H-O WAT ZULLEN WE ETEN? W'iSt Ons Menu Geneesmiddelen en Geneeswijzen VOOR MOEDER I EEN UITKOMST! CORRESPONDENTIE Een lekker en voordeelig ontbijt voor uw gezin UW HUISHOUDGELD KAN NIET BETER BESTEED WORDEN, H-O en QUAKER Havermout Annonces betreffende 37 J Zondag: Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag Vrijdag: Zaterdag: Kerriesoep. Roastbeef. Doperwten (uit blik). Aardappelen. Caramelpudding. Koud vleesch. Savoyekool. Aardappelen. Rijstebrij. Kalfslapjes. Gestoofde uien. Karnemelksche pap. Magere tomatensoep. Harde eieren met mayon naise. Sla van Brusselsch lof. Pommes frites. Versche worst. Zuurkool. Aardappelen. Maizenavla. Watergruwel. Gebakken schol. Sla van selderijknol. Aardappelen. Varkenslapjes. Gestoofde wortelen. Aardappelen. Macaroni met krenten en rozijnen. Uit ons Menu Kerriesoep (4 pers.) i liter water, 45 gr. boter, 40 gr, bloem, 1 ui, zout, een mespuntje kerrie, 2 bouillonblokjes, 50 gr. gehakt, zout, peper, een sneetje oud brood. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op. Smelt de boterj voeg den gewasschen en in stuk ken gesneden ui er bij met de kerrie en laat dezen in de boter smoren. Voeg de bloem toe, roer het mengsel tot een glad papje, giet den bouillon er bij onder voortdurend roeren en laat de soep door koken. Zeef de soep, maak ze op smaak af met zout. Maak het gehakt aan met peper en zout en voeg het in water ge weekte en uitgedrukte brood er bij. Rol er kleine balletjes van en kook ze gaar in water met zout. Voeg ze bij de soep, gebruik het kookwater van de balletjes voor het afmaken van jus of saus. Versche worst (4 pers.) 500 gr. versche worst, een scheutje water. Prik de worst met een stop naald of scherpe vork in. Zet ze op in een pan met dikken bodem en zooveel water, dat de bodem van de pan juist bedekt is. Zet ze op een niet te fel vuur en laat het water langzaam verdampen, zoodat het vet uit de worst vloeibaar wordt en de jus vormt. Zet de worst vervolgens op een feller vuur en bak ze aan beide zijden bruin en gaar. Maak de jus af met een scheutje water en bind ze desverkiezende met aangemengde bloem of maizena. Eenvoudige mayonnaise 1 eierdooier, 1 dl. water, 1 lepel bloem V2 lepel boter, 1 a 2 eetlepels azijn, 1 k 2 eetlepels olie, fijngehakte peterselie peper en zout: Smelt do boter, voeg de bloem toe en steeds roerende hef water. Laat het sausje even doorkoken en gedeeltelijk afkoelen. Klop den eierdooier er dooi en vervolgens de slaolie en den azijn. Maak de saus op smaak af met peper en zout en de fijngehakte peterselie. Pommes frites (4 pers.) 750 gr. aardappelen, frituurvet, zout. Neem voor het bakken van pommes frites groote aardappelen, schil ze, wasch ze en snijd ze in schijven en daar na in reepjes. Maak het frituurvet warm en leg de aardappelreepjes er in. Laat ze gedurende 10 minuten bakken en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat ze op een vergiet uitlekken. Maak het vet zoo heet, dat een blauwe damp er af slaat, leg er de reepjes op nieuw in en bak ze bruin en knap pend. Laat ze op een vergiet, met grauw papier bedekt, uitlekken, bestrooi ze met fijn zout en presenteer ze warm. Caramelpudding (4 pers.) 3!t liter melk, 175 gr. suiker, 2 eieren, 80 gr. maizena, een snufje zout. Zet 150 gr. suiker op in een ijzeren pan en laat ze onder voortdurend roe ren bruin branden. Zet de melk op met een snufje zout en breng ze aan de kook. Giet de kokende melk onder voort durend roeren bij de gebrande suiker en laat de caramel-melk even door koken, zoodat de caramel gelegenheid krijgt geheel op te lossen. Roer de eier dooiers met de overgebleven suiker en de maizena tot een glad papje, voeg er een gedeelte van de kokende melk bij, giet daarna alles bij elkaar en laat den pudding onder voortdurend roeren gaar worden en binden. Doe de massa over in een met koud water omge- spoelden vorm en laat ze koud worden. Stort den pudding op een glazen schaal en garneer hem met stijfgeklopt eiwit. Mevr. M. S. te Haarlemmermeer. Het aanrecht kunt u het beste een paar maal afschuren met een goed schuur poeder en sterk sodawater. Als het langen tijd niet goed onderhouden is, kunt u dat niet m één keer weer goed krijgen. U zult wat geduld moeten hebben. De jusvlekkeu in de matten wrijft u af met een heet, vet sopje van een goede zeepsoort, waaraan u een flmken scheut benzine hebt toegevoegd. Na het ont- vlekken spoelt u met water en azijn na om alle zeepresten te verwijderen. Mevr. Q. v. d. B.-H. te M. en Mej. J. V. te Hillegersberg. Wij danken u voor den gegeven tip voor het breipatroon, dien wij inmiddels reeds aan onze abon- né hebben doorgegeven. M. K. te Spekholzerheide. Deanna Durbin kimt u bereiken via de Universal Film Corporation, Universal Studio's. Universal City, Californië. VriendinVoor wie is dat allemaal Mevrouw SmitJe hebt geen idee, hoe veel mijn jongens op kunnen, ze eten me arm I Mevrouw SmitNou zeg, die zitten te smullen I Wat heb je ze voor lekkers gegeven VriendinWil je 't ook eens proeven 't Is H-O havermout. Dat krijgen ze eiken dag, want het is zoo gezond en zoo licht verteerbaar. Mevrouw SmitWie wil nog een bordje H-O? Meneer Smit: Allemaal natuurlijk I De kinderen en ik zijn er dol op! Mevrouw Smit: Nu ben ik eindelijk eens uitgekomen met mijn huishoudgeld. Er schiet zelfs nog wat over voor een nieuw bloesje. VriendinIk heb het je toch wel gezegd, wat voedzaam is, hoeft niet altijd duur te zijndat zie je aan H-O. want Quaker en H-O havermout zijn rijk aan Vitamine B, het edele element van gezonde voeding. Het is onontbeerlijk voor uw algeheele gezondheid. Dagelijks moet het lichaam Vitamine B krijgen, want het kan er geen voorraad van maken. Quaker en H-O zijn bovendien rijk aan eiwit voor stevige spieren en weefsels rijk aan belangrijke minerale stoffen, ijzer en phosphorus, voor krachtig bloed; krachtvoedsel, dat niet dik, maar sterk en onvermoeibaar maakt. Quaker en H-O haver mout, in elk opzicht gezond, besparen tijd en geld, zijn smakelijk en licht verteerbaar. Neem vandaag nog een pak in huis. NEERIANDS POPULAIRE ZUINIGE O NI BIJ Tl QUAKER worden in dit blad slechts opgenomen, indien zij vooraf voorzien zijn van het stempel „Geen bezwaar" tegen de plaatsing, afgegeven door de Commissie van Controle op de Aanprijzing van Geneesmiddelen en Geneeswijzen, waar van het Secretariaat is gevestigdSegbro.ek- laan 33, 's-Gravenhage.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 35