Onopgeloste zeep WAT ZULLEN WIJ ETEN? UIT ONS MENU Laat KOLYNOS uw Glimlach doen Schitteren vernielt fijne weefsels dr^SvUe^S^n. Vicks Va-tro-nol 37 naald 1 sr. minderenverder de naald gewoon recht nitbreien. A'Se naald: als de 86e naald. S9e naald: als de 87e naald. 90e naald: als de 88e naald. 91e naald: als de 89e naald. 92c naald: als de 90e naald. 93e naald: als de 91e naald. 9ie naald: aan het begin dezer naald 1 st. minderen, in het midden van de naald 2 maal 2 st. minderen en aan het einde der naald 1 st. minderen. 95e naald: aan het begin en einde der naald 1 st. minderen. 96e naald: als de 94e naald. 97e naald: als de 95e naald. 98e naald: als de 96e naald, 99e naald: als de 97e naald. 100e naald: alles afkanten. Het buikgedeelte. We zetten eveneens met witte angorawol 40 st. op en breien hierboven eerst 9 naalden in ribbelpatroon, zonder meerderen of min deren. 10e naald: aan het einde der naald 11 st. af kanten. 11e naald: als 10e naald. 12e tot en met de 23e naald: recht zon der meerderen of minderen. 24e tot en met de 33e naald: aan het begin van elk dezer naalden 1 st. min deren. 34e tot en met de 49e naald: recht zon der meerderen of minderen. 50e, 51e, 52e en 53e naald: aan het begin en einde van elk dezer naalden 1 st. meerderen. 54e naald: aan het einde dezer naald 8 st. er bij opzetten. 55e naald: aan het einde dezer naald 8 st. er bij opzetten. 56e tot en met de 63e naald: recht zonder meerderen of minderen. 64e naald: aan het einde van deze naald 11 st. afkanten. 65e naald: aan het einde van deze naald 11 st. afkanten. 66e en 67e naald: recht zonder meer deren of minderen. Vervolgens aan het begin en einde van elk der volgende naalden 1 st. min deren tot er nog slechts 1 st. over i3. Dezen afhechten. Het zitvlak. Dit wordt van gewone wol gebreid. We zetten 12 st. op en breien hierboven 26 naalden in ribbel- patroon, waarna we afkanten. De ooren. Voor elk oor 12 st. op zetten en hierboven 17 naalden in rib belpatroon breien. Aan het begin van elk der volgende naalden minderen we 1 st. tot er nog 1 st. over is. Dezen hechten we af. De staart. We zetten met angorawol 12 st. op en breien hierboven 19 naal den in ribbelpatroon zonder meerderen of minderen. Daarna telkens om de 4 naalden aan het begin en einde van de naald 1 st. minderen tot er nog 1 st. over is. Dezen afhechten. We naaien nu het buikgedeelte aan het ruggedeelte en naaien den kop en de pooten dicht. Daarna vullen we het konijntje met kapok of watten. Is het stevig gevuld, dan naaien we het zit vlak op de opening die er nog is. De ooren worden dubbel gevouwen en op de juiste plaats genaaid. Om den hals bevestigen we het roode lintje en han gen hieraan het belletje. Op den kop borduren we het snuitje en desge- wenscht de oogen. Heeft het konijntje na verloop van tijd een waschbeurt noodig, dan kun nen we gemakkelijk het zitvlak even losmaken en de vulling verwijderen. Zondag: Bruine ragoütsoep. Gebraden konijn. Compote van gedroogde vruchten. Aardappelen. Chocoladepudding met va nillesaus. Maandag: Konijnepeper. Roodekool. Aardappelen. Broodschotel met kaneel. Dinsdag Kalfslapjes. Gestoofde prei. Aardappelen. Rijst met krenten. TV oensdag: Magere witte-boonensoep. Gebakken bokking. Andijviesla. Aardappelen. Donderdag: Runderrolletjes. Wittekool. Aardappelen. Griesmeelvla. Vrijdag: Wijnsoep. Spiegeleiereu. Gestoofde koolraap. Aardappelen. Zaterdag: Gekookte schelvisch. Bietensla. Aardappelen. Flensjes. GEBRADEN KONIJN (4 personen) 1 konijn, zout, 150 gr. boter, 100 gr. spek. Maak het konijn met een vochtig doekje schoon, snijd de pooten en den kop er af en hak den rug in stukken. Strooi wat zout op het vleescli en laat dit er even in trekken. Snijd het spek in reepjes en trek het met een lardeer- naald door het vleesch, of neem dunne plakjes spek en vouw deze om de stuk ken vleesch. Smelt de boter en laat ze goed bruin worden. Leg de stukken er in (houd echter de voorpooten en den kop achter voor het maken van ko nijnepeper) en braad ze aan alle zijden bruin en gaar onder voortdurend be druipen in 1 tot, 2 uur. KONIJNEPEPER (4 personen De resten van het gebraden konijn. 100 gr. spek, 100 gr. boter, 1 ui. 2 laurierbladen, 2 kruidnagelen, een scheut bessensap, bloem, zout, peper, wat suiker. Zout de stukken konijn. Smelt de boter en voeg de kruiden en den gehakten ui toe. Laat ze bruin braden. Voeg de stukken konijn er bij die te voren zijn gezouten met de stukjes spek. Strooi er flink wat peper op en laat de stukken bruin braden. Giet er ver volgens het bessensap bij en laat de massa op een niet te hard vuur gaai- worden in ongeveer 2 uur. Maak de konijnepeper af met een beetje suiker. GEBAKKEN BOKKING (4 personen 12 bokkingen, zout, peper, boter of slaolie. Trek het vel van den bokking af, ver wijder den kop en maak de visch open tot aan den staart. Verwijder de inge wanden, bewaar hom of kuit en strooi er wat zout en peper op. Smelt de boter en laat ze brain worden of verhit de slaolie. Leg den bokking er in en laat de visch aan beide zijden bruin bakken. Presenteer ze warm met roodekool of sla of geef ze bij de boterham. Gebruik Kolynos voor schitterende tanden en gezond tandvleeschen een prettige en als bloemen zoo frissche mond. De onschadelijke, wetenschappelijke tandcream, die ook zoo zuinig is. Lux houdt de kleuren fris en helder en maakt Uw goed 0 weer als nieuw, want Lux lost 5 maal zo vlug op als gewone zeeppoeders en zeepvlokken. Ze is zelfs oplosbaar in koud water! Met Lux hoeft.U niet bang te zijn, dat er scha delijke, onopgeloste zeepdeeltjes in het goed achterblijven, die het weefsel aantas ten en vernielen of de stof doen krimpen. Wat heeft U b.v aan een jumper met frisse kleuren en een aardig model, als ze niet mooi blijft in de was? Was daarom al Uw fijn goed in Lux, dan kan U er zeker van zijn, dat het weer als nieuw wordt. Lux is uiterst zuinig! Het gewone pak kost slechts 12'/z ct. en U kan zijden kousen mee wassen! Het reuzenpak kost 25 ct., terwijl elk pak nog een bon voor geschenken bevat. Bovendien bevat het gewone pak Lux een breipatroon, het reuzenpak 2 breipatronen! MET BON VOOR® GESCHENKEN DANK U MAMMIE, NU IS MIJN j HOOFD- VERKOUDHEID AL VEEL BETER! Lux wordt nooit los^verk^ht^ Losse J>eep vlokken zijn geen Lux .7 ^JA, SCHAT, MAAR VOORTAAN VA-TRO-NOL EERDER GEBRUIKEN, DAN VOORKOM JE VELE - VERKOUDHEDEN! i itpn IJ weer vrij ademen. Nog be laten U ^eer jeus verstopt is'. en keeltraar de meeste verkoud- «vfc l-j... Gebruik het S S». Gebruik het Fen paar druppels in teder neusgat Prij« tl -.90 pgr tl«cQ".

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37