WAT ZULLEN WE ETEN? 1h Houd Uw haar fraai en glanzend Ons Menu CORRESPONDENTIE MET QUAKER KAN HIJ HET WEER ALLEEN! H Het ontbijt, dat U kracht en IS energie geeft. H-O en QUAKER Havermout %oi volmaakte, Aaatoetórtging 37 Zondag: Schildpadsoep. Gemarineerde schapen bout. Gestoofde wortelen. Aardappelen. Karnemelkpudding. Maandag: Koud vleesch. Spruitjes. Aardappelen. Lamm et j espap Dinsdag: Stamppot van boerenkool met worst. Sagoschoteltje. Woensdag: Kalfslapjes. Savoyekool. Aardappelen. Beschuit met bessensap. Donderdag: Groentesoep. Varkenscarbonade. Brussélsch lof. Aardappelen. Vri jdagGevulde eieren Andijviesla. Aardappelen. Pannekoeken. Zaterdag: Linzensoep. Runderlapjes. Gestoofde selderij. Aardappelen. Uit ons menu ze uitlekken op een vergiet en hak ze fijn. Zet ze vervolgens op met een bodem water, de geschilde en in stuk ken gesneden aardappelen, het zout en de worst en laat alles nog ongeveer drie kwartier koken. Haal de worst er uit en stamp de massa fijn. Voeg het vet toe, en maak den stamppot op smaak met peper en desverkiezende een scheut azijn. Doe de massa over in een dek schaal en leg er de worst op. Gevulde eieren (4 personen) 6 eieren, een paar eetlepels mayon naise, zout, peper, mosterd, wat fijn gehakte peterselie. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Leg ze daarna in koud water en laat ze geheel afkoelen. Pel ze en snijd ze doormidden. Haal de dooiers er uit en wrijf ze fijn met een vork of door een paardenharen zeef. Vermeng ze met de mayonnaise, die stijf moet zijn, het zout, de peper en de mosterd en roer de massa goed door elkaar. Doe ze in een spuitzak en spuit iedere eihelft ruim vol of vul ze op met een lepeltje- Snijd van de eihelft een kapje af, zoodat ze kan staan. Strooi ten slotte wat fijngehakte peterselie over het vulsel. Zet de gevulde eieren op een schaal, waarop een paar blaadjes andijvie zijn gelegd. Geef de eieren als voorgerecht of bij de boterham. Linzensoep 4 personen) ll/i liter water, 150 gr. linzen, zout en peper, een bosje selderijgroen, een stukje selderijknol, 50 gr. spek. Wasch de linzen en week ze een nacht in het water. Zet ze den volgen den dag op met het weekwater en het zout en kook ze in iy2 uur gaar. Wrijf de soep door een zeef en voeg er als ze te dik is nog wat water bij. Maak de groenten schoon en kook ze in de soep gaar tegelijk met het spek, dat in blokjes wordt gesneden. Maak de soep op smaak af met peper en zout. Giet er desverkiezende wat bouillonaroma bij. Gemarineerde schapenbout (4 personen) 1 kg. schapenbout, 1/i liter water, l/4 liter azijn, 1 laurierblad, 1 kruid nagel, 1 peperkorrel, 1 ui, 1 «tukje wortel, peterselie, boter of vet, zout. Vermeng den azijn met het water, het zout en de kruiden. Zet het vleesch er in en laat het een paar dagen mari neeren. Keer het af en toe om, zoodat de marinade goed met het vleesch in aanraking komt. Neem het daarna uit den azijn en droog het met een schoonen doek af. Smelt het vet of de boter en laat deze goed heet worden. Leg het vleesch er in en braad het aan alle kanten mooi bruin en gaar in ongeveer vijf kwartier. Maak de jus af met een gedeelte van de marinade. Stamppot van boerenkool met worst (4 personen) 4 struiken boerenkool, iy2 kg. aard appelen, 460 gr. rookworst, zout, peper, 50 gr. vet, desverkiezende een scheutje azjjn. Stroop de kool af en wasch ze zorg vuldig in ruim water schoon. Zet de kool met ruim water op en laat ze gaar koken in drie kwartier a een uur. Laat Pannekoeken (4 personen) 400 gr. bloem, 2 eieren, 7 y2 dl. melk, een snufje zout, vet. Doe bet meel in een kom met het zout. Voeg de eieren er hij en steeds roerende de melk. Roer zoolang tot het deeg geheel glad is en er geen klontjes meer in te vinden zijn. Smelt een klontje vet in een pan, giet er een gedeelte van het beslag in. Bak den pannekoek aan één zijde bruin, schuif hem op een deksel eu leg hem op den anderen kant in de pan. Laat dezen eveneens bruin worden. Strooi er suiker over en presenteer de pannekoeken warm. Mevr. M. E. D. te Bakhuizen- (Fr). Wij raden u aan den bontkraag schoon te maken met zemelen. U maakt deze op een bakblik in den oven warm, neemt ze van het bakblik af en be druppelt ze met benzine. U wrijft ze daarna met de platte hand over den kraag. De jas kunt u aardig opknap- pen door haar af te borstelen met water met een scheut azijn of een scheut ammonia. Mevr. J. F. W. te Zeist. De oude schilderstukken kunt u het beste door een vakman laten reinigen. Dit is geen werkje voor een leek; er wordt gewoon lijk meer bedorven dan goed gemaakt. Voor het lijmen van porselein raden wij u tubelijm aan, die in den handel is. Deze lijmsoorten zijn bijna alle tegen heet water bestand. U kimt porselein ook met olieverf lijmen. Het duurt ech ter zeer lang voor de verf geheel is op gedroogd en de scherven niet meer los laten. Porselein, dat met verf gelijmd is, laat echter zelden los. I. B. te Lutjebroek. Tegen zomer sproeten zijn verschillende middeltjes in den handel. Een huismiddeltje is: ze betten niet citroensap en melk. Piet: Zeg Keeswaf scheelt jou? Geef je 't op? KeesIk kan niet meer, Piet I Kees: Ik weef niet, waar het aan ligt, maar het smaakt me niet meer tegen woordig. Piet: Krachtig voedsel moet je hebben Ontbijt met Quaker havermout, net als wij thuis allemaal! PietNou moet je die Quaker ook eens proeven i Die brengt merg in je botten, 't Is gezond en goedkoop. Kees't Smaakt reusachtig. Daar be ginnen we thuis ook mee I weken. Piet: Zal ik je helpen, Kees? Kees: Waarachtig niet. Zoo'n kastje heeft nou niets meer te heteekenen voor me. Die Quaker heeft me goed gedaan I VOOR U ALLER GEZONDHEID GAAT NIETS BOVEN H-0 OF QUAKER, want Quaker en H-O havermout zijn rijk aan Vitamine B, het edele element van gezonde voeding. Het is onontbeerlijk voor uw algeheele gezondheid. Dagelijks moet het lichaam Vitamine B krijgen, want het kan er geen voorraad van maken. Quaker en H-O zijn bovendien rijk aan eiwit voor stevige spieren en weefsels; rijk aan belangrijke minerale stoffen, ijzer en phosphorus, voor krachtig bloed; krachtvoedsel, dat niet dik, maar sterk en onvermoeibaar maakt. Quaker en H-O haver mout, in elk opzicht gezond, besparen tijd en geld, zijn smakelijk en licht verteerbaar. Neem vandaag nog een pak in huis. NEERLANDS POPULAIRE ZUINIGE ONTBIJT' QUAKER NA HET WASSEN DROOGT HET HAAR VERRASSEND SNEL VH 108 0306*

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1939 | | pagina 37