H-O
WAT ZULLEN WE ETEN?
W'iSt
Ons Menu
Geneesmiddelen en Geneeswijzen
VOOR MOEDER I
EEN UITKOMST!
CORRESPONDENTIE
Een lekker en
voordeelig ontbijt
voor uw gezin
UW HUISHOUDGELD KAN NIET BETER BESTEED WORDEN,
H-O en QUAKER Havermout
Annonces betreffende
37
J
Zondag:
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag
Vrijdag:
Zaterdag:
Kerriesoep.
Roastbeef.
Doperwten (uit blik).
Aardappelen.
Caramelpudding.
Koud vleesch.
Savoyekool.
Aardappelen.
Rijstebrij.
Kalfslapjes.
Gestoofde uien.
Karnemelksche pap.
Magere tomatensoep.
Harde eieren met mayon
naise.
Sla van Brusselsch lof.
Pommes frites.
Versche worst.
Zuurkool.
Aardappelen.
Maizenavla.
Watergruwel.
Gebakken schol.
Sla van selderijknol.
Aardappelen.
Varkenslapjes.
Gestoofde wortelen.
Aardappelen.
Macaroni met krenten en
rozijnen.
Uit ons Menu
Kerriesoep
(4 pers.)
i liter water, 45 gr. boter, 40 gr,
bloem, 1 ui, zout, een mespuntje kerrie,
2 bouillonblokjes, 50 gr. gehakt, zout,
peper, een sneetje oud brood.
Breng het water aan de kook en los
de bouillonblokjes hierin op. Smelt de
boterj voeg den gewasschen en in stuk
ken gesneden ui er bij met de kerrie en
laat dezen in de boter smoren. Voeg de
bloem toe, roer het mengsel tot een glad
papje, giet den bouillon er bij onder
voortdurend roeren en laat de soep door
koken. Zeef de soep, maak ze op smaak
af met zout. Maak het gehakt aan met
peper en zout en voeg het in water ge
weekte en uitgedrukte brood er bij.
Rol er kleine balletjes van en kook ze
gaar in water met zout. Voeg ze bij de
soep, gebruik het kookwater van de
balletjes voor het afmaken van jus
of saus.
Versche worst
(4 pers.)
500 gr. versche worst, een scheutje
water. Prik de worst met een stop
naald of scherpe vork in. Zet ze op in
een pan met dikken bodem en zooveel
water, dat de bodem van de pan juist
bedekt is. Zet ze op een niet te fel vuur
en laat het water langzaam verdampen,
zoodat het vet uit de worst vloeibaar
wordt en de jus vormt. Zet de worst
vervolgens op een feller vuur en bak
ze aan beide zijden bruin en gaar. Maak
de jus af met een scheutje water en bind
ze desverkiezende met aangemengde
bloem of maizena.
Eenvoudige mayonnaise
1 eierdooier, 1 dl. water, 1 lepel bloem
V2 lepel boter, 1 a 2 eetlepels azijn, 1 k 2
eetlepels olie, fijngehakte peterselie
peper en zout:
Smelt do boter, voeg de bloem toe en
steeds roerende hef water. Laat het
sausje even doorkoken en gedeeltelijk
afkoelen. Klop den eierdooier er dooi
en vervolgens de slaolie en den azijn.
Maak de saus op smaak af met peper en
zout en de fijngehakte peterselie.
Pommes frites
(4 pers.)
750 gr. aardappelen, frituurvet, zout.
Neem voor het bakken van pommes
frites groote aardappelen, schil ze,
wasch ze en snijd ze in schijven en daar
na in reepjes. Maak het frituurvet warm
en leg de aardappelreepjes er in. Laat
ze gedurende 10 minuten bakken en
schep ze met een schuimspaan uit de
pan. Laat ze op een vergiet uitlekken.
Maak het vet zoo heet, dat een blauwe
damp er af slaat, leg er de reepjes op
nieuw in en bak ze bruin en knap
pend. Laat ze op een vergiet, met grauw
papier bedekt, uitlekken, bestrooi ze
met fijn zout en presenteer ze warm.
Caramelpudding
(4 pers.)
3!t liter melk, 175 gr. suiker, 2 eieren,
80 gr. maizena, een snufje zout.
Zet 150 gr. suiker op in een ijzeren
pan en laat ze onder voortdurend roe
ren bruin branden. Zet de melk op met
een snufje zout en breng ze aan de
kook. Giet de kokende melk onder voort
durend roeren bij de gebrande suiker
en laat de caramel-melk even door
koken, zoodat de caramel gelegenheid
krijgt geheel op te lossen. Roer de eier
dooiers met de overgebleven suiker
en de maizena tot een glad papje, voeg
er een gedeelte van de kokende melk
bij, giet daarna alles bij elkaar en laat
den pudding onder voortdurend roeren
gaar worden en binden. Doe de massa
over in een met koud water omge-
spoelden vorm en laat ze koud worden.
Stort den pudding op een glazen schaal
en garneer hem met stijfgeklopt eiwit.
Mevr. M. S. te Haarlemmermeer.
Het aanrecht kunt u het beste een paar
maal afschuren met een goed schuur
poeder en sterk sodawater. Als het
langen tijd niet goed onderhouden is,
kunt u dat niet m één keer weer goed
krijgen. U zult wat geduld moeten
hebben.
De jusvlekkeu in de matten wrijft u
af met een heet, vet sopje van een goede
zeepsoort, waaraan u een flmken scheut
benzine hebt toegevoegd. Na het ont-
vlekken spoelt u met water en azijn
na om alle zeepresten te verwijderen.
Mevr. Q. v. d. B.-H. te M. en Mej. J.
V. te Hillegersberg. Wij danken u voor
den gegeven tip voor het breipatroon,
dien wij inmiddels reeds aan onze abon-
né hebben doorgegeven.
M. K. te Spekholzerheide. Deanna
Durbin kimt u bereiken via de Universal
Film Corporation, Universal Studio's.
Universal City, Californië.
VriendinVoor wie is dat allemaal
Mevrouw SmitJe hebt geen idee, hoe
veel mijn jongens op kunnen, ze eten
me arm I
Mevrouw SmitNou zeg, die zitten te
smullen I Wat heb je ze voor lekkers
gegeven
VriendinWil je 't ook eens proeven
't Is H-O havermout. Dat krijgen ze
eiken dag, want het is zoo gezond en
zoo licht verteerbaar.
Mevrouw SmitWie wil nog een bordje
H-O?
Meneer Smit: Allemaal natuurlijk I De
kinderen en ik zijn er dol op!
Mevrouw Smit: Nu ben ik eindelijk eens
uitgekomen met mijn huishoudgeld.
Er schiet zelfs nog wat over voor een
nieuw bloesje.
VriendinIk heb het je toch wel gezegd,
wat voedzaam is, hoeft niet altijd duur
te zijndat zie je aan H-O.
want Quaker en H-O havermout zijn rijk aan Vitamine B, het edele element
van gezonde voeding. Het is onontbeerlijk voor uw algeheele gezondheid.
Dagelijks moet het lichaam Vitamine B krijgen, want het
kan er geen voorraad van maken. Quaker en H-O zijn
bovendien rijk aan eiwit voor stevige spieren en weefsels
rijk aan belangrijke minerale stoffen, ijzer en phosphorus,
voor krachtig bloed; krachtvoedsel, dat niet dik, maar
sterk en onvermoeibaar maakt. Quaker en H-O haver
mout, in elk opzicht gezond, besparen tijd en geld,
zijn smakelijk en licht verteerbaar. Neem vandaag
nog een pak in huis.
NEERIANDS POPULAIRE ZUINIGE O NI BIJ Tl
QUAKER
worden in dit blad slechts opgenomen, indien
zij vooraf voorzien zijn van het stempel „Geen
bezwaar" tegen de plaatsing, afgegeven door
de Commissie van Controle op de Aanprijzing
van Geneesmiddelen en Geneeswijzen, waar
van het Secretariaat is gevestigdSegbro.ek-
laan 33, 's-Gravenhage.