spuitwater of bier, 120 gr. bloem, een mespuntje zout, 50 gr. sui ker, 250 gr. abrikozen, frituurvet. Wasch de abrikozen in warm water en zet ze een nacht te weeken in lauw water met de suiker. Doe de bloem in 'n kom, strooi er wat zout bij en giet hel spuitwater of liet bier er bij. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag is verkregen. Dompel de abri kozen er in en bak ze daarna onmid dellijk in frituurvet, dat zóó heet ge maakt is, dat de damp er af slaat, gaai en bruin. Laat ze op een grauw papier even uitlekken en presenteer ze. warm. bestrooid met poedersuiker. GESTOOFDE SCHELVISCH (4 pers.) 1 kg. sclielvisch, 75 gram boter, liet sap van citroen, zout, peper, paneer meel. Maak de sclielvisch schoon en verwijder de graten. Leg de visch in een vuurvasten schotel, voeg er de boter, in klontjes verdeeld, bij en giet er wat citroensap en water overheen, zoodat de bodem van den schotel goed bedekt is. Strooi wat zout en peper over de visch en bedek deze met paneermeel. Leg hier en daar nog een klein klontje boter, zet het schoteltje in een matig warmen oven en laat de visch niet dek sel op den schotel in plm. 20 minuten gaar worden. Verwijder daarna het deksel en laat den schotel nog plm. 10 minuten in den oven staan om et- een mooi bruin korstje op te laten komen. RECTIFICATIE In de beschrijving van het truitje behoorend bij het overgooiertje, dat door ons werd geplaatst, in de aflevering van 13 October 1938, is een kleine fout geslopen, n.l. bij de le patroonnaald. De goede beschrijving luidt als volgt Patroon le naald: 2 r„ omslaan. 3 r., de eerste van deze 3 steken wordt over de volgende, twee steken gehaald Van tot herhalen. Aan het einde van de naald houden we nu 1 steek over (vóór dezen steek maken we geen omslag, anders krijgen we 1 steek te veel). Vervolgens breien we de naald averecht terug. ■3e naald: 1 r., 3 r., de eerste van deze 3 steken wordt over de volgende -twee steken gehaald. Omslaan Van tot herhalen. Voor het overige klopt de beschrijving precies. COR R ESPON DENTIE Mevr. P. II. te Meppel. De levertraan- vlek uit het blauw wollen rokje neemt u af met een warm vet sopje, waaraan u een scheut benzine hebt toegevoegd. U spoelt 11a met water en azijn 0111 alle zeepresten te verwijderen. Het gele peau de pêche jasje weekt tl in een warm sopje van een goede zeep- soort. u slaat het daarna door het. sop en geeft het een tweede sop voor de helderheid. U spoelt na in schoon water eu hangt het jasje druipnat te drogen. Na het drogen strijkt u het jasje aan den linkerkant op, stoomt het boven den damp van kokend water en borstelt het met een harden borstel op. Wegens zijn buitengewone wetenschappe lijke, onschadelijke reinigende werking. Gebruik Kolynos en U verkrijgt schitte rende tanden en een prettigen glimlach. Laat KOLYNOS Uw GLIMLACH doen SCHITTEREN Uw gezichtsspieren zijn elk ogenblik in beweging: U opent Uw mond, U sluit Uw ogen, U fronst Uw wenkbrauwen, enz. Hoe kan de poeder dan blijven zitten, als de juiste poeder-basis ontbreekt Alleen een goede mat- crême als ondergrond maakt, dat de poeder gelijkmatig over hel gezicht verdeeld wordt en dat de poriën open blijven. Vinolia Vanishing Cream is uitstekend geschikt als basis voor poeder. Zonder een goede crème als basis houdt de poeder niet en wordt ze veel te onregel matig over het gezicht verdeeld. Gebruik daarom voor Uw dagelijkse huidverzorging VinoliaVanishing Cream. VC 63 - OI41 HET HELPT j |E"/ REUSACHTIG BI IOOFDVERKOUI I HET HELPT \Verbaxend REUSACHTIG BIJ \a-uo-"»1 HOOFDVERKOUDHEIDI/vet^b S pels va NOG BETER, MENEERV J| SMIT! BIJTIJDS GE- LM I BRUIKT VOORKOMT VA-TRO-NOL VELE J VERKOUDHEDEN^^ Priji tl. -.90 per H»c. vliezen en MetVa-"^n°neus ver- sterker tot V.orn de U niet %a?tro-nol is SP^ Strijden jIJatuur M^'Gebrtók vin infects v jc,i 0trts'ad.-. ,n voor- hetoireei ^0mvele

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37