WAT ZULLEN WE ETEN?
1h
Houd Uw haar
fraai en glanzend
Ons Menu
CORRESPONDENTIE
MET QUAKER
KAN HIJ HET
WEER ALLEEN!
H Het ontbijt,
dat U kracht en
IS energie geeft.
H-O en QUAKER Havermout
%oi volmaakte, Aaatoetórtging
37
Zondag:
Schildpadsoep.
Gemarineerde schapen
bout.
Gestoofde wortelen.
Aardappelen.
Karnemelkpudding.
Maandag: Koud vleesch.
Spruitjes.
Aardappelen.
Lamm et j espap
Dinsdag: Stamppot van boerenkool
met worst.
Sagoschoteltje.
Woensdag: Kalfslapjes.
Savoyekool.
Aardappelen.
Beschuit met bessensap.
Donderdag: Groentesoep.
Varkenscarbonade.
Brussélsch lof.
Aardappelen.
Vri jdagGevulde eieren
Andijviesla.
Aardappelen.
Pannekoeken.
Zaterdag: Linzensoep.
Runderlapjes.
Gestoofde selderij.
Aardappelen.
Uit ons menu
ze uitlekken op een vergiet en hak ze
fijn. Zet ze vervolgens op met een
bodem water, de geschilde en in stuk
ken gesneden aardappelen, het zout en
de worst en laat alles nog ongeveer
drie kwartier koken. Haal de worst er
uit en stamp de massa fijn. Voeg het
vet toe, en maak den stamppot op smaak
met peper en desverkiezende een scheut
azijn. Doe de massa over in een dek
schaal en leg er de worst op.
Gevulde eieren
(4 personen)
6 eieren, een paar eetlepels mayon
naise, zout, peper, mosterd, wat fijn
gehakte peterselie.
Kook de eieren hard in ongeveer
8 minuten. Leg ze daarna in koud water
en laat ze geheel afkoelen. Pel ze en snijd
ze doormidden. Haal de dooiers er uit
en wrijf ze fijn met een vork of door
een paardenharen zeef. Vermeng ze
met de mayonnaise, die stijf moet zijn,
het zout, de peper en de mosterd en
roer de massa goed door elkaar. Doe ze
in een spuitzak en spuit iedere eihelft
ruim vol of vul ze op met een lepeltje-
Snijd van de eihelft een kapje af, zoodat
ze kan staan. Strooi ten slotte wat
fijngehakte peterselie over het vulsel.
Zet de gevulde eieren op een schaal,
waarop een paar blaadjes andijvie zijn
gelegd. Geef de eieren als voorgerecht
of bij de boterham.
Linzensoep
4 personen)
ll/i liter water, 150 gr. linzen, zout
en peper, een bosje selderijgroen, een
stukje selderijknol, 50 gr. spek.
Wasch de linzen en week ze een
nacht in het water. Zet ze den volgen
den dag op met het weekwater en het
zout en kook ze in iy2 uur gaar. Wrijf
de soep door een zeef en voeg er als ze
te dik is nog wat water bij. Maak de
groenten schoon en kook ze in de soep
gaar tegelijk met het spek, dat in
blokjes wordt gesneden. Maak de soep
op smaak af met peper en zout. Giet
er desverkiezende wat bouillonaroma
bij.
Gemarineerde schapenbout
(4 personen)
1 kg. schapenbout, 1/i liter water,
l/4 liter azijn, 1 laurierblad, 1 kruid
nagel, 1 peperkorrel, 1 ui, 1 «tukje
wortel, peterselie, boter of vet, zout.
Vermeng den azijn met het water,
het zout en de kruiden. Zet het vleesch
er in en laat het een paar dagen mari
neeren. Keer het af en toe om, zoodat
de marinade goed met het vleesch in
aanraking komt. Neem het daarna uit
den azijn en droog het met een schoonen
doek af. Smelt het vet of de boter en
laat deze goed heet worden. Leg het
vleesch er in en braad het aan alle
kanten mooi bruin en gaar in ongeveer
vijf kwartier. Maak de jus af met een
gedeelte van de marinade.
Stamppot van boerenkool
met worst
(4 personen)
4 struiken boerenkool, iy2 kg. aard
appelen, 460 gr. rookworst, zout, peper,
50 gr. vet, desverkiezende een scheutje
azjjn.
Stroop de kool af en wasch ze zorg
vuldig in ruim water schoon. Zet de
kool met ruim water op en laat ze gaar
koken in drie kwartier a een uur. Laat
Pannekoeken
(4 personen)
400 gr. bloem, 2 eieren, 7 y2 dl. melk,
een snufje zout, vet. Doe bet meel in
een kom met het zout. Voeg de eieren
er hij en steeds roerende de melk. Roer
zoolang tot het deeg geheel glad is en
er geen klontjes meer in te vinden zijn.
Smelt een klontje vet in een pan, giet
er een gedeelte van het beslag in. Bak
den pannekoek aan één zijde bruin,
schuif hem op een deksel eu leg hem op
den anderen kant in de pan. Laat dezen
eveneens bruin worden. Strooi er suiker
over en presenteer de pannekoeken
warm.
Mevr. M. E. D. te Bakhuizen- (Fr).
Wij raden u aan den bontkraag schoon
te maken met zemelen. U maakt deze
op een bakblik in den oven warm,
neemt ze van het bakblik af en be
druppelt ze met benzine. U wrijft ze
daarna met de platte hand over den
kraag. De jas kunt u aardig opknap-
pen door haar af te borstelen met water
met een scheut azijn of een scheut
ammonia.
Mevr. J. F. W. te Zeist. De oude
schilderstukken kunt u het beste door
een vakman laten reinigen. Dit is geen
werkje voor een leek; er wordt gewoon
lijk meer bedorven dan goed gemaakt.
Voor het lijmen van porselein raden
wij u tubelijm aan, die in den handel
is. Deze lijmsoorten zijn bijna alle tegen
heet water bestand. U kimt porselein
ook met olieverf lijmen. Het duurt ech
ter zeer lang voor de verf geheel is op
gedroogd en de scherven niet meer los
laten. Porselein, dat met verf gelijmd
is, laat echter zelden los.
I. B. te Lutjebroek. Tegen zomer
sproeten zijn verschillende middeltjes
in den handel. Een huismiddeltje is:
ze betten niet citroensap en melk.
Piet: Zeg Keeswaf scheelt jou? Geef
je 't op?
KeesIk kan niet meer, Piet I
Kees: Ik weef niet, waar het aan ligt,
maar het smaakt me niet meer tegen
woordig.
Piet: Krachtig voedsel moet je hebben
Ontbijt met Quaker havermout, net
als wij thuis allemaal!
PietNou moet je die Quaker ook eens
proeven i Die brengt merg in je botten,
't Is gezond en goedkoop.
Kees't Smaakt reusachtig. Daar be
ginnen we thuis ook mee I
weken.
Piet: Zal ik je helpen, Kees?
Kees: Waarachtig niet. Zoo'n kastje
heeft nou niets meer te heteekenen
voor me. Die Quaker heeft me goed
gedaan I
VOOR U ALLER GEZONDHEID GAAT NIETS BOVEN H-0 OF QUAKER,
want Quaker en H-O havermout zijn rijk aan Vitamine B, het edele element
van gezonde voeding. Het is onontbeerlijk voor uw algeheele gezondheid.
Dagelijks moet het lichaam Vitamine B krijgen, want het
kan er geen voorraad van maken. Quaker en H-O zijn
bovendien rijk aan eiwit voor stevige spieren en weefsels;
rijk aan belangrijke minerale stoffen, ijzer en phosphorus,
voor krachtig bloed; krachtvoedsel, dat niet dik, maar
sterk en onvermoeibaar maakt. Quaker en H-O haver
mout, in elk opzicht gezond, besparen tijd en geld,
zijn smakelijk en licht verteerbaar. Neem vandaag
nog een pak in huis.
NEERLANDS POPULAIRE ZUINIGE ONTBIJT'
QUAKER
NA HET WASSEN DROOGT HET HAAR VERRASSEND SNEL
VH 108 0306*