Onopgeloste zeep
WAT ZULLEN WIJ ETEN?
UIT ONS MENU
Laat KOLYNOS
uw Glimlach
doen Schitteren
vernielt fijne weefsels
dr^SvUe^S^n.
Vicks Va-tro-nol
37
naald 1 sr. minderenverder de naald
gewoon recht nitbreien.
A'Se naald: als de 86e naald.
S9e naald: als de 87e naald.
90e naald: als de 88e naald.
91e naald: als de 89e naald.
92c naald: als de 90e naald.
93e naald: als de 91e naald.
9ie naald: aan het begin dezer naald
1 st. minderen, in het midden van de
naald 2 maal 2 st. minderen en aan
het einde der naald 1 st. minderen.
95e naald: aan het begin en einde
der naald 1 st. minderen.
96e naald: als de 94e naald.
97e naald: als de 95e naald.
98e naald: als de 96e naald,
99e naald: als de 97e naald.
100e naald: alles afkanten.
Het buikgedeelte. We zetten eveneens
met witte angorawol 40 st. op en
breien hierboven eerst 9 naalden in
ribbelpatroon, zonder meerderen of min
deren.
10e naald: aan het einde der naald 11
st. af kanten.
11e naald: als 10e naald.
12e tot en met de 23e naald: recht zon
der meerderen of minderen.
24e tot en met de 33e naald: aan het
begin van elk dezer naalden 1 st. min
deren.
34e tot en met de 49e naald: recht zon
der meerderen of minderen.
50e, 51e, 52e en 53e naald: aan het
begin en einde van elk dezer naalden 1
st. meerderen.
54e naald: aan het einde dezer naald
8 st. er bij opzetten.
55e naald: aan het einde dezer naald
8 st. er bij opzetten.
56e tot en met de 63e naald: recht
zonder meerderen of minderen.
64e naald: aan het einde van deze
naald 11 st. afkanten.
65e naald: aan het einde van deze
naald 11 st. afkanten.
66e en 67e naald: recht zonder meer
deren of minderen.
Vervolgens aan het begin en einde
van elk der volgende naalden 1 st. min
deren tot er nog slechts 1 st. over i3.
Dezen afhechten.
Het zitvlak. Dit wordt van gewone
wol gebreid. We zetten 12 st. op en
breien hierboven 26 naalden in ribbel-
patroon, waarna we afkanten.
De ooren. Voor elk oor 12 st. op
zetten en hierboven 17 naalden in rib
belpatroon breien. Aan het begin van
elk der volgende naalden minderen we
1 st. tot er nog 1 st. over is. Dezen
hechten we af.
De staart. We zetten met angorawol
12 st. op en breien hierboven 19 naal
den in ribbelpatroon zonder meerderen
of minderen. Daarna telkens om de
4 naalden aan het begin en einde van
de naald 1 st. minderen tot er nog 1
st. over is. Dezen afhechten.
We naaien nu het buikgedeelte aan
het ruggedeelte en naaien den kop en
de pooten dicht. Daarna vullen we het
konijntje met kapok of watten. Is het
stevig gevuld, dan naaien we het zit
vlak op de opening die er nog is. De
ooren worden dubbel gevouwen en op
de juiste plaats genaaid. Om den hals
bevestigen we het roode lintje en han
gen hieraan het belletje. Op den kop
borduren we het snuitje en desge-
wenscht de oogen.
Heeft het konijntje na verloop van
tijd een waschbeurt noodig, dan kun
nen we gemakkelijk het zitvlak even
losmaken en de vulling verwijderen.
Zondag: Bruine ragoütsoep.
Gebraden konijn.
Compote van gedroogde
vruchten.
Aardappelen.
Chocoladepudding met va
nillesaus.
Maandag: Konijnepeper.
Roodekool.
Aardappelen.
Broodschotel met kaneel.
Dinsdag
Kalfslapjes.
Gestoofde prei.
Aardappelen.
Rijst met krenten.
TV oensdag: Magere witte-boonensoep.
Gebakken bokking.
Andijviesla.
Aardappelen.
Donderdag: Runderrolletjes.
Wittekool.
Aardappelen.
Griesmeelvla.
Vrijdag: Wijnsoep.
Spiegeleiereu.
Gestoofde koolraap.
Aardappelen.
Zaterdag: Gekookte schelvisch.
Bietensla.
Aardappelen.
Flensjes.
GEBRADEN KONIJN
(4 personen)
1 konijn, zout, 150 gr. boter, 100 gr.
spek.
Maak het konijn met een vochtig
doekje schoon, snijd de pooten en den
kop er af en hak den rug in stukken.
Strooi wat zout op het vleescli en laat
dit er even in trekken. Snijd het spek
in reepjes en trek het met een lardeer-
naald door het vleesch, of neem dunne
plakjes spek en vouw deze om de stuk
ken vleesch. Smelt de boter en laat ze
goed bruin worden. Leg de stukken er
in (houd echter de voorpooten en den
kop achter voor het maken van ko
nijnepeper) en braad ze aan alle zijden
bruin en gaar onder voortdurend be
druipen in 1 tot, 2 uur.
KONIJNEPEPER
(4 personen
De resten van het gebraden konijn.
100 gr. spek, 100 gr. boter, 1 ui.
2 laurierbladen, 2 kruidnagelen, een
scheut bessensap, bloem, zout, peper,
wat suiker. Zout de stukken konijn.
Smelt de boter en voeg de kruiden en den
gehakten ui toe. Laat ze bruin braden.
Voeg de stukken konijn er bij die te voren
zijn gezouten met de stukjes spek.
Strooi er flink wat peper op en laat de
stukken bruin braden. Giet er ver
volgens het bessensap bij en laat de
massa op een niet te hard vuur gaai-
worden in ongeveer 2 uur. Maak de
konijnepeper af met een beetje suiker.
GEBAKKEN BOKKING
(4 personen
12 bokkingen, zout, peper, boter of
slaolie.
Trek het vel van den bokking af, ver
wijder den kop en maak de visch open
tot aan den staart. Verwijder de inge
wanden, bewaar hom of kuit en strooi
er wat zout en peper op. Smelt de boter
en laat ze brain worden of verhit de
slaolie. Leg den bokking er in en laat de
visch aan beide zijden bruin bakken.
Presenteer ze warm met roodekool of
sla of geef ze bij de boterham.
Gebruik Kolynos voor schitterende
tanden en gezond tandvleeschen
een prettige en als bloemen zoo
frissche mond.
De onschadelijke,
wetenschappelijke tandcream,
die ook zoo zuinig is.
Lux houdt de kleuren fris en
helder en maakt Uw goed 0
weer als nieuw, want
Lux lost 5 maal zo vlug op als
gewone zeeppoeders en zeepvlokken.
Ze is zelfs oplosbaar in koud water! Met
Lux hoeft.U niet bang te zijn, dat er scha
delijke, onopgeloste zeepdeeltjes in het
goed achterblijven, die het weefsel aantas
ten en vernielen of de stof doen krimpen.
Wat heeft U b.v aan een jumper met frisse
kleuren en een aardig model, als ze niet
mooi blijft in de was? Was daarom al Uw
fijn goed in Lux, dan kan U er zeker van
zijn, dat het weer als nieuw wordt.
Lux is uiterst zuinig! Het gewone pak kost
slechts 12'/z ct. en U kan zijden
kousen mee wassen! Het reuzenpak kost
25 ct., terwijl elk pak nog een bon voor
geschenken bevat.
Bovendien bevat het gewone pak Lux een
breipatroon, het reuzenpak 2 breipatronen!
MET BON VOOR®
GESCHENKEN
DANK U MAMMIE,
NU IS MIJN
j HOOFD-
VERKOUDHEID
AL VEEL BETER!
Lux wordt nooit los^verk^ht^
Losse J>eep vlokken zijn geen Lux .7
^JA, SCHAT, MAAR VOORTAAN
VA-TRO-NOL EERDER GEBRUIKEN,
DAN VOORKOM JE VELE
- VERKOUDHEDEN!
i itpn IJ weer vrij ademen. Nog be
laten U ^eer jeus verstopt is'.
en keeltraar de meeste verkoud- «vfc
l-j... Gebruik het
S S». Gebruik het
Fen paar druppels in teder neusgat
Prij« tl -.90 pgr tl«cQ".