WAT ZULLEN WE ETEN?
Ons Menu
CORRESPONDENTIE
fèeneeömtbbelen
en
<§etueëtoij?en
te
37
Zondag
Bouillon met mergballe-
tjes.
Gevulde kalfsborst.
Abrikozencompote.
Aardappelen.
Montagne russe.
Maandag: Koud vleesch.
Gestoofde wortelen.
Aardappelen.
Custard.
Dinsdag: Zuurkoolschotel.
Drie in de pan.
1Yoensdag: Bruine-boonensoep.
Varkenslapjes.
Gestoofde ])rei.
Aardappelen.
Donderdag
Maak de niertjes sehoon en zet ze
op met koud water. Breng ze aan de
kook en neem ze daarna direct van liet
vuur. Snijd ze in plakjes. Smelt de
boter en bestrooi ze met zout en peper.
Voeg er den gewasschen en gesnipper-
den ui bij. Laat hem even smoren. Leg
het vleesch in de boter en laat de plakjes
bruin braden. Voeg het citroensap toe.
Maak de bloem aan met een gedeelte
van het water, giet de rest van het
water bij de jus met de aangemengde
bloem eu laat de saus onder goed roeren
doorkoken.
Stoof de niertjes gaar in ongeveer 20
minuten. Maak de saus desverkiezend
met wat room af.
Eiercroquetten
(4 pers.)
4 hardgekookte eieren, 2 dl. melk, 2
lepels bloem, 1 lepel boter, 2 blaadjes
gelatine, zout, peper, nootmuskaat,
een scheutje bouillonaroma, 1 ei, paneer
meel, frituurvet, desverkiezend een
eetlepel fijngehakte peterselie.
Smelt de boter, voeg de bloem toe
en giet er onder voortdurend roeren de
melk bij. Laat liet sausje doorkoken en
maak het op smaak met zout, peper,
nootmuskaat en wat bouillonaroma. Los
de in koud water geweekte en goed
uitgeknepen gelatine in de saus op.
Voeg er de fijngehakte peterselie, aan
toe met. de in stukjes gesneden eieren.
Laat de massa afkoelen. Vorm er daarna
met twee lepels croquetten van en rol
ze door paneermeel. Klop het ei los met
een lepel water en haal de croquetten
er door, rol ze daarna nogmaals door
het paneermeel en bak ze in het heete
frituurvet. Laat ze op grauw papier
even uitlekken en presenteer ze warm
bij de boterham of bij sla en gebakken
aardappelen of pommes frites.
Gebakken griesmeelschijven
(4 pers.)
1 liter melk, 100 gr. griesmeel, 100 gr.
suiker, 1 ei, een stukje citroenschil,
paneermeel, boter.
Breng de melk met het citroenschil
letje langzaam aan de kook. Vermeng
de suiker met het griesmeel en strooi
het mengsel in de kokende melk. Laat
de massa roerende ongeveer 10 minuten
doorkoken. Klop den eierdooier los en
roer hem van het vuur door den pud
ding. Klop het eiwit zeer stijf en schep
het luchtig door de massa. Giet het
mengsel op een platte schaal en laat het
afkoelen. Neem er het citroenschilletje
uit. Snijd de massa in dikke schijven
en wentel ze door paneermeel. Laat de
boter bruin worden en bak de schijven
aan beide kanten bruin. Presenteer ze
warm. Strooi er wat suiker over en geef
er jam bij, maar neem in het eerste
geval voor het griesmeel zelf wat min
der suiker.
Mevr. van K. te Nijmegen. U kunt uw
pitrieten wieg het beste schoonmaken
met een borstel en een zeepsopje. Ver
volgens spoelt u met helder water na.
Is het riet wat geeL- geworden, behandel
het dan met waterstofsuperoxyde (3
Gesmoorde varkensniertjes Mei'de H' te BerS^- De levertraan-
vlek in het wollen truitje kunt u ver-
(4 pers.) wijderen door het te wassclren in een
4 varkensniertjes, 1 ui, zout, peper, zeer vet lauw sopje van een onschuldige
het sap van y2 citroen, 45 gr. boter, zeepsoort, waaraan dan eventueel nog
3b gr. bloem, y2 liter water, desverkie- een scheutje benzine kan worden toe
zend.. een scheutje room. gevoegd.
Runderrolletjes.
Savovekool.
Aardappelen.
Beschuit met bessensap.
VrijdagEiercroquetten
Sla van andijvie.
Aardappelen.
Gebakken griesmeelschij
ven.
Zaterdag: Aardappelsoep.
Gesmoorde varkensnier
tjes.
Koolraap.
Aardappelen.
Uit ons Menu
Mergbailetjes
(4 pers.)
1 mergpijp, 1 ei, 2 sneetjes oud witte
brood, peper, zout, een paar druppels
bouillonaroma.
Kook het merg in water gaar en neem
het uit liet been. Maak het met een vork
fijn. Week het brood in melk of water
en druk het zeer goed uit. Vermeng het
met het merg, voeg het ei, het zout, de
peper en de bouillonaroma er bij. Rol
van de massa kleine balletjes en kook
ze in den bouillon gaar.
Gevulde kalfsborst
(4 pers.)
I kg. kalfsborst, V2 pond kalfsgehakt,
zout, 1 ei. een scheutje madera, 100 gr.
boter, 1 ui.
Maak het gehakt aan met den eier
dooier, het zout en de madera en werk
het goed door elkaar. Snijd het vleesch
van de kalfsborst aan drie kanten in en
zout het aan den binnenkant. Laat dit
er even intrekken. Smeer den binnen
kant met het losgeklopte eiwit. Vul de
kalfsborst daarna niet te stijf op met
het gehakt en naai het vleesch dicht
met een groven draad of een dun touw.
Smelt de boter, maak den ui schoon, en
laat hem in boter braden. Leg het
vleesch er bij en schroei het aan alle
kanten dicht. Braad het daarna bruin
en gaar in 5 kwartier il iy2 uur. Maak
de jus af met een scheut water. Ver
wijder den ui voor het opdienen.
Indien U de soepele kwaliteiten,
de vlijende, slankmakende lijn
van de ten deele nauw aan
sluitende, of in het Fransche
genre gewerkte „Venus"-mo-
dellen, waarbij onze weef-
techniek voortdurend voor
nieuwe, blijde verrassingen
zorgt, kende, dan zoudt U in de
betere zaken steeds de wensch
uiten: „geef mij maar Venus-
ondergoed!" Vraagt koste-
looze toezending van onze
nieuwe prospectus „Venus -
mode 1939" bij de N.V.
TEWEHA, Rotterdam - W 216.
Adres in blokletters s.v.p.
f
Anno;
betrettende
worden in dit blad slechts
opgenomen, indien zij vooraf
voorzien zijn van liet stempel
,,Geen bezwaar" tegen de
plaatsing, afgegeven door de
Commissie van Controle op
de Aanprijzing van Genees
middelen en Geneeswijzen,
waarvan liet tSecretariaat is
gevestigd tSegbroeklaan 33,
s-Gravenhage.
Gewone schuurmiddelen veroorzaken krassen, waar vet en vuil
in blijven zitten. Maar Vim reinigt veilig en grondig, zonder te
krassen. Voorwerpen met een gepolijst oppervlak b.v. badkuipen,
gootstenen, emaille pannen, teilen en braadpannen worden
alleen volkomen veilig gereinigd door Vim. Vim reinigt vlugger,
grondiger en krast niet!